Tiener (14) in elkaar geslagen nadat ze geslacht niet wil onthullen

Karen Luiken-27 juli 2021 om 08:45

Een 14-jarig meisje is gisteren door een leeftijdsgenootje in elkaar geslagen omdat ze haar geslacht niet wilde prijsgeven. Nadat Frédérique de vraag kreeg of ze ‘een jongen of een meisje is’ en ze daar geen antwoord op gaf, kreeg ze rake klappen.

Het gebeurde maandagmiddag toen Frédérique samen met wat vrienden op een pleintje zat. Uit het niets kwamen er vier tot vijf jongens hun richting op, waarvan er eentje aan Frédérique vroeg of ze een jongen of meisje is. Volgens de vader van de tiener weet ze niet welk geslacht ze wil kiezen en wilde ze daarom geen antwoord geven op de vraag. In plaats daarvan zei ze: “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt.”

Blijkbaar was de jongen het niet eens met dat antwoord, waarna hij Frédérique harde klappen gaf. Zo hard zelfs, dat het slachtoffer buiten bewustzijn raakte. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat ze een gebroken neus, gebroken kaak en zwellingen in haar gezicht had opgelopen.

De vader van Frédérique heeft op LinkedIn een foto van zijn dochter geplaatst. “Dit is mijn prachtige dochter op wie ik ongelofelijk trots ben omdat ze wil zijn wie ze is”, schrijft hij bij het beeld. “Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel. Het maakt haar (en ons allemaal) niet uit.”

MediaMarkt sluit (opnieuw) winkels in België

Dieter Blarinckx-18 september 2021 om 09:00

De multimediaketen MediaMarkt heeft bekendgemaakt dat ze opnieuw winkels gaan sluiten in ons land. Eind deze maand sluiten er weer drie filialen, waaronder ook dat in Eke (Gent). Naast die van Gent, sluiten ook de filialen in Charleroi en Ans.

“De winkels die sluiten, zijn niet rendabel en zullen dat ook in de toekomst niet zijn. Het zijn shops-in-shops, bij de Makro. Ze liggen op enkele kilometers van een grotere MediaMarkt. Klanten trekken liever naar onze grote winkels in de buurt”, klinkt het bij de woordvoerster van het bedrijf. Het personeel dat in deze drie winkels werkt, zal automatisch worden overgeplaatst naar een grotere MediaMarkt in het land.

Breaking: Dit mag er weer vanaf 1 oktober!

Lore Ketels-17 september 2021 om 15:21

De veiligheidsraad zit vandaag weer samen om te bespreken wat er allemaal gaat veranderen op 1 oktober. Er staan verschillende belangrijke onderwerpen op de agenda, zo gaat het onder andere over de heropening van de nachtclubs en het afschaffen van de mondmaskerplicht.

Momenteel zijn al enkele dingen beslist:

De nachtclubs mogen terug open!
Het is officieel, na anderhalf jaar mogen we eindelijk terug dansen. Je zal wel een 'Covid Safe' ticket moeten kunnen voorleggen voor je de club binnen mag.

In Vlaanderen hoef je geen mondmasker meer te dragen in winkels of horeca.
Vanaf kan je gewoon op café of restaurant gaan zonder dat je een mondmasker op moet eens je rechtstaat.

Een mondmasker moet dus enkel nog op het openbaar vervoer, in zorginstellingen en bij contactberoepen.

Een grote stap richting het normale leven.

Photo by Alia Bly on Unsplash

Ontdek meer