Tiener (14) in elkaar geslagen nadat ze geslacht niet wil onthullen

Karen Luiken-27 juli 2021 om 08:45

Een 14-jarig meisje is gisteren door een leeftijdsgenootje in elkaar geslagen omdat ze haar geslacht niet wilde prijsgeven. Nadat Frédérique de vraag kreeg of ze ‘een jongen of een meisje is’ en ze daar geen antwoord op gaf, kreeg ze rake klappen.

Het gebeurde maandagmiddag toen Frédérique samen met wat vrienden op een pleintje zat. Uit het niets kwamen er vier tot vijf jongens hun richting op, waarvan er eentje aan Frédérique vroeg of ze een jongen of meisje is. Volgens de vader van de tiener weet ze niet welk geslacht ze wil kiezen en wilde ze daarom geen antwoord geven op de vraag. In plaats daarvan zei ze: “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt.”

Blijkbaar was de jongen het niet eens met dat antwoord, waarna hij Frédérique harde klappen gaf. Zo hard zelfs, dat het slachtoffer buiten bewustzijn raakte. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat ze een gebroken neus, gebroken kaak en zwellingen in haar gezicht had opgelopen.

De vader van Frédérique heeft op LinkedIn een foto van zijn dochter geplaatst. “Dit is mijn prachtige dochter op wie ik ongelofelijk trots ben omdat ze wil zijn wie ze is”, schrijft hij bij het beeld. “Jongen of meisje, hetero, gay of biseksueel. Het maakt haar (en ons allemaal) niet uit.”

16-jarige wielrenner Lars overleden na aanrijding

Dieter Blarinckx-09 augustus 2022 om 11:12

Lars Janssens, de 16-jarige wielrenner die vorige dinsdag werd aangereden in Malmedy, is maandagavond overleden. Dat werd bekendgemaakt door zijn familie.

Lars was vorige week op stage in het Waalse Malmedy, waar hij vorige dinsdag plots gegrepen werd door een auto. De bestuurder was onder invloed van cannabis. Lars ging meteen in coma, maar is dus maandagavond overleden aan zijn verwondingen. Zijn thuisbasis in Merksplas is serieus aangedaan van de feiten:

“Het wielrennen heeft ons veel gegeven waardoor we uitgegroeid zijn tot een hechte familie die elkaar door dik en dun steunt. Maar wat er vorige week gebeurd is, tart elke verbeelding. Lars Janssens werd het slachtoffer van een ongeval en geraakte in een diepe coma. Hij heeft enorm gevochten, maar is uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen. We beseffen nu meer dan ooit hoe kwetsbaar het leven is. Maar we staan er niet alleen voor. Via deze weg willen we onze steun betuigen aan de familie en vrienden van Lars in deze moeilijke tijden. Lars zal in onze club en familie niet vergeten worden", klinkt het bij Lars' club.

Vele sterkte aan de nabestaanden!

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Ontdek meer