Kanye in België staande gehouden door agent met getrokken wapen

Karen Luiken-06 november 2021 om 05:57

Kanye West is in Wijnegem staande gehouden door een politieagent met getrokken wapen. Dat gebeurde in september al, maar wordt nu pas gemeld door persbureau Belga.

De reden waarom Kanye ‘onder schot’ werd gehouden, is omdat hij en zijn beveiliger een gezichtsmasker droegen die zij niet af wilden doen. Dat zorgde voor een misverstand. "Het was een zwoele zomerdag en we kregen de melding dat er twee volledig gemaskerde mannen rondliepen. Een collega trof hen aan, maar de twee weigerden hun masker af te doen - achteraf gezien allicht omdat ze geen Nederlands verstonden en de vraag dus niet begrepen”, legt politiecommissaris Johan Wonnink uit. “Onze collega heeft zijn wapen in de zogenaamde 'low ready'-positie gehouden: in een hoek van 45 graden naar de grond gericht, om duidelijk te maken dat het klaar is voor eventueel gebruik."

Kanye heeft in de podcast ‘Drink Champs’ ook over het voorval gesproken. Hij schrok zich kapot, maar kan er inmiddels met een lach op terug kijken. “Ik dacht dat mijn leven voorbij was toen de agent zijn wapen trok.”

'The Vampire Diaries'-actrice gaat scheiden

Karen Luiken-25 mei 2022 om 07:00

Candice Accola en Joe King zetten een punt achter hun relatie. Het koppel heeft na zeven jaar huwelijk besloten van elkaar te scheiden. Dat meldt US Weekly.

De ‘Vampire Diaries’-actrice zou vorige maand de scheiding hebben aangevraagd wegens ‘onoverbrugbare verschillen’. Candice en Joe zouden al een tijdje niet meer samenwonen.

De voormalige lovebirds hebben elkaar leren kennen in 2012. Een jaar later werd Candice tijdens een vakantie in Italië ten huwelijk gevraagd. In 2014 stapte ze met Joe in het huwelijksbootje en in 2016 verwelkomden ze hun eerste kindje. In 2020 volgde er nog een tweede dochter.

Na ongepast gedrag: Adriaan Van den Hoof schrapt shows

Dieter Blarinckx-24 mei 2022 om 16:30

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat de Vlaamse presentator Adriaan Van den Hoof niet langer de host zou zijn van ‘Switch’. De reden daarvoor zouden enkele meldingen van ongepast gedrag zijn. En daar is nu meer nieuws over…

De theatervoorstellingen van Adriaan Van den Hoof werden immers ook geannuleerd vanwege de commotie die plots ontstaan is:

“Er is op dit moment iets te veel commotie rond de persoon van Adriaan om de voorstelling in een serene sfeer te laten doorgaan. Het leek lang alsof de voorstelling van Adriaan Van den Hoof kon doorgaan, maar gisteren in de late namiddag kwam helaas het telefoontje dat we liever niet kregen”, klinkt het bij het cultuurhuis van Koksijde waar de shows normaal gingen doorgaan.

Een officiële reactie van Adriaan zelf blijft nog uit.

Ontdek meer