Dit is de Strafste School 2021!

Samuel Wornoo-29 oktober 2021 om 12:17

MNM heeft GO! SBSO Zonnebos Campus Brasschaat uitgeroepen tot De Strafste School van 2021. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. De kersverse Strafste School kreeg de award vanochtend uit handen van MNM DJ’S Sander Gillis en Laura Govaerts.

Voor de elfde keer al ging VRT-jongerenzender MNM op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd dat een school voor buitengewoon onderwijs met de titel aan de haal gaat.

Vijftien scholen kregen de voorbije weken bezoek van de Strafste School-jury: MNM-dj's Sander Gillis en Laura Govaerts, leerlingen uit De Strafste School 2019 en de leden van de sterrenjury: Zita Wauters, acteur Yemi Oduwale, TikTokkers Nour & Fatma, actrice Joey Kwan of zangeres Grace Khuabi. Elke school kreeg een lesuur de tijd om aan de jury te laten zien wat hun school uniek maakt. De jury is elke keer tot tranen bewogen, achterovergevallen van het verschieten of het lachen, stil geworden bij zoveel vriendschap, creativiteit en energie. Er is een winnaar, maar vooral ook 14 zilveren medailles waar MNM bijzonder fier op is.

De Strafste School 2021 wint in de eerste plaats de titel en erkenning. MNM adopteert de school een jaar lang, en ondersteunt leerlingen en leerkrachten waar mogelijk. Straks barst in de winnende school een live radiofeest los, met op het podium Bazart, Grace en Start To DJ-winnaar Tola OG.

ULB-studenten die naaktscènes uitbeeldden komen weg met waarschuwing

Samuel Wornoo-19 oktober 2021 om 09:37

Afgelopen donderdag ontstond op sociale media opnieuw ophef rond studentendopen. Enkele leden van een ULB-studentenclub werden gefilmd toen ze - naakt - seksuele handelingen nabootsten.

Hoewel er eerst werd verwezen naar het voorval als een doopschandaal blijkt nu dat de studenten in kwestie geen schachten waren. Het ging om oudere leden van de studentenclub die de handelingen vrijwillig uitvoerden, aldus de universiteit.

Om dit soort incidenten in de toekomst te vermijden werden in samenspraak met de vicerector maatregelen genomen. Het doopcharter zal aangepast worden en naaktheid wordt vanaf heden bij alle studentendopen verboden. Ook krijgen de studenten die betrokken waren bij de activiteiten een officiële waarschuwing.

Kleren aanhouden dus, jongens en meisjes!

Jongeren spelen gewelddadig 'Squid Game'-spel na op school

Nico De Greef-06 oktober 2021 om 18:31

Het succes van de Netflix-serie Squid Game is niet meer onder stoelen of banken te steken. De reeks is zelfs zó populair dat de kinderspelletjes uit de reeks nu ook in het echt worden nagespeeld op school. Met alle gevolgen van dien.

Ondanks dat de serie eigenlijk alleen door 18-plussers mag worden bekeken, is de reeks stilaan ook een hit onder minderjarige jongeren geworden. Zo werden op de gemeenteschool van Erquelinnes Béguinage (Hennegouwen) onlangs verschillende kinderen betrapt op het spelen van een spelletje dat lijkt op "1, 2, 3 piano" (ook bekend als Red Light, Green Light) uit de serie. Daarbij gebruikten de jongeren naar verluidt ook geweld om de verliezers te bestraffen.

“Beste ouders, jullie hebben vast al wel gehoord van de serie Squid game", schrijft de school in een verontrustende oproep op Facebook. "In deze serie worden de personages gedwongen om kinderspelletjes te spelen en als ze verliezen worden ze geëlimineerd. Vanwege het geweld mag de reeks eigenlijk enkel door 18-plussers worden bekeken".

"Onze leerlingen hebben duidelijk plezier in het naspelen van de spelletjes. Ze nemen echter ook het gewelddadige aspect over, want de kinderen die verliezen krijgen klop. We zullen als schoolbestuur erover waken dat deze gevaarlijke en ongezonde vorm van spelen wordt gestaakt en rekenen op uw medewerking om de kinderen bewust te maken van mogelijke gevolgen die dit kan hebben", aldus de school.

Leerlingen die tijdens het spelen toch nog geweld blijven gebruiken zullen sancties krijgen, laat het schoolbestuur tot slot weten.

Ontdek meer