Deze openingszinnen moet je niét sturen op een datingapp

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2025 om 08:46

Je hebt een match gescoord op Tinder, Bumble of Hinge. Nice. En dan komt het moeilijkste: wat stuur je als eerste? Volgens een nieuwe bevraging op FindingTheOne.com is er vooral één ding dat je niet moet doen… en dat is beginnen met een “hey”.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 78% van de singles een instant ick krijgt van een saaie “hey” of “hi”. Geen extra info, geen mopje, geen creativiteit. Just vibes? Nee, just delete.

Andere berichten die je beter vermijdt:

  • “You up?” → 72% vindt dit een duidelijke booty call-vibe.

  • “Hoe gaat het?” → Volgens de deelnemers scoort deze net iets boven ‘snurk’.

  • Cheesy pick-up lines → 59% antwoordt daar gewoon niet op.

  • “Hey beautiful” of “Hi handsome” → Klinkt misschien lief, maar 54% vindt het te cliché.

En ook:

  • “Ik stuur normaal nooit eerst” → Laat het dan misschien zo.

  • “Waarom ben jij nog single?” → Awkward, en een beetje passief-agressief.

  • “Je lijkt op m’n ex” → Bruh.

  • “Zeg eens waarom wij zouden daten” → Doen we hier nu sollicitaties?

Datingexpert Sylvia Linzalone benadrukt dat openingsberichten moeilijk zijn: “Je kan grappig proberen zijn, maar tekst mist vaak tone of voice. En wie te hard probeert, faalt meestal ook.” Geen druk dus.

Wat moet je dan wél studeren? Iets origineels, iets persoonlijks. Reageer op hun bio, stel een grappige vraag of stuur een meme die past bij jullie vibe. En als je écht geen inspiratie hebt: beter geen bericht dan een “yo”. Je liefdesleven verdient iets beter dan een "hey", toch?

Oh, en voor je panikeert omdat je nog geen antwoord hebt: je bent niet alleen. Veel mensen checken obsessief of hun match al iets heeft gestuurd. Blame it on the dopamine. Want ja, datingapps triggeren je brein op een manier die lijkt op een gokautomaat.

Schrijf je in voor 'Kotmadam Sarafian'

Simon Smetryns-04 juli 2025 om 09:11

Studeer je in Gent (of ga je binnenkort in Gent studeren), ben je niet bang voor een beetje camera-actie en wil je vanaf september 2025 tot en met juni 2026 op kot? Dan is dit je kans!

Voor het tweede seizoen van 'Kotmadam Sarafian' op VTM zoekt productiehuis Borgerhoff & Lamberigts TV nieuwe studenten die samen met Barbara Sarafian onder één dak willen wonen. Barbara is niet zomaar een huisbaas: ze is je kotmadam, een luisterend oor en soms ook een strenge mama. Maar vooral iemand die van het kot een warme thuis maakt, met duidelijke afspraken én genoeg ruimte voor plezier en vriendschap.

Klinkt dit als iets voor jou? Schrijf je dan nu in en wie weet beleef jij binnenkort een uniek kotavontuur.

Opgelet: je kan nog inschrijven tot zondag 6 juli '25.

Dit zijn de 3 meest voorkomende manieren om een relatie te beëindigen

Karen Luiken-04 juli 2025 om 05:18- Foto:

Photo by Charlie Foster on Unsplash

Er zijn verschillende manieren om een relatie te beëindigen. Je kunt ijskoud zijn door een appje te sturen, je kunt iemand ghosten of je doet het op de nette manier. Maar welke manieren komen nou het vaakst voor? Daar geeft een nieuw onderzoek antwoord op.

Voor de studie, die gepubliceerd werd in het tijdschrift Personality, zijn honderden mannen en vrouwen van begin dertig ondervraagd. Een deel daarvan moest zich een ongelukkige relatie voorstellen en bedenken hoe die relatie beëindigd zou worden. Het andere deel kreeg de opdracht om 45 manieren te bekijken om het uit te maken en te bedenken hoe waarschijnlijk het was dat ze een van die methoden zouden gebruiken.

Uit de resultaten is volgens The New York Post gebleken dat de meest populaire methode is om het uit te maken op een verzachtende manier. Hoe? Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eventuele misstanden in de relatie en vooral de ander niet de schuld te geven.

Een andere veelvoorkomende methode is het inlassen van een pauze, waarbij beide partners de kans krijgen om de relatie te evalueren en te beslissen of ze wel of niet verder willen met elkaar.

De derde en laatste manier in dit rijtje is iets pijnlijker, namelijk: ghosten. Van de ondervraagden zou 16 procent het liefst helemaal niks meer van zich laten horen. Aiiiiii.

Ontdek meer