Denis Villeneuve wil van ‘Dune’ trilogie maken

Dieter Blarinckx-30 oktober 2021 om 07:47

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat ‘Dune’ dan toch een sequel zou krijgen. Dat maakten de cast- en crewleden van de film bekend via sociale media. Het was nog even onzeker of dat vervolg er wel zou komen aangezien Warner Bros., de producenten van de film, nog even wilden zien welke resultaten de film zou halen in de Verenigde Staten. Maar ook daar staat hij op nummer één!

En dat verhaal krijgt nu nog een éxtra staartje, want regisseur Denis Villeneuve heeft bekendgemaakt dat hij van ‘Dune’ graag een trilogie zou maken. Zou er dan ook nog een derde film komen?

“Ik heb altijd drie films voor ogen gehad… ‘Dune’ is een magnifiek en uitgebreid verhaal. Om dit eer aan te doen, heb ik altijd gedacht dat er zeker drie films nodig zijn. Dat zou écht een droom zijn!”, vertelde hij aan het Amerikaanse IGN.

Bevestigd: Scar uit ‘The Lion King’ was homo

Dieter Blarinckx-25 november 2021 om 08:06

Jeremy Irons, de acteur die in 1994 de stem van Scar insprak voor de animatiefilm ‘The Lion King’, heeft in een interview met Qeerty bevestigd wat fans al jarenlang doorhadden: personage Scar was wel degelijk homo.

“Toen ik Scar insprak, kwam het nooit in mij op dat hij mogelijk gay zou zijn. Maar er is geen twijfel over mogelijk dat Scar een gay is die niet uit de kast durft te komen en daar doodongelukkig van wordt. Het verhaal was heel anders gelopen als hij dat wel had gedaan. Dan was hij vermoedelijk ergens met een leuke partner gelukkig geworden en was hij helemaal vergeten de monarchie over te nemen, zoals hij nu wel doet.”

Disney zelf heeft die roddel nooit bevestigd en heeft nu ook nog niet gereageerd op het interview van Irons.

Wat denk jij?

Kerstcadeautje: 'The Notebook' komt naar Netflix

Karen Luiken-24 november 2021 om 13:19

November en december zijn geweldige maanden voor Netflix-gebruikers. In die periode dropt de streamingsdienst behoorlijk wat nieuwe kerstfilms. Dat komt goed uit, want met dit grijze weer doen we niets liever dan filmmarathons houden. Een activiteit die zeer binnenkort overigens een stuk leuker wordt dankzij de komst van een klassieker. Netflix voegt ‘The Notebook’ (opnieuw) toe aan het aanbod!

In ‘The Notebook’ wordt de 17-jarige Allie Hamilton gevolgd. Ze brengt haar zomer door in Seabrook en komt daar in contact met de charmante Noah Calhoun. Terwijl hij op slag verliefd wordt op haar, moet zij in eerste instantie niets van hem hebben. Maar hoe meer moeite hij voor haar doet, hoe meer ze voor hem begint te vallen. Samen beleven ze een zomer vol passie, liefde en hartstocht. En dat neemt de nodige problemen met zich mee.

Weet jij al lang hoe dit verhaal afloopt? Ja, waarschijnlijk wel. Maakt dat het minder leuk? Zeker niet! ‘The Notebook’ verschijnt op 1 december op Netflix.

Ontdek meer