Brusselse studentes in spotlights door hun slim tech-idee

Samuel Wornoo-03 november 2021 om 09:47

Hajar en Kawthar Saidi (19), twee Brusselse studentes Business Management aan de ICHEC Brussels Management School, staan in de internationale schijnwerpers. De zussen zijn namelijk uitgeroepen tot een van de globale finalisten van Red Bull Basement 2021. Waarom? Ze hebben een ongelooflijk slim idee! Met hun project "FindYourPro" willen ze jonge studenten via een app in direct contact brengen met professionals in hun vakgebied, om hen zo te helpen bij hun studie- en carrièrekeuze. Innoveren aan de universiteit van vandaag en de wereld van morgen veranderen, dus. En dat is ook direct de doelstelling van Red Bull Basement.

Van 2 december tot en met 12 december 2021 zullen Hajar en Kawthar samen met de andere finalistenteams hun idee verder uitwerken en ontwikkelen. Daarbij krijgen ze de hulp van Start it @ KBC, toegang tot internationale mentorprogramma's en een wereldwijd netwerk van vernieuwers. Tijdens de Global Final op 15 december kunnen de Brusselse student-innovatoren hun idee voorleggen aan een panel van experten. Zij zullen daarna beslissen welk studententeam zich de winnaar van Red Bull Basement 2021 mag noemen.

Red Bull Basement is een internationale wedstrijd voor student-innovatoren die met hun creatieve tech-ideeën hun studentenleven - en de rest van de wereld - willen veranderen. Dit jaar hebben wereldwijd meer dan 4000 studententeams zich ingeschreven door een video in te sturen waarin ze hun idee kort uitlegden. Uit de publieke stemming in België kwamen drie topideeën naar voren, waaruit een internationale jury uiteindelijk Hajar en Kawthar selecteerde om ons land te vertegenwoordigen in de internationale finale.

Ray-Ban brengt slimme bril naar België

Karen Luiken-17 maart 2022 om 07:19

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft in samenwerking met Ray-Ban een slimme bril uitgevonden. Het ontwerp was al verkrijgbaar in andere delen van de wereld, maar komt nu ook naar vier nieuwe landen, waaronder België.

Met Ray-Ban Stories, zoals de bril heet, kun je je meest authentieke momenten vastleggen, delen en beluisteren. Meta en EssilorLuxottica, het moederbedrijf van Ray-Ban, werkten samen om slimme technologie in de Ray-Ban brillen te integreren. Zo beschikken ze over dubbele camera’s voor het vastleggen van foto’s en video’s, open ear-luidsprekers voor audio en drie ingebouwde microfoons voor het houden van gesprekken.

De slimme bril is in 28 verschillende stijl-, kleur- en lensvariaties verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit het meest herkenbare montuur Wayfarer, de retro Round of de legendarische Meteorstijl. Hebben? Ze gaan vanaf 299 euro de deur uit en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Ray-Ban winkels, de website van Ray-Ban en geselecteerde winkels die EssilorLuxottica-producten verkopen.

Dit is de nieuwe iPhone SE

Dieter Blarinckx-09 maart 2022 om 07:44

Gisteren stelde Apple hun gloednieuwe producten voor en eentje daarvan was de nieuwe iPhone SE, de “goedkopere” iPhone. Het was al lang verwacht dat Apple een nieuwe iPhone SE zou voorstellen, maar wat verrassend was, was het feit dat deze “goedkopere” iPhone duurder is dan zijn voorganger. De nieuwe SE is immers 40 euro duurder dan zijn voorganger. Voor een nieuwe betaal je nu zo’n 529 euro.

Wat de nieuwe als voordeel heeft? 5G, de snelle vorm van mobiel internet. Daardoor is de iPhone SE meteen ook de goedkoopste iPhone mét 5G verbinding.

Het design zelf is traditioneel en klassiek, zoals we het kennen van zijn voorganger. De TouchID-knop blijft wel, waardoor het de enige ‘nieuwe’ iPhone is die dit nog heeft. Het scherm blijft ook hetzelfde als vroeger. Ook wat de kleuren betreft blijft Apple de traditionele opties aanhouden: zwart, wit en rood.

Vanaf deze vrijdag kan je de nieuwe iPhone SE bestellen, om ‘m op 18 maart in huis te hebben!

Bekijk hieronder de officiële lanceringsspot van de iPhone SE:

Ontdek meer