We kennen allemaal die ene vriend(in) die altijd net iets té close is met anderen terwijl ze in een relatie zit, toch? Misschien heb je het zelfs wel eens meegemaakt. Micro-cheating is een term voor kleine acties die niet meteen ontrouw betekenen, maar die tóch het vertrouwen in je relatie op de proef kunnen stellen. Dus, hoe herken je het?
Dit zijn tekenen dat je partner aan het micro-cheaten is
Check deze veelvoorkomende voorbeelden om te zien of je partner (of jijzelf) in de “grijze zone” zit:
- Actief op datingapps: Oké, je hoeft er misschien niet op te swipen, maar als je je profiel niet verwijderd hebt… dan zou je partner dat best vreemd kunnen vinden.
- Stiekem sturen met je ex: Sturen met een ex hoeft geen big deal te zijn, maar als het stiekem gebeurt, gaat er toch een alarmbel af. Het is vaak de geheimzinnigheid die zorgt voor twijfel.
- Die "beste vriend(in)" van het werk of school: Niks mis met vriendschap, maar als je collega je beste maatje is geworden en je vaak samen uit eten gaat… tja, dat kan voor verwarring zorgen.
- Flirten op social media: Een like hier, een flirterige comment daar – lijkt onschuldig, maar kan bij hun partner onzekerheid zaaien.
Ook al is er geen fysieke grens overschreden, micro-cheaten tast vaak tóch het vertrouwen aan. Het gevoel dat er iets niet klopt, kan leiden tot onzekerheid en stress. Niemand wil zich zorgen maken over waar de ander mentaal (of digitaal) uithangt, toch?
Het hangt allemaal af van hoe je ermee omgaat. Communication is key. Zet grenzen en laat duidelijk weten waar je je goed (of juist niet goed) bij voelt.
Fake it till you make it? Zoveel mensen doen alsof in bed!
Het is een klassieker waar iedereen weleens over praat: faken in bed. Misschien heb je het zelf gedaan, of ken je iemand die er een Oscar voor verdient. Maar waarom doen mensen het eigenlijk? En nog interessanter: waarom besluiten sommigen om het toch niet meer te doen? Een nieuwe studie in The Journal of Sex Research geeft ons een inkijk in wat er écht achter zit. En spoiler: niet alleen vrouwen doen het.
De onderzoekers bevroegen 11.541 deelnemers uit zes Europese landen (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk). Wat blijkt? Ongeveer de helft (51%) gaf aan nooit een orgasme te hebben gefaket. Bij mannen was dat 66%, terwijl 36% van de vrouwen dit aangaf.
Dat betekent dat bijna twee derde van de vrouwen wel eens heeft gedaan alsof. Bij mannen gaf 34% aan ooit te faken. Maar waarom eigenlijk? De redenen zijn herkenbaar: het seksmoment willen beëindigen, een partner niet teleurstellen of omdat je denkt dat het ‘zo hoort’.
Waarom stoppen met faken?
Ondertussen stopte 19% van de mannen en 34% van de vrouwen ermee. De belangrijkste redenen? Veel deelnemers voelden zich comfortabeler zonder te faken (29% van de vrouwen, 25% van de mannen) of communiceerden beter met hun partner (26%).
Silvia Pavan legt uit: “Het belangrijkste is dat je open bent met je partner. Genieten gaat niet alleen om orgasmes, maar om samen eerlijk en ontspannen te zijn.”
Andere opvallende redenen? Mannen stopten vaker omdat ze betrapt werden (12% van de mannen tegenover 3% van de vrouwen). Vrouwen vonden juist vaker manieren om zelf een orgasme te bereiken.
Heeft faken impact op je seksleven?
Ja, al is het effect klein. Mensen die orgasmes faken, zijn over het algemeen minder tevreden met hun seksleven, relatie én leven in het algemeen. Dit benadrukt volgens Pavan hoe belangrijk het is om eerlijk te zijn over wat je fijn vindt.
Wat dit onderzoek laat zien, is dat faken niet alleen een vrouwenzaak is. Ook mannen doen het, vaak om dezelfde redenen: prestatiedruk, sociale verwachtingen en moeite om grenzen of voorkeuren te bespreken. Zoals Pavan concludeert: "Open communicatie met je partner is essentieel. Seks is geen checklist, het gaat om genieten en verbinding."
Dit is de ideale penisgrootte volgens vrouwen
Uit een onderzoek onder 800 heteroseksuele vrouwen blijkt wat zij het liefst zien qua penisgrootte. Spoiler: het is goed nieuws voor mannen die onzeker zijn over hun maat.
Volgens de ‘peen poll’, uitgevoerd door ZipHealth, geven de meeste vrouwen de voorkeur aan een lengte van 14 cm en een omtrek van 11,4 cm. Goed nieuws, want dat ligt verrassend dicht bij het gemiddelde.
Belgische mannen scoren gemiddeld tussen de 14 en 15,4 cm in erectie, volgens verschillende onderzoeken. Zo gaf een onderzoek van UZ Leuven aan dat de gemiddelde lengte 14 cm is, terwijl andere data 15,4 cm noteren (zelfoverschatting, iemand?). Qua omtrek ligt het gemiddelde rond de 11,6 cm. Kortom, de meeste mannen zitten goed.
Hoewel vrouwen niet veel om extra centimeters geven, denken mannen daar anders over. ZipHealth vroeg 100 mannen naar de grootte van hun dromen. Hun ideale lengte? 16,5 cm, met een omtrek van 14 cm. Blijkbaar wil de gemiddelde man net wat meer in huis hebben.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 07/12 Conan Gray
- 08/12 Nicki Minaj
- 08/12 Conan Gray
- 08/12 Céline Dept
- 09/12 Conan Gray