Sonos, de audio-expert die bekendstaat om zijn fenomenale speakers, heeft nu ook een koptelefoon op de markt gebracht: de Sonos Ace. Hier is alles wat je moet weten over de Sonos Ace en waarom deze koptelefoon jouw nieuwe partner in crime kan worden.
1. Geluidskwaliteit
Sonos staat bekend om zijn geluid, en met de Ace krijg je echt waar voor je geld. De speciaal ontworpen drivers zorgen ervoor dat elke toon, van de scherpste hoge tonen tot de diepste bassen, kraakhelder klinkt. Denk even aan je favoriete artiest. Met deze hoofdtelefoon komt elke noot binnen alsof je zelf bij het live concert staat.
2. Noise cancelling en Aware-modus
Of je nu probeert te studeren terwijl je kotgenoot een Tinderdate over de vloer heeft, of je wil gewoon even ontspannen in je eigen bubbel: de noise cancelling van de Sonos Ace is next level. Hij blokkeert het geluid om je heen, zodat je je volledig kan focussen. Wil je toch even checken of de pizzabezorger al voor de deur staat? Dan schakel je snel over naar de Aware-modus, waarmee je zowel je muziek als je omgeving hoort. Ook perfect voor als je onderweg bent en je toch de fietsbel of het getoeter van die ene auto wil horen.
3. Een privébioscoop, maar dan in je oren
Met de Sonos Ace beleef je films en series alsof je in een surround sound-bioscoop zit. De ruimtelijke audio met Dolby Atmos en de TrueCinema-technologie (komt er later dit jaar) maakt het geluid super gedetailleerd. Zelfs als je even opstaat om popcorn te pakken, blijft het geluid perfect mee bewegen dankzij dynamische hoofdtracking. En ja, als je middenin de nacht het legendarische Jake Paul vs. Mike Tyson-gevecht wil zien, zonder je kotgenoten of gezin wakker te maken, dan weet je: Sonos Ace heeft je back. Jij hoort alles, zij horen niks.
4. Batterij die het 30 uur volhoudt
We kennen het allemaal: de angst dat je koptelefoon je halverwege je favoriete nummer in de steek laat. Gelukkig hoef je dat met de Sonos Ace niet mee te maken. Dankzij de batterij die 30 uur meegaat, hoef je je geen zorgen te maken en kun je gewoon de hele dag door. Nog snel opladen voor je vertrekt? Drie minuutjes laden geeft je drie uur batterij. Handig!
5. Luxe comfort voor urenlang draagplezier
Zit je vaak urenlang met je koptelefoon op? Dan zal je blij zijn om te horen dat de Sonos Ace extreem comfy is. Hij is gemaakt van lichtgewicht materialen, en de oorkussens zijn bedekt met zijdezacht vegan leer en memory foam dat zich aanpast aan jouw hoofd. Ook als je hem de hele dag draagt, vergeet je bijna dat je hem op hebt – en je kapsel blijft in tact! Geen koptelefoonhaar meer!
6. Gemaakt uit duurzame materialen
Sonos heeft niet alleen gedacht aan het geluid, maar aan het milieu. De Sonos Ace is gemaakt met circulair materiaal, dus: minder nieuw plastic. Daarnaast bestaat de travel case uit gerecycled vilt van plastic flessen. Je kan hem dus met een goed geweten dragen én showen.
Kortom, de Sonos Ace is meer dan alleen een koptelefoon. Het is jouw privébioscoop, studiebuddy, en escape van het dagelijks lawaai. Ja, het is een investering – voor €499 heb je de Ace op je hoofd. Maar voor wie z’n favoriete playlists, podcasts en films wil checken zonder afleiding, is dit een echte gamechanger. Je kan hem aanschaffen in het zwart of in het wit. Meer info vind je hier.
Waarom ‘bed rotting’ slechter is dan je denkt: experts leggen uit
Op TikTok lijkt het de ultieme self-care: een hele dag in bed blijven liggen om te “herstellen”. Maar experts waarschuwen dat deze trend, bekend als ‘bed rotting’, meer kwaad dan goed doet. Het kan leiden tot serieuze problemen zoals hoge bloeddruk, gewichtstoename, slaapproblemen en zelfs depressie.
