Bedenker 'Squid Game' niet rijk geworden door succes

Karen Luiken-27 oktober 2021 om 03:43

Het is inmiddels algemeen bekend dat ‘Squid Game’ een groot succes is op Netflix. Met meer dan 111 miljoen kijkers is het de best bekeken serie op het streamingsplatform. Je zou dus denken dat Hwan Dong-hyuk, de bedenker van de show, wel een aardig zakcentje heeft gekregen. Maar niets is minder waar.

Het creatieve brein laat in een gesprek met The Guardian weten dat hij helemaal niet rijk is geworden van ‘Squid Game’. Althans, hij zwemt niet in het geld zoals de winnaar van de fictieve show dat doet. “Ik heb genoeg. Ik heb genoeg om eten op tafel te zetten”, zegt hij. “Het is niet dat Netflix me een bonus betaalt.”

‘Squid Game’ is een Koreaanse dramaserie waarin deelnemers in een mysterieus spel strijden voor een grote geldprijs. Een afvalrace die een flink spaarcentje op kan leveren, maar die ook veel levens kost. Want wie verliest, gaat dood. En er kan er uiteindelijk maar eentje winnen.

To do: Studio 100 lanceert belevingsexpo in Oostende!

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:47

Van 8 juli tot en met 4 september kan je je in het Kursaal van Oostende helemaal onderdompelen in de wereld van Studio 100. Niet alleen met de bootcamp van K3, maar ook met de exclusieve Studio 100 belevingsexpo!

Plop, Bumba, K3, Mega Mindy, Samson & Marie, Piet Piraat en nog vele andere Studio 100-figuren nemen jong en oud mee doorheen de rijkgevulde geschiedenis van Studio 100. Bezoekers kunnen zich verwachten aan een leuke en verrassende belevingsexpo waar ‘fun’ en ‘doen’ centraal staan. Decors, kostuums, weetjes, doe- activiteiten,… de expo biedt puur plezier voor de hele familie.

Bezoekers krijgen bij het binnenkomen een exclusieve gratis “Studio 100 Aan Zee”-strip die ze doorheen de expo zelf kunnen vervolledigen door de ontbrekende plaatjes te verzamelen. De strip is exclusief getekend in het kader van deze expo én enkel deze zomer te verkrijgen in Kursaal Oostende.

Tickets zijn nu te koop via deze website! Een ticket voor de expo kost 16 euro, maar je kan ook een combi kopen (mét toegang tot de K3 bootcamp) voor 26 euro!

Shanghai Disneyland mag terug open!

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 17:59

Hoewel de coronapandemie bij ons zo goed als verleden tijd lijkt, is dat in andere delen van de wereld nog niet het geval. Maar beetje bij beetje leert de hele wereld nu leven met het virus en kan het gewone leven zich hernemen. En nu mag ook Shanghai Disneyland terug open!

Vanaf 30 juni mag het populaire Disneypark in Shanghai weer de poorten openen voor gasten, na een sluiting van drie maanden. China gaat hun coronamaatregelen immers wat inperken. Shanghai Disneyland zal openen met een beperkte dagelijkse capaciteit en verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen in overeenstemming met de Chinese overheid.

Het grootste internationale park van Disney sloot opnieuw op 21 maart toen Shanghai te kampen had met een sterke stijging van het aantal Covid-besmettingen.

Maar nu gaan ze dus wat versoepelen en mogen ook attractieparken terug open!

Ontdek meer