Scholen verbieden 'Squid Game'-kostuums tijdens Halloween

Karen Luiken-28 oktober 2021 om 13:18

Halloween is voor - vooral Amerikaanse - mensen hét moment om de verkleedkist open te trekken. De meest gekke pakjes worden tevoorschijn gehaald en bij veel horrorliefhebbers zal 'Squid Game' dit jaar een grote inspiratiebron zijn. Al staat niet iedereen dat toe. Meerdere scholen in New York verbieden leerlingen een kostuum te dragen dat gebaseerd is op de Koreaanse show.

Het gaat volgens CBS News om zeker drie scholen die ouders van scholieren per e-mail op de hoogte hebben gesteld van het verbod. "We willen zeker weten dat families zich ervan bewust zijn dat het ongepast zou zijn om een kostuum te dragen dat een link heeft met een gewelddadige boodschap", zo klinkt het in een verklaring.

Ook kostuums met items die op wapens lijken, zoals speelgoedzwaarden of geweren, zijn niet welkom op de scholen.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Oma van 17 kinderen is opnieuw zwanger van 24-jarige echtgenoot

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 12:00

Cheryl, een grootmoeder van 17 kinderen, is 61 jaar oud maar haar kinderwens is er nog steeds. De vrouw maakte op TikTok bekend dat ze samen met haar 24-jarige echtgenoot nog een kindje verwacht.

Het is niet de eerste keer dat Cheryl in de aandacht komt op sociale media. In 2021 trouwde ze met Quran McCain die maar liefst 37 jaar jonger is. Het huwelijk kon je volgen via een live stream. Het koppel wil nu de volgende stap zetten en hun gezin uitbreiden met een baby.

Ontdek meer