‘Scream’-franchise gebaseerd op échte moordenaar!

Dieter Blarinckx-30 oktober 2021 om 08:26

Nu Halloween weer voor de deur staat, worden die klassieke horrorfilms weer massaal bekeken. Eén van de meest bekende franchises, ‘Scream’, is zo’n klassieker die velen al meerdere keren gezien hebben. Maar wist je dat deze vijf films eigenlijk geïnspireerd zijn op een waargebeurd verhaal?

Het verhaal van ‘Scream’ werd gebaseerd op het gruwelijke verhaal van The Gainesville Ripper, de naam die werd gegeven aan seriemoordenaar Danny Rolling. Hij vermoordde aan het begin van de jaren ’90 zo’n acht studenten op een gruwelijke wijze. Hij werd in 2006 ter dood veroordeeld in de Verenigde Staten.

Rolling verminkte al zijn slachtoffers en zette de lijken in de meest vreemde en seksueel getinte posities. Dat was zijn ‘trademark’. Hij werd pas jaren laten ontmaskerd en direct gevangengenomen. In 2006 werd hij dus ter dood veroordeeld door de Amerikaanse rechtbank.

Regisseur Wes Craven inspireerde zich op dit gruwelijke verhaal voor zijn eerste ‘Scream’-film uit 1996.

Vanessa Hudgens brengt bezoekje aan school uit 'High School Musical'

Karen Luiken-27 juni 2022 om 15:09

Terwijl het gros van ons zich voorbereidt op een welverdiende vakantie zonder lessen en leraren, gaat Vanessa Hudgens juist terug de schoolbanken in. De actrice heeft een bezoekje gebracht aan de school die centraal stond in ‘High School Musical’.

Vanessa post op Instagram een foto van het nostalgische tafereel. “Weet je nog hoe je op de kleuterschool een kind ontmoette en niets over diegene wist, en je vervolgens tien seconden later beste vrienden was omdat je alleen jezelf hoefde te zijn?”, schrijft ze in het onderschrift, refererend naar een quote die haar ‘High School Musical’-personage ooit uitsprak.

De actrice speelde jarenlang Gabrielle Montez, een meisje dat smoorverliefd werd op Troy Bolton, de aanvoerder van het basketbalteam van East High School. Ze was in drie ‘High School Musical’-films te zien.

'Euphoria'-ster pakt rol in prequel 'Hunger Games'

Karen Luiken-24 juni 2022 om 06:32

Hunter Schafer is binnenkort te zien in de aankomende ‘Hunger Games’-prequel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’. De actrice is gecast als Tigris Snow.

Veel mensen zullen Hunter vooral kennen door haar rol als Jules in de HBO-hit ‘Euphoria’. Binnenkort mag de actrice nog een grote acteerklus aan haar cv toevoegen. Ze gaat Tigris Snow spelen, het nichtje en de vertrouweling van Coriolanus Snow.

Twee van Hunters tegenspelers zijn Tom Blyth, die de jonge rol van Coriolanus gaat spelen, en Rachel Zegler. Laatstgenoemde kruipt in de huid van Lucy Gray Braird.

In ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ staat Coriolanus in de spotlight. Hij is achttien jaar oud en is nog lang geen president van Panem. De knappe en charmante jongen ziet een kans als hij wordt gekozen als mentor voor de tiende Hunger Games en de opdracht krijgt om zijn tribute door het spel te loodsen.

Ontdek meer