‘Scream’-franchise gebaseerd op échte moordenaar!

Dieter Blarinckx-30 oktober 2021 om 08:26

Nu Halloween weer voor de deur staat, worden die klassieke horrorfilms weer massaal bekeken. Eén van de meest bekende franchises, ‘Scream’, is zo’n klassieker die velen al meerdere keren gezien hebben. Maar wist je dat deze vijf films eigenlijk geïnspireerd zijn op een waargebeurd verhaal?

Het verhaal van ‘Scream’ werd gebaseerd op het gruwelijke verhaal van The Gainesville Ripper, de naam die werd gegeven aan seriemoordenaar Danny Rolling. Hij vermoordde aan het begin van de jaren ’90 zo’n acht studenten op een gruwelijke wijze. Hij werd in 2006 ter dood veroordeeld in de Verenigde Staten.

Rolling verminkte al zijn slachtoffers en zette de lijken in de meest vreemde en seksueel getinte posities. Dat was zijn ‘trademark’. Hij werd pas jaren laten ontmaskerd en direct gevangengenomen. In 2006 werd hij dus ter dood veroordeeld door de Amerikaanse rechtbank.

Regisseur Wes Craven inspireerde zich op dit gruwelijke verhaal voor zijn eerste ‘Scream’-film uit 1996.

Nieuwe 'Scream' verslaat 'Spider-Man: No Way Home'

Karen Luiken-18 januari 2022 om 16:55

‘Spider-Man’ heeft in het openingsweekend zó goed gescoord, dat je zou denken dat het niet beter zou kunnen. Maar de gloednieuwe ‘Scream’ bewijst dat niets minder waar is. De horror heeft het nóg beter gedaan dan de superheldenfilm met Tom Holland.

‘Scream’ heeft in het eerste weekend sinds de release maar liefst 34 miljoen dollar in het laatje weten te brengen. Een indrukwekkende oogst die een stuk hoger ligt dan de eerste verdiensten van ‘Spider-Man: No Way Home’. Laatstgenoemde film verdiende in het openingsweekend namelijk ‘slechts’ 25 miljoen dollar.

Kleine kanttekening bij dit verhaal is wel dat het openingsweekend van ‘Spider-Man’ drie dagen duurde en dat van ‘Scream’ vier dagen. De horrorfilm kwam namelijk uit op de Amerikaanse feestdag Marthin Luther Kingdag, waardoor het weekend een dagje langer werd.

In de nieuwe ‘Scream’ keren we 25 jaar na het eerste deel terug naar Woodsboro, het dorpje waar het allemaal is begonnen. De bewoners worden opnieuw geteisterd door een moordenaar die zich achter een eng masker schuilt en zich voornamelijk lijkt te richten op tieners.

Opnames ‘Black Panther: Wakanda Forever’ terug gestart

Dieter Blarinckx-16 januari 2022 om 08:59

Goed nieuws voor de Marvelfanaten onder jullie want Marvel & Disney hebben laten weten dat de opnames van de sequel op de monsterhit ‘Black Panther’, ‘Wakanda Forever’, terug gestart zijn. Actrice Letitia Wright, die in de film de zus van de overleden hoofdrolspeler Chadwick Boseman speelt, keert terug in een belangrijkere rol. Er gaan zelfs roddels de ronde dat Marvel van plan is om haar de fakkel te laten overnemen van haar broer.

De productie werd meermaals stopgezet door de opflakkering van het coronavirus, maar als alles vanaf nu goed verloopt, zou de film dit najaar nog in de zalen te zien zijn.

Ontdek meer