Gunther uit 'Friends' overleden

Karen Luiken-25 oktober 2021 om 11:24

James Michael Tyler, bekend als Gunther uit ‘Friends’, is afgelopen zondag overleden. Hij stierf in zijn huis in Los Angeles en werd 59 jaar.

De acteur was al jaren ziek. In 2018 werd bij hem op 56-jarige leeftijd voor het eerst prostaatkanker gediagnosticeerd. In de jaren die volgden zaaide de ziekte uit naar zijn botten, waardoor hij niet meer kon lopen.

“De wereld kende hem als Gunther uit de hitserie ‘Friends’, maar Michaels geliefden kenden hem als acteur, muzikant en liefhebbende echtgenoot”, zo klinkt het in een verklaring van Toni Benson, de vertegenwoordiger van de acteur. “Hij hield van live muziek en bevond zich vaak in leuke en ongeplande avonturen. Als je hem ontmoette, kreeg je een vriend voor het leven.”

Michael kroop jarenlang in de huid van Gunther, de manager van Central Perk in ‘Friends’, maar had daarnaast ook rollen in titels als ‘Scrubs’, ‘Modern Music’ en ‘Sabrina the Teenage Witch’.

Lizzo komt op tegen abortuswet en doneert een miljoen!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 16:20

De Amerikaanse zangeres Lizzo heeft zich openlijk uitgesproken over de abortuswet die afgelopen week in Amerika onder vuur lag. Ze is ontgoocheld in Amerika en heeft ook besloten een serieuze som te doneren.

Sinds vorige week werd er in de Verenigde Staten beslist dat vrouwen niet meer grondwettelijk recht hebben op een abortus. Een actie die de klok even 150 jaar terugdraait. Zo vindt ook Lizzo, die nu 500.000 dollar van haar aankomende The Special Tour zal doneren aan verschillende abortusorganisaties. De organisatie van haar tour, Live Nation, doet op haar beurt hetzelfde. Zo zal er in totaal maar liefst 1 miljoen dollar gedoneerd worden!

“Het belangrijkste is actie en luide stemmen. Organisaties als Planned Parenthood en Abortion Funds hebben geld nodig om diensten te kunnen blijven aanbieden aan mensen die het meeste worden benadeeld door dit verbod”, aldus Lizzo.

Simon Cowell wil comeback van ‘The X Factor’

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 16:17- Foto:

ITV

De Britse presentator Simon Cowell vindt dat het tijd is voor een comeback van het populaire format ‘The X Factor’. Het laatste seizoen dateert immers al van 2018.

Ruim veertien jaar lang was de talentenjacht een vaste waarde op de Britse tv, maar daar kwam in 2018 een eind aan. En naar eigen zeggen vindt Cowell dat de “tijd nu wel rijp is voor een comeback”!

Grote artiesten zoals James Arthur, Leona Lewis en Little Mix werden wereldwijd bekend door hun deelname aan de populaire show. Het is dus duidelijk dat de show ook kan zorgen voor succesvolle carrières. En als het van Cowell afhangt gaan ze op zoek naar méér talent:

“Het is het juiste moment. Het is echt heel spannend allemaal. Iedereen die erbij betrokken is, kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Ontdek meer