Brusselse studentes in spotlights door hun slim tech-idee

Samuel Wornoo-03 november 2021 om 09:47

Hajar en Kawthar Saidi (19), twee Brusselse studentes Business Management aan de ICHEC Brussels Management School, staan in de internationale schijnwerpers. De zussen zijn namelijk uitgeroepen tot een van de globale finalisten van Red Bull Basement 2021. Waarom? Ze hebben een ongelooflijk slim idee! Met hun project "FindYourPro" willen ze jonge studenten via een app in direct contact brengen met professionals in hun vakgebied, om hen zo te helpen bij hun studie- en carrièrekeuze. Innoveren aan de universiteit van vandaag en de wereld van morgen veranderen, dus. En dat is ook direct de doelstelling van Red Bull Basement.

Van 2 december tot en met 12 december 2021 zullen Hajar en Kawthar samen met de andere finalistenteams hun idee verder uitwerken en ontwikkelen. Daarbij krijgen ze de hulp van Start it @ KBC, toegang tot internationale mentorprogramma's en een wereldwijd netwerk van vernieuwers. Tijdens de Global Final op 15 december kunnen de Brusselse student-innovatoren hun idee voorleggen aan een panel van experten. Zij zullen daarna beslissen welk studententeam zich de winnaar van Red Bull Basement 2021 mag noemen.

Red Bull Basement is een internationale wedstrijd voor student-innovatoren die met hun creatieve tech-ideeën hun studentenleven - en de rest van de wereld - willen veranderen. Dit jaar hebben wereldwijd meer dan 4000 studententeams zich ingeschreven door een video in te sturen waarin ze hun idee kort uitlegden. Uit de publieke stemming in België kwamen drie topideeën naar voren, waaruit een internationale jury uiteindelijk Hajar en Kawthar selecteerde om ons land te vertegenwoordigen in de internationale finale.

Een nieuwe must-have smartphone: de OPPO Reno6 en Reno6 Pro!

Samuel Wornoo-23 november 2021 om 09:22

Op zoek naar een smartphone met een goede camera? Bij de Reno6 Series kom je zeker aan je trekken!

De Reno6 Series laat gebruikers moeiteloos verbluffende portretvideo’s maken, dankzij krachtige camera’s en zelf ontwikkelde AI-functies, waaronder Bokeh Flare Portrait Video. Een vernieuwend bokeh-effect van filmische kwaliteit voor smartphone video’s. Daarnaast kan AI Highlight Video automatisch omgevingslicht detecteren en video’s op basis daarvan optimaliseren.

Focus Tracking helpt dan weer bij het automatisch scherpstellen van video’s. De camera slaagt er zelf in het hoofdonderwerp te identificeren en consistent en gestaag te volgen.

“Ja maar mijn batterij...”
Maak je geen zorgen, dankzij de fast charging functionaliteit van de Oppo Reno6 is je smartphone in een mum van tijd weer ready to go! Hoe snel? In een kwartiertje tijd is hij klaar voor een hele dag gebruik!

Naast de ongelofelijke videomogelijkheden bezit de Reno6 Series natuurlijk ook tal van andere features, deze kan je op de website ontdekken!

Black Friday Alert!
Voor de Reno6 5G en de Reno6 Pro 5G betaal je normaal respectievelijk €499 en €799. Nog niet overtuigd? Op Black Friday kan je hem nog voordeliger verkrijgen! Op de Reno6 spaar je €50 uit, op de Reno6 Pro €100. Zalige deals!

De Reno6 Series is onmiddellijk beschikbaar in België bij o.a. Fnac, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Deze iPhone 13 bevat een écht stukje T-Rex!

Dieter Blarinckx-18 november 2021 om 08:05

Wie geld op overschot heeft en fan is van dino's, leest best even verder. Het Russiche luxemerk Caviar heeft namelijk de iPhone 13 Pro Tyrannophone gelanceerd. En ja hoor, hij bevat een écht stukje T-Rex!

De iPhone heeft ook een hyperrealistische T-Rex gravure op de achterkant, maar wat het écht zo speciaal maakt is dat er ook een 80 miljoen jaar oud tandfragment van een T-Rex in verwerkt zit.

“De roofzuchtige grijns van een monster is niet alleen een decorelement, maar ook een element van exclusiviteit, aangezien een van de tanden echt van een T-Rex is. Je krijgt de kans om dit oeroude beest te temmen en het een symbool van jouw kracht en dominantie in de wereld”, klinkt het op de website van Caviar.

Voor deze exclusieve iPhone zal je toch wel een serieuze som geld moeten betalen, want hij is te koop voor 8.610 dollar. Wees er wel maar snel bij, want er zijn slechts zeven speciale iPhones gemaakt!

Ontdek meer