Zo vaak zou een man per maand klaar moeten komen

Karen Luiken-27 juli 2021 om 08:30

Het schijnt dat een man een bepaald aantal keer klaar zou moeten komen per maand. En we kunnen je vertellen: dat aantal is behoorlijk. Een studie heeft uitgewezen dat het goed zou zijn om regelmatig te ejaculeren.

Onderzoekers van de universiteit van Harvard hebben volgens Ladbible ontdekt dat mannen die minstens 21 (!) keer per maand klaarkomen, minder kans hebben op het krijgen van prostaatkanker. Voor de studie, die werd gepubliceerd in European Urology, zijn de gegevens van bijna 32.000 mannen bekeken.

“We evalueerden of de frequentie van ejaculatie bij volwassen mannen gerelateerd kon zijn aan het risico op prostaatkanker”, zo klinkt het in het onderzoek. Het antwoord is ja. “We ontdekten dat mannen die aangaven regelmatig klaar te komen, minder kans hadden om de diagnose prostaatkanker te krijgen.”

De conclusie van het verhaal is duidelijk. Zorg ervoor dat je 21 keer per maand klaarkomt en je hebt meer kans op een lang en gezond leven. Moet te doen zijn, toch?!

(Photo by Deon Black on Unsplash)

Dit is waarom je beter geen lange periodes zonder seks kunt gaan

Oscar Broothaers-31 maart 2025 om 14:33

Seks heeft veel meer voordelen dan je denkt. Het kan stress verlichten, je humeur verbeteren en je gezondheid beschermen. Maar wat gebeurt er als je het een tijd niet doet?

Experts, zoals Dr. Sham Singh, waarschuwen dat lange periodes van onthouding kunnen leiden tot verhoogde stress, irritatie en zelfs angst. Dat komt doordat je hersenen bij seks stoffen zoals endorfines en oxytocine vrijgeven, die helpen om stress te verlichten en je beter te laten voelen.

Wanneer je seks links laat liggen, kan dat je humeur negatief beïnvloeden. Het kan leiden tot frustratie en zelfs slaapproblemen, omdat je het ontspannende effect van seks mist. “Seks helpt je echt om te ontspannen en beter te slapen,” legt Dr. Singh uit.

Ook heeft seks invloed op je lichamelijke gezondheid. Langdurige onthouding kan leiden tot spierspanning, concentratieproblemen en zelfs een verhoogde gevoeligheid voor aanraking. Je lichaam heeft die “ontspanning” nodig om in balans te blijven.

Uit studies blijkt zelfs dat mensen die vaker seks hebben, een beter algemeen welzijn ervaren. Zo bleek uit onderzoek dat vrouwen tussen de 20 en 59 jaar die minder dan één keer per week seks hadden, 70% meer kans hadden om vroegtijdig te overlijden dan vrouwen die vaker seks hadden.

Je relatie soft launchen op Instagram? Misschien beter van niet

Oscar Broothaers-28 maart 2025 om 12:47

Een foto van twee wijnglazen. Een schaduw van een hand. Of die ene story waar je net iets té veel hint. Soft launchen van je relatie lijkt onschuldig, maar volgens experts kan het net zorgen voor drama nog voor het écht begint.

Je kent het wel: een nieuwe date, alles voelt leuk, en voor je het weet staat er een mysterieuze post op je story. Geen gezicht te zien, maar wél duidelijk dat je iemand aan het daten bent. Welcome to the soft launch. Alleen… is dat wel zo slim?

Volgens relatie-experts niet echt. Ashwini Nadkarni (Harvard Medical School) waarschuwt dat soft launching eigenlijk neerkomt op “de mening van anderen over je relatie peilen nog vóór je zelf weet waar je staat.” En dat kan het begin van serieuze twijfels zijn.

Zo’n post kan je partner het gevoel geven dat je je schaamt of hen liever “on hold” zet voor de buitenwereld. En omgekeerd: als je stiekem hoopt dat je crush jaloers wordt van die post, ben je misschien bezig met performen in plaats van daten.

Volgens relatiedeskundige Marisa T. Cohen kan het zelfs voelen alsof jullie levens niet écht samenkomen. “Je laat een deel van je relatie zien, maar tegelijk hou je hem verborgen. Dat kan verwarrend en kwetsend zijn.”

PR-prof Kintija Sluka voegt toe dat we te vaak nadenken over likes, reacties en hoe iets overkomt. “Niet alles in je leven moet een performance zijn. Al zeker je relatie niet.”

Dus, voor je weer een cryptisch beeld van z’n hand over je knie op je story dropt: misschien nog even wachten tot jullie weten waar jullie écht staan. Zoals Sluka het stelt: “Vraag jezelf af: voor wie doe je dit eigenlijk?”

Ontdek meer