Gunther uit 'Friends' overleden

Karen Luiken-25 oktober 2021 om 11:24

James Michael Tyler, bekend als Gunther uit ‘Friends’, is afgelopen zondag overleden. Hij stierf in zijn huis in Los Angeles en werd 59 jaar.

De acteur was al jaren ziek. In 2018 werd bij hem op 56-jarige leeftijd voor het eerst prostaatkanker gediagnosticeerd. In de jaren die volgden zaaide de ziekte uit naar zijn botten, waardoor hij niet meer kon lopen.

“De wereld kende hem als Gunther uit de hitserie ‘Friends’, maar Michaels geliefden kenden hem als acteur, muzikant en liefhebbende echtgenoot”, zo klinkt het in een verklaring van Toni Benson, de vertegenwoordiger van de acteur. “Hij hield van live muziek en bevond zich vaak in leuke en ongeplande avonturen. Als je hem ontmoette, kreeg je een vriend voor het leven.”

Michael kroop jarenlang in de huid van Gunther, de manager van Central Perk in ‘Friends’, maar had daarnaast ook rollen in titels als ‘Scrubs’, ‘Modern Music’ en ‘Sabrina the Teenage Witch’.

Dit is waarom Lady Gaga nooit reageerde op geruchten dat ze een man zou zijn

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 11:40

Al jaren doen de geruchten de ronde dat Lady Gaga eigenlijk een man zou zijn, maar de zangeres schonk er nooit aandacht aan. Waarom? Ze wilde niet dat haar fans zouden denken dat trans zijn iets is om je voor te schamen. Dat vertelde ze onlangs in de Netflix-serie 'What's Next? The Future With Bill Gates.'

In 2011 sloot ze het onderwerp meteen af tijdens een CNN-interview: “Waarom zou ik mijn tijd verspillen aan een persbericht over of ik wel of geen penis heb? Mijn fans geven er niks om, en ik ook niet.”

"Toen ik begin twintig was, ging er een gerucht dat ik een man was," vertelt Gaga aan Bill Gates, in de tweede aflevering van zijn Netflix-show. "Ik reisde de wereld rond voor tours en promoties, en bijna elk interview vroegen ze: ‘Er zijn geruchten dat je een man bent. Wat heb je daarop te zeggen?’” Ze vat het samen: “Ik ben gewend dat er leugens over mij verspreid worden sinds ik 20 was. Ik ben een performer. Ik vind het eigenlijk wel grappig.”

Gaga heeft nooit geprobeerd een einde te maken aan de speculaties: "Ik heb nooit op die vraag geantwoord, omdat ik me geen slachtoffer voelde van die leugen. Ik dacht: wat als een kind daarmee wordt geconfronteerd? Moet die zich dan schamen omdat een publieke figuur als ik dat ook zou doen?" Ze vervolgt: "Ik heb situaties meegemaakt waarin een gerucht rechtzetten niet het beste was voor anderen."

Gaga is dit najaar weer volop in de schijnwerpers, met de release van 'Joker: Folie à Deux' die eerder deze maand in première ging op het filmfestival van Venetië. Daarnaast staat ze hoog in de hitlijsten met 'Die With a Smile', samen met Bruno Mars. In oktober brengt ze de eerste single van haar zevende studioalbum uit. Het volledige album volgt in 2025.

Zayn Malik kondigt eerste solotour aan

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 08:53

Yes, het is eindelijk zover: Zayn Malik gaat op tour! Het ex-One Direction-lid maakte het nieuws bekend tijdens een surprise appearance op 'The Tonight Show' met Jimmy Fallon.

Zayn crashte Fallons show in een zwart leren jack en een koffiemok in de hand. Hij zwaaide even naar het publiek en kaapte meteen Fallons laptop om zijn nieuwste 'Stardust' te laten horen, van zijn laatste album 'Room Under the Stairs', dat in mei uitkwam. In mei gaf hij ook al z’n eerste solo-optreden in Londen, zijn eerste sinds hij One Direction verliet. Malik plaatste het koffiemok op de bureau van de presentator, samen met een briefje, en verliet dan de studio.

Fallon las het briefje voor met een quasi-Brits accent, waarin de tour werd aangekondigd. "Hey Jimmy, goed je te zien, maat," begon hij. "Ik ga deze herfst op mijn allereerste tour. Dus misschien, als je klaar bent met appels plukken met je vrienden, kan je mijn 'Stairway to the Sky'-tour checken."

Op woensdag maakte Zayn het helemaal officieel met een post op Instagram: zijn tour trekt door 11 steden in de VS en het VK. Start op 23 oktober in San Francisco en eindigt op 2 november in New York. Daarna vliegt hij naar het VK voor shows in onder andere Edinburgh en Londen. Slecht nieuws voor de Belgische fans: er zijn nog geen Europese data aangekondigd.

De voorverkoop begint donderdag 19 september, en de algemene tickets gaan op 21 september in verkoop via inzayn.com.

Ontdek meer