Hou je van streetwear? Dan is Salty Dog een merk om in de gaten te houden!

Simon Smetryns-19 mei 2021 om 09:44

Een oude bekende heeft de fashionwereld opnieuw betreden. Herinner je je de naam Salty Dog nog? Niet erg als het niet zo is. Het merk was razend populair in de jaren ’80 en ’90 en is nu terug van weggeweest.

Kledingstijlen die vroeger hip waren, maken bijna altijd een comeback. Neem flared jeans, oversized truien of vissershoedjes. Die waren tientallen jaren geleden mateloos populair, raakten vervolgens uit de mode en zijn nu niet aan te slepen. Salty Dog speelt daarop in en komt met een urban mannencollectie die stoere shirts, sweats en broeken bevat.

Het merk is voor de lijn geïnspireerd door de skate- en straatcultuur. Salty Dog gelooft in gedurfde statement prints, een grafisch kleurenpalet en een jonge no-nonsense attitude. Kleuren als zwart en wit zijn de basis, maar bijzondere prints geven de collectie een speels effect. Merklogo’s geven de items een herkenbare touch.

De kledingstukken die deel uitmaken van de collectie zijn functioneel en modebewust tegelijkertijd. Combineren kan met twintig verschillende items op tientallen manieren. Voor de prijzen hoef je het niet te laten. Voor 25 euro haal je een T-shirt in huis, voor 60 euro een bomberjack van sweatstof.

Verkrijgbaar bij WE Fashion.

Sneakerness A'dam: waarom draag je die sneaker?

Simon Smetryns-17 september 2021 om 14:30

TAGMAG Lifestyle Insider Simon Wauman trok afgelopen weekend naar Sneakerness in Amsterdam en vroeg de bezoekers wat ze mooi vinden aan de sneaker die ze aanhebben om naar de beurs te komen.

Deze broek van ASOS heeft een ingebouwde string

Karen Luiken-16 september 2021 om 03:50

Een verontrustende trend uit de jaren ’90 lijkt een comeback te maken. Ken je de broeken nog die zo laag zaten dat je string er ver (maar echt heel ver) bovenuit kwam? Nou, die komen – als het aan Asos ligt – weer vrolijk terug op de fashionmarkt.

De webshop verkoopt een broek die gepaard gaat met een string. Dat heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Aan de ene kant betekent het dat je geen los ondergoed hoeft te kopen. Aan de andere kant moet je je ook bedenken dat als je het kledingstuk in huis haalt, je zéér sexy over straat zal lopen.

Aan de voorkant ziet het item eruit als een normale broek met krokodillenprint. Maar draai je jezelf om, dan krijg je een weinig verhullende achterkant met een zwarte string die behoorlijk zichtbaar is.

Interesse? De broek is nu in de sale en kost slechts 25 euro.

Ontdek meer