Dit is waar de namen Love en Forty uit 'You' vandaan komen

Karen Luiken-08 november 2021 om 08:22

De serie ‘You’ zit vol met schokkende onthullingen. Niet alleen het derde seizoen zorgt voor veel verbazing, ook het tweede seizoen laat nog steeds vraagtekens achter. Want waar komen die bijzondere namen van Love en Forty nou eigenlijk vandaan?

Diehard tennisfanaten zullen de link al hebben gelegd, maar de namen Love en Forty blijken een achterliggende betekenis te hebben. Zowel ‘love’ als ‘forty’ is een tennisterm. Bij de balsport heb je te maken met een puntentelling die begint bij nul punten, oftewel ‘love’. Je kunt maximaal veertig punten halen. Ben je zover? Dan wordt er gesproken van ‘forty’.

Oké, leuk die uitleg. Maar wat is de achterliggende betekenis dan? Fans denken dat het iets te maken heeft met de leeftijden van Love en Forty. Ze zijn een tweeling en dus even oud, maar er moet er eentje het eerst het levenslicht hebben gezien. Omdat een tennisspel begint met ‘love’, zou Love met deze theorie de oudste moeten zijn.

'La Casa de Papel'-personage Berlin krijgt eigen spin-off

Karen Luiken-01 december 2021 om 14:24

De allerlaatste afleveringen van het allerlaatste seizoen van ‘La Casa de Papel’ verschijnen over twee dagen op Netflix. Ben je bang dat je het daarna de rest van je leven zonder de opvallende personages uit de serie moet doen? Hoeft niet. Er komt een spin-off van de show en die staat helemaal in het teken van Berlin.

Acteur Pedro Alonso heeft het karakter jarenlang gespeeld en zal hoogstwaarschijnlijk ook voor de spin-off die rol weer op zich nemen. “Het is een gedenkwaardig moment, want het is het einde van de ene cyclus en het begin van een andere”, aldus de ster, doelend op het slotstuk van ‘La Casa de Papel’ en de start van de nieuwe spin-off.

Waar het verhaal precies over zal gaan, is nog niet bekend. We vermoeden dat het zich afspeelt vóór de gebeurtenissen uit ‘La Casa de Papel’. Dat moet ook haast wel, aangezien Berlin vroeg in die serie overlijdt aan de gevolgen van kanker.

De spin-off staat gepland voor 2023.

Zien: gloednieuwe trailer 'And Just Like That'

Karen Luiken-01 december 2021 om 09:58

Fans van ‘Sex And The City’ krijgen een vervroegd kerstcadeautje. Ze worden door HBO Max getrakteerd op de gloednieuwe (en officiële) trailer van de revival van de hitshow ‘And Just Like That’.

Op de beelden zien we dat de hoofdpersonen Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis) nog steeds dikke vriendinnen zijn. Ze zijn een paar jaar ouder geworden, maar leiden nog steeds het luxe leventje dat ze in de originele serie ook al leefden. Mr. Big is weer in the picture, Charlotte is still happy met haar man Harry en ook Steve Brady is na al die tijd nog steeds van de partij.

Het trio zet hun dramatische en hectische leven in New York City dus voort, maar doen dat wel zonder Kim Cattrall, die Samantha Jones speelde. Wie nog wel een rol heeft is Willie Garson, die je misschien beter kent als Stanford Blatch. De acteur zal het resultaat alleen zelf nooit te zien krijgen. Hij overleed onlangs op 57-jarige leeftijd.

‘And Just Like That’ verschijnt op 9 december op HBO Max. De show bestaat uit tien afleveringen.

Ontdek meer