Kwartier aan nieuwe gameplay van Elden Ring onthuld

Nico De Greef-04 november 2021 om 17:11

'Dark Souls'-ontwikkelaar FromSoftware en Bandai Namco hebben een kwartier aan gameplay onthuld van hun aankomende dark fantasy game Elden Ring. In de trailer worden verschillende gebieden, vijanden en enkele grote en kleine baasgevechten in de kijker gezet, alsook een eerste blik op een crafting menu en een wereldkaart. Ook kan de game vanaf vandaag gepre-ordered worden.

Elden Ring speelt zich af in land genaamd 'de Lands Between' dat wordt geregeerd door een koningin. In het land heerst er echter een oorlog nadat de Elden Ring, de krachtbron van de heilige Erdtree, is stukken is geslagen.

In de trailer is te zien hoe de speler, een Tarnished (een banneling die dood doch levend is), terugkeert naar de Lands Between met als missie om een Elden Lord te worden. De gameplay onthult dat spelers tijdens het reizen kunnen rusten aan een zogenaamde Site of Grace, de nieuwe bonfires van de game, die ook als gids kunnen dienen wanneer een speler even niet meer weet waar naartoe.

Wat verder in de trailer wordt ook een kaart getoond van de spelwereld. Op deze kaart kunnen spelers markeringen aanbrengen om later naar terug te keren, zoals de locatie van een waardevolle schat of zelfs een vervelende mini-baas. Ook heeft de game een crafting menu waarlangs de speler items kan creëeren door resources met elkaar te combineren.

Spelers kunnen vechten met verschillende wapens, alsook magie gebruiken of sluipen om vijanden te ontwijken. Net als in andere 'souls'-games van FromSoftware kunnen spelers ook andere spelers oproepen om samen (of tegen elkaar) te vechten.

Elden Ring verschijnt na een kort uitstel op 25 februari voor de PS4/PS5, Xbox One, Series X/S en pc.

Zesde seizoen Fall Guys krijgt een feest-thema

Nico De Greef-24 november 2021 om 14:17

Ontwikkelaar Mediatonic heeft het zesde seizoen van Fall Guys onthuld. Het nieuwe seizoen zal van start gaan op 30 november en krijgt een feest-thema.

Na een maandenlange tocht door de jungle mogen Fall Guys-spelers zich opmaken voor een seizoen vol festiviteiten. Op 30 november wordt Party Spectacular gelanceerd, het nieuwste seizoen van Fall Guys dat zoals de naam al verklapt, helemaal in het teken staat van feesten!

Zo zal het seizoen cosmetische items bevatten in het thema van onder andere carnaval en het circus. In totaal zal het seizoen meer dan 25 nieuwe kostuums met zich meebrengen en kunnen spelers aan de slag met 5 nieuwe speelbare rondes. Nieuwe obstakels in de rondes zijn onder meer trapezes waar spelers aan kunnen slingeren en pijpleidingen die snelreizen door de levels mogelijk maakt. Het Fame Path, waarlangs spelers beloningen kunnen vrijspelen, zal wederom uit 50 levels bestaan.

Het zesde seizoen van Fall Guys gaat volgende week van start en is nu beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Een versie van het spel voor Xbox-consoles en Switch is momenteel in ontwikkeling maar heeft nog geen releasedatum.

Fall Guys Seizoen 6 cinematic trailer:

Fall Guys Seizoen 6 gameplay trailer:

Ubisoft bouwt eigen pretpark in Frankrijk!

Dieter Blarinckx-21 november 2021 om 09:50

Ubisoft, de bekende gamestudio achter o.a. de Assassin’s Creed-games, heeft bevestigd dat ze plannen hebben voor een eigen pretpark in Frankrijk. Méér zelfs, ze zijn momenteel al bezig aan een eerste Ubisoft Entertainment Center, dat zal openen in 2025 in Zuid-Frankrijk!

Ubisoft maakt videogames en wil dan ook bezoekers helemaal onderdompelen in de wondere wereld van gaming. Bedoeling is dat bezoekers een meeslepende ervaring beleven, die hun helemaal transporteert naar de wereld van hun favoriete games. Het Ubisoft Entertainment Center is een eerste stap in die richting. Vanaf 2025 kunnen bezoekers in de buurt van Montpellier op avontuur in de gamewereld van Ubisoft. Ook hebben ze plannen om later een geheel eigen en dedicated pretpark te bouwen in Frankrijk.

Ubisoft leverde fantastische en succesvolle games zoals Far Cry, Prince of Persia, Just Dance, Watch Dogs, Rayman, Assassin’s Creed en Beyond Good & Evil.

Ontdek meer