Waarom? Te lang in bed blijven verstoort je slaapritme, beperkt je blootstelling aan daglicht en zorgt ervoor dat je hersenen bed associëren met wakker zijn in plaats van slapen. En slaaptekort inhalen door in het weekend uit te slapen? Vergeet het maar. Volgens slaapexpert Adeel Ul-Haq bouw je daarmee alleen maar een ‘slaapschuld’ op, wat leidt tot minder energie en gezondheidsproblemen.
Waarom is het zo slecht?
- Je lichaam went eraan om niet actief te zijn Als je hele dagen ligt, krijgt je lichaam de boodschap dat beweging niet nodig is. Dit kan leiden tot verminderde energie, spierafbraak en gewichtstoename. En ja, dat betekent ook meer risico op ziektes zoals diabetes en hartproblemen.
- Je slaapritme raakt volledig verstoord Door overdag veel te slapen, raakt je interne klok – je circadiaan ritme – helemaal in de war. Dit ritme bepaalt je slaap-waakcyclus en reguleert belangrijke processen zoals hormoonproductie. Resultaat? Moeilijker in slaap vallen, onrustige nachten en overdag slaperigheid.
- Te weinig daglicht schaadt je hormonen Zonder blootstelling aan zonlicht maakt je lichaam minder melatonine aan, het hormoon dat je helpt in slaap te vallen. Te weinig daglicht kan ook bijdragen aan stemmingsstoornissen zoals winterdepressie. En ja, dat wordt alleen maar erger tijdens de donkere maanden.
- Risico op fysieke gezondheidsproblemen Te lang liggen verhoogt je kans op hoge bloeddruk, ook wel supine hypertensie genoemd. Dit gebeurt omdat je lichaam minder goed bloed en zuurstof rondpompt. Hetzelfde geldt voor rugklachten en een slechtere doorbloeding.
- Je mentale gezondheid kan eronder lijden Hoewel ‘bed rotting’ ontspannend lijkt, kan het juist gevoelens van stress en depressie versterken. Hoe langer je ligt, hoe minder energie je hebt om dingen te ondernemen. Dit kan een vicieuze cirkel worden van minder activiteit en meer negatieve emoties.
Dus, wat kan je eraan doen? Fix een vast slaapritme door elke dag rond dezelfde tijd op te staan en zorg dat je slaapkamer koel, rustig en schermvrij is. Blijf overdag in beweging en zoek genoeg daglicht om je energie en hormonen in balans te houden. Gebruik je bed dus vooral om in te slapen, niet om in te wonen.
Full Circle Festival komt naar Gent
@isaac.ponseele @simonleloup @jaanvandamme @deepinsayd via Instagram
Het Antwerpse stadsfestival Full Circle, dat de afgelopen editie 26.000 feestgangers trok naar 45 verschillende locaties, breidt dit voorjaar uit naar Gent. Het festival komt op 22 februari 2025 voor het eerst naar de Arteveldestad.
Met Full Circle Gent wil de organisatie het succes van de Antwerpse edities repliceren, maar dan in een kleinere, meer intieme opzet. Dat meldt HLN. Bezoekers van het festival krijgen met één ticket toegang tot meer dan 120 Belgische artiesten, die optreden op ongeveer dertig locaties verspreid door de stad. Deze locaties variëren van nachtclubs tot bijzondere en soms onverwachte plekken zoals musea en treinstations, die speciaal voor het festival omgetoverd worden tot feestlocaties.
"Full Circle gaat nieuwe terreinen verkennen en zet zijn kamp op in de prachtige stad Gent. Verwacht dezelfde formule, hetzelfde avontuur, en bovenal dezelfde energie: één ticket, één dag, 120 Belgische artiesten en 30 locaties (waaronder minstens één treinstation en één museum)", staat er op hun socials te lezen. "Voor nu verklappen we nog niet veel, maar we kunnen niet wachten om naar de grootste studentenstad van België te komen op zaterdag 22 februari."
Volgende maandag worden de locaties bekendgemaakt en start de exclusieve voorverkoop. Wil je vroeger toegang? Schrijf je dan in via via deze link.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 15/11 Kamal Kharmach
- 17/11 Gilles De Coster
- 18/11 Joshua Feytons
- 20/11 Fabrizio Tzinaridis
- 21/11 Carly Rae Jepsen