BREAKING: doden en gewonden tijdens optreden Travis Scott

Dieter Blarinckx-06 november 2021 om 12:21

De Amerikaanse stad Houston in Texas werd opgeschrikt door een tragisch voorval tijdens het Astroworld-festival. Tijdens een concert van rapper Travis Scott brak er paniek uit, waarbij zeker acht personen om het leven kwamen. Een 100-tal zijn gewond. Dat meldde de politie van Houston deze ochtend aan de pers.

Er was énorm veel volk aan het podium toen hoofdact Travis Scott het podium inpalmde. Verschillende toeschouwers geraakten in paniek en werden vertrappeld door de menigte. Scott zelf zou naar verluidt zijn show meerdere keren stilgelegd hebben om de veiligheid van het publiek te garanderen, maar hij kreeg de meute zelf niet in bedwang.

Gedurende de hele avond werden er meer dan 300 mensen behandeld voor hun verwondingen, 23 van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis, 11 moesten gereanimeerd worden. Er vielen ook 8 dodelijke slachtoffers. Het ergste van al is dat er ook kinderen tussen de gewonden en slachtoffers zitten, waaronder een jongen van amper 10.

Op sociale media zijn er verschillende video’s te vinden over de massale drukte op het terrein. Check hieronder enkele beelden:

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer