Je hebt al duizend keer dezelfde discussie gevoerd, de spanning is ver te zoeken en diep vanbinnen voel je dat er iets niet meer klopt. Maar hoe weet je nu echt of het tijd is om je relatie los te laten? Volgens een expert is er één duidelijk signaal dat vaak het einde voorspelt.
Dit ene signaal betekent vaak het einde van je relatie
In een Reddit-thread over koppels die het niet gaan halen, deelde iemand een inzicht van een relatietherapeut met meer dan 20 jaar ervaring. De grootste rode vlag? Minachting voor de gevoelens van je partner.
Dat betekent niet dat je een keer je ogen niet mag rollen bij een discussie, maar als je je partner constant belachelijk maakt, neerbuigend praat of sarcastisch gebruikt als wapen, dan is het game over. Seks- en relatiedeskundige Kristen Mark bevestigt dat dit gedrag de liefde stilletjes de nek omdraait.
Naast minachting zijn er nog een paar duidelijke signalen dat je relatie waarschijnlijk op z’n laatste benen loopt:
- Je geeft het op. Geen zin meer om te ruziën, maar ook niet om het goed te maken? Dan ben je eigenlijk al klaar met de relatie.
- Je vraagt vrienden om breakup-advies. Waarschijnlijk heb je de keuze al gemaakt en wil je gewoon bevestiging.
- Je fantaseert over single zijn. Als je vaker denkt aan hoe chill het zou zijn om vrijgezel te zijn, weet je diep vanbinnen al wat je te doen staat.
Therapeut Jeff Guenther somt nog een paar extra warning signs op:
- Kleine gebaren zoals complimentjes of lieve berichtjes verdwijnen.
- Je blijft ruziën over dezelfde dingen zonder oplossing.
- Je groeit uit elkaar en snakt naar meer vrijheid.
- Je krijgt gevoelens voor iemand anders.
Herkenbaar? Misschien tijd om na te denken over de toekomst. Soms is loslaten beter dan blijven vasthouden aan iets dat eigenlijk al voorbij is. En eerlijk: single zijn is ook niet zo slecht, toch?
Tienduizenden likes, bijna 15.000 swipes naar rechts en soms wel 40 matches op één dag. De 34-jarige Stefan-Pierre Tomlin is de meest populaire man op Tinder. Of beter gezegd: was. Want hij heeft inmiddels zijn ware liefde gevonden. En nee, die leerde hij niet kennen via Tinder.
Stefan-Pierre downloadde Tinder voor het eerst in 2015 nadat het hem in de ‘echte’ wereld niet lukte om de liefde te vinden. Twee jaar later raakte hij volgens The New York Post ‘verslaafd’ aan de app en zat hij soms wel drie uur per dag te swipen. In 2017 kreeg Stefan-Pierre de titel ‘Mr. Tinder’ toen bleek dat maar liefst 14.600 mensen hem naar rechts hadden geswiped. Soms had hij wel 40 matches op één dag.
Toch zat de ware er nooit tussen. Stefan-Pierre ging wel eens op date en daar hield in hij negen jaar tijd vier keer een relatie aan over, maar geen van die romances bleek blijvend. De échte liefde heeft hij nu pas gevonden. En je raadt nooit waar: in de offline wereld. De voormalige Tinder-gebruiker leerde de 43-jarige Vicky Batsford kennen in een bar in London.
“Toen ik haar ontmoette, wist ik dat het anders zou worden”, zegt Stefan-Pierre over haar. “Op een gegeven moment had ik 40 matches per dag op Tinder en moest ik de app op stil zetten. Sindsdien heeft online daten nooit echt gewerkt voor mij.”
Hij voegt daar nog aan toe dat zijn succes met datingapps daalde nadat hij de titel Mr. Tinder kreeg. “Het werd een spel waarbij mensen me naar rechts swipeten, puur vanwege wie ik ben. Dus het vinden van de liefde op de ouderwetse manier was waar ik enorm op vertrouwde en ik ben blij dat het heeft gewerkt."
Dit doet 1 op de 10 liever dan het hebben van seks
Wat doe je liever: voor het slapengaan scrollen op je telefoon of intiem zijn met je lovah? Als het antwoord op die vraag ‘scrollen’ is, ben je niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat één op de tien mensen voor dezelfde optie kiest.
Het onderzoek in kwestie is gedaan door OnePlus, een technologiefabrikant die 2000 volwassenen uit het Verenigd Koninkrijk heeft ondervraagd. Een groot deel daarvan maakt zich regelmatig schuldig aan ‘doom scrollen’, waarbij ze – al liggend in bed – door social media-apps zoals TikTok of Instagram bladeren.
Is dat erg? Je denkt misschien van niet, maar deskundigen waarschuwen volgens The New York Post dat deze gewoonte heel veel schadelijke gevolgen met zich mee kan nemen. Denk aan geheugenverlies, verminderde informatieopslag of een verslechterde geestelijke gezondheid.
Een flink deel van de onderzoekdeelnemers bleek te kampen met slapeloosheid; zo’n 28 procent had daar last van, terwijl 22 procent zich vaak angstig of overweldigd voelde. Bij bijna de helft had het doom scrollen een negatieve invloed op de productiviteit en bij nog eens 28 procent verminderde het de creativiteit.
Gemiddeld verspilden de ondervraagden ruim 1,5 per dag aan doom scrollen. Klinkt veel? Het kan erger: bij generatie Z – bestaande uit mensen van 18 tot 27 jaar – ligt dit aantal op maar liefst 2,5 uur. En dat zijn dus 2,5 die ze ook aan andere zaken (zoals intimiteit met hun partner) kunnen besteden.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 14/07 Flo Windey
- 14/07 Oliver Symons
- 15/07 Jade Anna
- 15/07 Kobe Peeters
- 16/07 Marthe De Pillecyn