Acht mensen dood na schietpartij op feestje met 'Squid Game'-thema

Karen Luiken-04 november 2021 om 08:56

Acht mensen zijn afgelopen weekend overleden bij een Halloweenfeestje met ‘Squid Game’-thema. Dat gebeurde volgens TN News in een wijk in Panama, waar twee bendes het vuur hadden geopend.

Het incident vond vrijdagochtend op een bowlingbaan plaats. Twee rivaliserende groepen vielen elkaar aan, waarbij meerdere schoten werden gelost. Acht mensen overleefden de kogelregen niet, nog eens zeven anderen raakten gewond. Drie lijken zouden naar een nabijgelegen vuilnisbelt zijn gebracht.

De politie heeft naar verluidt twee verdachten gearresteerd, waaronder een gewapende man wiens broer werd doodgeschoten. Volgens lokale media hebben de rivaliserende bendes al jaren ruzie. Meerdere verdachten en slachtoffers van de schietpartij hebben een strafblad.

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer