‘Scream’-franchise gebaseerd op échte moordenaar!

Dieter Blarinckx-30 oktober 2021 om 08:26

Nu Halloween weer voor de deur staat, worden die klassieke horrorfilms weer massaal bekeken. Eén van de meest bekende franchises, ‘Scream’, is zo’n klassieker die velen al meerdere keren gezien hebben. Maar wist je dat deze vijf films eigenlijk geïnspireerd zijn op een waargebeurd verhaal?

Het verhaal van ‘Scream’ werd gebaseerd op het gruwelijke verhaal van The Gainesville Ripper, de naam die werd gegeven aan seriemoordenaar Danny Rolling. Hij vermoordde aan het begin van de jaren ’90 zo’n acht studenten op een gruwelijke wijze. Hij werd in 2006 ter dood veroordeeld in de Verenigde Staten.

Rolling verminkte al zijn slachtoffers en zette de lijken in de meest vreemde en seksueel getinte posities. Dat was zijn ‘trademark’. Hij werd pas jaren laten ontmaskerd en direct gevangengenomen. In 2006 werd hij dus ter dood veroordeeld door de Amerikaanse rechtbank.

Regisseur Wes Craven inspireerde zich op dit gruwelijke verhaal voor zijn eerste ‘Scream’-film uit 1996.

Bevestigd: Scar uit ‘The Lion King’ was homo

Dieter Blarinckx-25 november 2021 om 08:06

Jeremy Irons, de acteur die in 1994 de stem van Scar insprak voor de animatiefilm ‘The Lion King’, heeft in een interview met Qeerty bevestigd wat fans al jarenlang doorhadden: personage Scar was wel degelijk homo.

“Toen ik Scar insprak, kwam het nooit in mij op dat hij mogelijk gay zou zijn. Maar er is geen twijfel over mogelijk dat Scar een gay is die niet uit de kast durft te komen en daar doodongelukkig van wordt. Het verhaal was heel anders gelopen als hij dat wel had gedaan. Dan was hij vermoedelijk ergens met een leuke partner gelukkig geworden en was hij helemaal vergeten de monarchie over te nemen, zoals hij nu wel doet.”

Disney zelf heeft die roddel nooit bevestigd en heeft nu ook nog niet gereageerd op het interview van Irons.

Wat denk jij?

Kerstcadeautje: 'The Notebook' komt naar Netflix

Karen Luiken-24 november 2021 om 13:19

November en december zijn geweldige maanden voor Netflix-gebruikers. In die periode dropt de streamingsdienst behoorlijk wat nieuwe kerstfilms. Dat komt goed uit, want met dit grijze weer doen we niets liever dan filmmarathons houden. Een activiteit die zeer binnenkort overigens een stuk leuker wordt dankzij de komst van een klassieker. Netflix voegt ‘The Notebook’ (opnieuw) toe aan het aanbod!

In ‘The Notebook’ wordt de 17-jarige Allie Hamilton gevolgd. Ze brengt haar zomer door in Seabrook en komt daar in contact met de charmante Noah Calhoun. Terwijl hij op slag verliefd wordt op haar, moet zij in eerste instantie niets van hem hebben. Maar hoe meer moeite hij voor haar doet, hoe meer ze voor hem begint te vallen. Samen beleven ze een zomer vol passie, liefde en hartstocht. En dat neemt de nodige problemen met zich mee.

Weet jij al lang hoe dit verhaal afloopt? Ja, waarschijnlijk wel. Maakt dat het minder leuk? Zeker niet! ‘The Notebook’ verschijnt op 1 december op Netflix.

Ontdek meer