Tiener (14) in elkaar geslagen nadat ze geslacht niet wil onthullen

Karen Luiken-27 juli 2021 om 08:45

Een 14-jarig meisje is gisteren door een leeftijdsgenootje in elkaar geslagen omdat ze haar geslacht niet wilde prijsgeven. Nadat Frédérique de vraag kreeg of ze ‘een jongen of een meisje is’ en ze daar geen antwoord op gaf, kreeg ze rake klappen.

Het gebeurde maandagmiddag toen Frédérique samen met wat vrienden op een pleintje zat. Uit het niets kwamen er vier tot vijf jongens hun richting op, waarvan er eentje aan Frédérique vroeg of ze een jongen of meisje is. Volgens de vader van de tiener weet ze niet welk geslacht ze wil kiezen en wilde ze daarom geen antwoord geven op de vraag. In plaats daarvan zei ze: “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt.”

Blijkbaar was de jongen het niet eens met dat antwoord, waarna hij Frédérique harde klappen gaf. Zo hard zelfs, dat het slachtoffer buiten bewustzijn raakte. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat ze een gebroken neus, gebroken kaak en zwellingen in haar gezicht had opgelopen.

De vader van Frédérique heeft op LinkedIn een foto van zijn dochter geplaatst. “Dit is mijn prachtige dochter op wie ik ongelofelijk trots ben omdat ze wil zijn wie ze is”, schrijft hij bij het beeld. “Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel. Het maakt haar (en ons allemaal) niet uit.”

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

De MIA’s en Gala van de Gouden K's verplaatst

Karen Luiken-30 december 2021 om 09:44

De Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K’s worden verplaatst. Beide evenementen zullen vanwege alle corona-perikelen plaatsvinden in april.

Omdat het uitreiken van een Gouden K alleen kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K’s uitgesteld naar zondag 3 april. Mensen die een kaartje hebben voor het spektakel mogen deze behouden. Het evenement vindt plaats in het Sportpaleis.

De liveshows van de MIA’s staan op de planning voor zaterdag 30 april in Paleis 12. Het wordt een dubbeleditie die zowel terugkijkt naar het jaar 2020 als het jaar 2021. Later wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden. Ook hier geldt dat de kaartjes van tickethouders geldig blijven.

Ontdek meer