Kompass Klub gaat na meer dan een jaar terug open!

Samuel Wornoo-05 november 2021 om 15:23

Met twee knallende opening nights op 12 en 13 november plant Kompass een comeback als geen ander. De locatie van dienst? De Vynckier-site in Gent. Het oude industriële complex wordt de - tijdelijke - uitvalsbasis van de wereldberoemde club.

Kompass heeft het zwaar te verduren gekregen tijdens de coronacrisis. Maar na deze lange periode van onzekerheid komt de club nu met heuglijk nieuws: ze verhuist tijdelijk naar de industriële Vynckier-site. De industriële vibe past perfect bij de ruwe, ongeremde atmosfeer waar Kompass zo bekend voor staat.

"Dit gebouw heeft iets magisch", zegt eigenaar Jens Grieten. "Ons doel was om dezelfde vibe te behouden die onze fans ondertussen van ons verwachten, dus het was een absolute vereiste dat de nieuwe locatie hierbij paste. Daarom duurde het ook zo lang voor we een nieuwe plek vonden. We hadden veel locaties om uit te kiezen, maar de juiste vinden bleek toch moeilijker dan gedacht."

Kompass zal de komende zes maanden nightlife evenementen en digital art space promoten. "In het begin zullen nog niet alle ruimtes gebruikt worden", aldus Grieten. "Op die manier kunnen we gaandeweg nieuwe ruimtes introduceren op deze locatie. Daarbovenop zullen we veel meer dagevenementen, concerten, tentoonstellingen,... organiseren. Kortom: een uitgebreide Kompass-evenementkalender, die toegankelijker is dan ooit."

CAMILLE geeft optreden tijdens ‘Familie’-feest

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:01

CAMILLE heeft vandaag een video met een bijzondere boodschap voor ‘Familie’-fans gedeeld. De zangeres maakt bekend op zaterdag 17 september op te treden tijdens het grote ‘Familie’-feest in de Lotto Arena.

Het feest wordt gegeven om het 30-jarige jubileum van ‘Familie’ te vieren. Behalve CAMILLE betreden ook Willy Sommers, Annie Geeraerts, Aaron Blommaert, Sandrine André, Jo Hens en vele anderen het podium. De één voor een muzikale noot, de ander voor een nostalgische terugblik op de afgelopen dertig jaar ‘Familie’.

“Ik ben heel blij dat ik ben uitgenodigd om enkele liedjes te komen zingen voor de dertigste verjaardag van ‘Familie’. Mijn familie is voor mij het allerbelangrijkste in de wereld en verjaardagsfeestjes sla ik nooit af”, zegt CAMILLE. “Ik hoop jullie allemaal te zien in de Lotto Arena! Het dak gaat eraf! Vuurwerk!”

Doe mee aan de BattleKart TAGMAG Trophy samen met de TAGMAG Insiders!

Sofie Verbeeck-13 mei 2022 om 12:00

Ben jij supergoed in Mario Kart en zou je het spel graag eens levensecht willen spelen? Dat kan bij BattleKart, een indoor e-karting waarbij games geprojecteerd worden op het circuit. Pas op voor olievlekken, schiet raketten af en haal als eerste de finish!

Schrijf je vanaf nu in met je vrienden om deel te nemen aan de BattleKart TAGMAG Trophy. Dat is een e-karting race waarin je met en tegen TAGMAG Insiders Jaël, Jamie-Lee, Fabian, Aidan en Michael Amani kan racen. De wedstrijd bestaat uit 8 teams van 6 personen die het tegen elkaar zullen opnemen in 4 rondes.

De BattleKart gaat door in Kortrijk op donderdag 26 mei (18-22u). Wil je deze unieke ervaring beleven? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier en wie weet kom je een van de Insider-teams versterken!

Ontdek meer