Kwartier aan nieuwe gameplay van Elden Ring onthuld

Nico De Greef-04 november 2021 om 17:11

'Dark Souls'-ontwikkelaar FromSoftware en Bandai Namco hebben een kwartier aan gameplay onthuld van hun aankomende dark fantasy game Elden Ring. In de trailer worden verschillende gebieden, vijanden en enkele grote en kleine baasgevechten in de kijker gezet, alsook een eerste blik op een crafting menu en een wereldkaart. Ook kan de game vanaf vandaag gepre-ordered worden.

Elden Ring speelt zich af in land genaamd 'de Lands Between' dat wordt geregeerd door een koningin. In het land heerst er echter een oorlog nadat de Elden Ring, de krachtbron van de heilige Erdtree, is stukken is geslagen.

In de trailer is te zien hoe de speler, een Tarnished (een banneling die dood doch levend is), terugkeert naar de Lands Between met als missie om een Elden Lord te worden. De gameplay onthult dat spelers tijdens het reizen kunnen rusten aan een zogenaamde Site of Grace, de nieuwe bonfires van de game, die ook als gids kunnen dienen wanneer een speler even niet meer weet waar naartoe.

Wat verder in de trailer wordt ook een kaart getoond van de spelwereld. Op deze kaart kunnen spelers markeringen aanbrengen om later naar terug te keren, zoals de locatie van een waardevolle schat of zelfs een vervelende mini-baas. Ook heeft de game een crafting menu waarlangs de speler items kan creëeren door resources met elkaar te combineren.

Spelers kunnen vechten met verschillende wapens, alsook magie gebruiken of sluipen om vijanden te ontwijken. Net als in andere 'souls'-games van FromSoftware kunnen spelers ook andere spelers oproepen om samen (of tegen elkaar) te vechten.

Elden Ring verschijnt na een kort uitstel op 25 februari voor de PS4/PS5, Xbox One, Series X/S en pc.

Netflix lanceert reeks nieuwe games

Karen Luiken-26 mei 2022 om 05:47

Zin in een spelletje? Dan kun je tegenwoordig ook bij Netflix terecht. De streamingsdienst biedt naast heel veel films en series ook een reeks games aan. En er zijn nieuwe toegevoegd!

Vanaf nu vind je tussen het spelaanbod van Netflix de spelletjes ‘Dragon Up’, ‘Moonlighter’ en ‘Townsmen - A Kingdom Rebuilt’. Vanaf 31 mei komt daar ook het ‘Exploding Kittens’-spel bij.

Het aanbod spelletjes op Netflix staat nu op 22. Ze zijn allemaal wereldwijd beschikbaar op iOS- en Android-toestellen.

Belgische gamefinale Red Bull Flick dit weekend in het Sportpaleis!

Amber Schepers-19 mei 2022 om 10:30

Antwerpen is deze week de place to be voor fans van het spel CS:GO. In het Sportpaleis verzamelen dit weekend alle internationale CS:GO-pro’s voor de PGL Antwerp Major. Ook ons Belgisch gametalent wordt op de proef gesteld tijdens de nationale finale van Red Bull Flick op zaterdag 21 mei in het Sportpaleis.

Counter-Strike: Global Offensive, beter bekend als CS:GO, is een competitieve first-person shooting game. Tijdens het Red Bull Flick toernooi worden de skills van verschillende teams op de proef gesteld in een twee tegen twee game van CS:GO. De teams spelen aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps. Dit keer gaat de nationale finale door op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis.

70 teams schreven zich in voor de twee online qualifiers. Acht daarvan scoorden een plek in de nationale finale van nu zaterdag. Zij zullen alles op alles zetten om hun tegenstanders uit te schakelen en hun plek in de European Play-offs te veroveren. Het Sportpaleis in Antwerpen wordt omgetoverd tot een echt virtueel slagveld.

Wil jij de Belgische finale van Red Bull Flick live meevolgen? Dat kan hier!

Vanaf vandaag tot en met zondag kan je tijdens de PGL Antwerp Major ook terecht op de booth om zelf je CS:GO skills te testen!

Red Bull Content Pool

Ontdek meer