Dit is hoeveel seksuele partners mensen hebben per land

Chelsy Vanlerberghe-29 november 2024 om 13:59

Een onderzoek, gepubliceerd in World Population Review, heeft onthuld in welke landen mensen gemiddeld het hoogste aantal seksuele partners hebben. Benieuwd of jij 'binnen de norm' past?

Laten we beginnen met ons eigen land. In België heeft de gemiddelde persoon zo’n 7,5 seksuele partners in zijn of haar leven. Dat is dus 7 à 8. Geen koploper, maar zeker niet de laatste in de rij.

Voor wie zich afvraagt welke landen bovenaan staan: Turkije staat met stip op één, met een gemiddelde van 14,5 partners. Verrassend, toch? Daarna komen Australië (13,3) en Nieuw-Zeeland (13,2). Er gebeurt dus heel wat down under. Letterlijk!

Top 10 landen met het hoogste aantal seksuele partners

  1. Turkije: 14,5
  2. Australië: 13,3
  3. Nieuw-Zeeland: 13,2
  4. IJsland: 13,0
  5. Zuid-Afrika: 12,5
  6. Finland: 12,4
  7. Noorwegen: 12,1
  8. Italië: 11,8
  9. Zweden: 11,8
  10. Zwitserland: 11,1

Aan de andere kant van de lijst vinden we landen zoals India, Hongkong, Vietnam en China, waar het gemiddelde tussen de 3 en 4 ligt. Hier spelen culturele en religieuze normen een grote rol. In veel Aziatische landen is seks voor het huwelijk nog steeds een groot taboe.

Gemiddelden zijn natuurlijk gewoon dat: gemiddelden. Of je nu minder of meer partners hebt dan het Belgische gemiddelde, het belangrijkste is dat je altijd doet waar je je goed bij voelt. En voor wie benieuwd is: wereldwijd ligt het gemiddelde op 9 partners.

Datingcoach onthult: dit woord verklapt of iemand je écht ziet zitten

Chelsy Vanlerberghe-29 november 2024 om 14:49

Relatie-expert Sabrina Zohar claimt dat één simpel woord meteen laat zien of je crush écht geïnteresseerd is of dat je gewoon je tijd aan het verspillen bent. Het woord? Druk.

Zohar zegt op haar TikTok-account: “Als iemand zegt dat ze te druk zijn, is dat een dikke rode vlag. Niemand is écht te druk voor iets waar ze om geven.” Ze benadrukt: als ze oprecht interesse hebben, plannen ze tijd voor je. Een reactie zoals "Ik ben zaterdag druk, maar zondag kan wel"? Dat is een goed teken. Maar hoor je alleen "Sorry, ik ben druk"? Ren.

De boodschap is dan eigenlijk: “Ik heb geen zin om tijd voor je vrij te maken.” Volgens haar hoef je niet te smeken om aandacht. Laat hen contact opnemen als ze écht willen. En wees eerlijk: hoe vaak hoor je nog iets van iemand die het "druk" heeft? Precies.

Waarom scheten laten juist goed kan zijn voor je relatie

Chelsy Vanlerberghe-29 november 2024 om 14:36

Veel mensen denken dat een windje laten een dealbreaker is, maar soms moet je het gewoon loslaten. Letterlijk.

Dit smerige 'ritueel' kan je relatie sterker maken
Scheetjes laten? Misschien de ultieme relatietest.

Veel mensen denken dat een windje laten een dealbreaker is, maar soms moet je het gewoon loslaten. Letterlijk.

Uit onderzoek van Mic blijkt dat 29% van de koppels twee tot zes maanden wacht voordat ze durven te scheten. Dat is ongeveer even lang als het duurt om “Ik hou van je” te zeggen. En hoewel dat misschien verrassend klinkt, is het juist een goed teken.

Partners die zich comfortabel voelen om een scheet te laten bij elkaar, hebben vaak een sterkere band. “Scheetjes laten is een onbewust teken van vertrouwen", zegt relatie-expert Michael Sartain in een interview met Scary Mommy. “Het laat zien dat je je op je gemak voelt en jezelf kunt zijn.” Samen kunnen lachen om kleine dingen versterkt de relatie.

Kwetsbaarheid hoort volgens Sartain bij relatiedoelen, zoals je comfortabel voelen in elkaars nabijheid, ook tijdens gênante momenten. “Het gaat niet om nonchalance, maar om je zo op je gemak voelen dat kleine, menselijke dingen er niet meer toe doen.”

Vooral vrouwen kunnen zich door maatschappelijke verwachtingen geremd voelen, maar Sartain stelt dat als een scheetje een probleem is, er een dieper issue speelt. “Als je samen tijd doorbrengt, intiem bent en in hetzelfde bed slaapt, zou een scheet er niet toe mogen doen.”

Uiteindelijk draait het om acceptatie. “Echte intimiteit is elkaars eigenaardigheden accepteren. Een windje laten is daar maar een klein deel van.”

Ontdek meer