Sarah Jessica Parker is afstammeling van Salem-heks

Dieter Blarinckx-30 oktober 2021 om 08:03

Hoewel we actrice Sarah Jessica Parker vooral kennen als de iconische fashionista Carrie Bradshaw uit ‘Sex And The City’, kroop de actrice ooit in de huid van een heks voor de Disneyfilm ‘Hocus Pocus’ (1993). En nu - rond Halloween - komt er een leuk nieuwtje boven water, want Parker zou een afstammeling zijn van een van de vrouwen die terecht werd gesteld tijdens de beruchte heksenjachten in Salem van 1692.

Parkers overgrootmoeder in de tiende graad was Esther Dutch Elwell, een inwoner van het stadje Salem tijdens het einde van de 17e eeuw. Zij werd beschuldigd van hekserij en ter dood veroordeeld. Gelukkig wist ze snel te ontsnappen uit het stadje en vluchtte richting wat nu New York City is.

Het verhaal van Sarah Jessica Parker is niet vreemd, ook andere grote beroemdheden zoals Walt Disney en zelfs Marilyn Monroe stammen af van zo’n Salem-heks. Méér zelfs, volgens de New England Historic Genealogical Society zouden ongeveer 15 miljoen Amerikanen afstammen van mensen die beschuldigd werden van hekserij tijdens die heksenjachten in 1692!

Lizzo komt op tegen abortuswet en doneert een miljoen!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 16:20

De Amerikaanse zangeres Lizzo heeft zich openlijk uitgesproken over de abortuswet die afgelopen week in Amerika onder vuur lag. Ze is ontgoocheld in Amerika en heeft ook besloten een serieuze som te doneren.

Sinds vorige week werd er in de Verenigde Staten beslist dat vrouwen niet meer grondwettelijk recht hebben op een abortus. Een actie die de klok even 150 jaar terugdraait. Zo vindt ook Lizzo, die nu 500.000 dollar van haar aankomende The Special Tour zal doneren aan verschillende abortusorganisaties. De organisatie van haar tour, Live Nation, doet op haar beurt hetzelfde. Zo zal er in totaal maar liefst 1 miljoen dollar gedoneerd worden!

“Het belangrijkste is actie en luide stemmen. Organisaties als Planned Parenthood en Abortion Funds hebben geld nodig om diensten te kunnen blijven aanbieden aan mensen die het meeste worden benadeeld door dit verbod”, aldus Lizzo.

Simon Cowell wil comeback van ‘The X Factor’

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 16:17- Foto:

ITV

De Britse presentator Simon Cowell vindt dat het tijd is voor een comeback van het populaire format ‘The X Factor’. Het laatste seizoen dateert immers al van 2018.

Ruim veertien jaar lang was de talentenjacht een vaste waarde op de Britse tv, maar daar kwam in 2018 een eind aan. En naar eigen zeggen vindt Cowell dat de “tijd nu wel rijp is voor een comeback”!

Grote artiesten zoals James Arthur, Leona Lewis en Little Mix werden wereldwijd bekend door hun deelname aan de populaire show. Het is dus duidelijk dat de show ook kan zorgen voor succesvolle carrières. En als het van Cowell afhangt gaan ze op zoek naar méér talent:

“Het is het juiste moment. Het is echt heel spannend allemaal. Iedereen die erbij betrokken is, kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Ontdek meer