Kwartier aan nieuwe gameplay van Elden Ring onthuld

Nico De Greef-04 november 2021 om 17:11

'Dark Souls'-ontwikkelaar FromSoftware en Bandai Namco hebben een kwartier aan gameplay onthuld van hun aankomende dark fantasy game Elden Ring. In de trailer worden verschillende gebieden, vijanden en enkele grote en kleine baasgevechten in de kijker gezet, alsook een eerste blik op een crafting menu en een wereldkaart. Ook kan de game vanaf vandaag gepre-ordered worden.

Elden Ring speelt zich af in land genaamd 'de Lands Between' dat wordt geregeerd door een koningin. In het land heerst er echter een oorlog nadat de Elden Ring, de krachtbron van de heilige Erdtree, is stukken is geslagen.

In de trailer is te zien hoe de speler, een Tarnished (een banneling die dood doch levend is), terugkeert naar de Lands Between met als missie om een Elden Lord te worden. De gameplay onthult dat spelers tijdens het reizen kunnen rusten aan een zogenaamde Site of Grace, de nieuwe bonfires van de game, die ook als gids kunnen dienen wanneer een speler even niet meer weet waar naartoe.

Wat verder in de trailer wordt ook een kaart getoond van de spelwereld. Op deze kaart kunnen spelers markeringen aanbrengen om later naar terug te keren, zoals de locatie van een waardevolle schat of zelfs een vervelende mini-baas. Ook heeft de game een crafting menu waarlangs de speler items kan creëeren door resources met elkaar te combineren.

Spelers kunnen vechten met verschillende wapens, alsook magie gebruiken of sluipen om vijanden te ontwijken. Net als in andere 'souls'-games van FromSoftware kunnen spelers ook andere spelers oproepen om samen (of tegen elkaar) te vechten.

Elden Ring verschijnt na een kort uitstel op 25 februari voor de PS4/PS5, Xbox One, Series X/S en pc.

Onderzoeker bewijst: 'Gamen maakt gelukkig'

Karen Luiken-01 juni 2023 om 09:02- Foto:

Photo by Florian Olivo on Unsplash

Er worden veel negatieve dingen gezegd over de effecten van gamen, maar volgens dr. Rowan Daneels van UAntwerpen is het helemaal zo slecht nog niet. Hij zegt dat videospelletjes bij kunnen dragen aan een goed leven.

“Doorgaans kijken we naar games door een lens van plezier en genot, maar het spelen kan ook een diepere, betekenisvolle ervaring oproepen”, zegt Daneels. Hij voerde gesprekken met 53 Vlaamse jongeren tussen de 12 en 18 jaar en kreeg daaruit een duidelijker beeld van de gedachtes die zij over gamen hebben. “Wat telkens terugkwam in de diepte-interviews is hoe jongeren diepere ervaringen ondervonden wanneer ze het gevoel hadden sociaal verbonden te zijn met hun medespelers. Ook droegen hartverwarmende, maar ook bedroevende, momenten in een game bij tot een diepere beleving.”

Wat Daneels verder ook ontdekte, is dat jongeren geluk ervaren als ze tijdens een game de kans krijgen tot (zelf)reflectie. “Denk maar aan verhaallijnen waarbij je als speler plots een moreel dilemma krijgt voorgeschoteld."

Betrokken zijn bij het hoofdthema in het gameverhaal – een evoluerende familieband tussen vader en zoon of broer en zus – en het zelf kunnen sturen van het verhaal via keuzemogelijkheden, het uniek interactieve karakter van games, zorgden voor deze gelukzalige momenten.

Met het onderzoek hoopt Daneels de reputatie van videogames op te blinken. “Momenteel kampt gamen nog altijd met een bedenkelijk imago”, zegt hij. “Het cliché van spelletjes spelen als nutteloos tijdverdrijf leeft nog steeds. Deze bevindingen tonen aan dat gamen anno 2023 allesbehalve oppervlakkig hoeft te zijn.”

PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Ontdek meer