Kompass Klub gaat na meer dan een jaar terug open!

Samuel Wornoo-05 november 2021 om 15:23

Met twee knallende opening nights op 12 en 13 november plant Kompass een comeback als geen ander. De locatie van dienst? De Vynckier-site in Gent. Het oude industriële complex wordt de - tijdelijke - uitvalsbasis van de wereldberoemde club.

Kompass heeft het zwaar te verduren gekregen tijdens de coronacrisis. Maar na deze lange periode van onzekerheid komt de club nu met heuglijk nieuws: ze verhuist tijdelijk naar de industriële Vynckier-site. De industriële vibe past perfect bij de ruwe, ongeremde atmosfeer waar Kompass zo bekend voor staat.

"Dit gebouw heeft iets magisch", zegt eigenaar Jens Grieten. "Ons doel was om dezelfde vibe te behouden die onze fans ondertussen van ons verwachten, dus het was een absolute vereiste dat de nieuwe locatie hierbij paste. Daarom duurde het ook zo lang voor we een nieuwe plek vonden. We hadden veel locaties om uit te kiezen, maar de juiste vinden bleek toch moeilijker dan gedacht."

Kompass zal de komende zes maanden nightlife evenementen en digital art space promoten. "In het begin zullen nog niet alle ruimtes gebruikt worden", aldus Grieten. "Op die manier kunnen we gaandeweg nieuwe ruimtes introduceren op deze locatie. Daarbovenop zullen we veel meer dagevenementen, concerten, tentoonstellingen,... organiseren. Kortom: een uitgebreide Kompass-evenementkalender, die toegankelijker is dan ooit."

Metejoor kondigt extra concerten aan in Gent en Oostende

Karen Luiken-19 november 2021 om 14:15

Goed nieuws voor fans die dolgraag naar een concert van Metejoor willen, maar het tot nu toe niet voor elkaar kregen een ticket te bemachtigen. De artiest, echte naam Joris van Rossem, kondigt extra concerten aan in Gent en Oostende!

De eerste theatertournee van Metejoor werd met groot enthousiasme onthaald. Fans kochten massaal tickets in en dat zorgde al snel voor uitverkochte zalen. De zanger besloot daarom twee extra shows aan zijn toerschema toe te voegen, maar ook daarvoor lopen de kaartjes storm. Hoog tijd dus om opnieuw twee data aan te kondigen!

Met de extra toegevoegde shows staat Metejoor komend voorjaar maar liefst zeven keer op het podium met zijn tournee. De twee nieuwste staan gepland voor zaterdag 16 april in Capitole Gent en zaterdag 23 april in Kursaal Oostende. Daarvoor zijn nog tickets verkrijgbaar. De andere optredens vinden plaats op 26 & 27 maart (Antwerpen), 15 april (Gent), 18 april (Leuven) en 6 mei (Hasselt).

Jaël Ost, Ilias El Kostit en Maximiliaan Verheyen ontdekken FACTS 2021

Simon Smetryns-15 november 2021 om 17:35

Na lange tijd stonden we eindelijk terug op FACTS! Ilias El Kostit en Insider Jaël Ost kregen een rondleiding van niemand minder dan Batman Maximiliaan Verheyen.

Ontdek meer