Ook Grote Bevrijdingsfeest gaat niet door

Karen Luiken-23 juli 2021 om 12:20

Vorig jaar rond deze tijd zagen we hoe het ene na het andere festival de stekker eruit trok. Vol goede moed begonnen we een paar weken geleden aan een nieuwe zomer. Ervan overtuigd dat we dit jaar wél zouden kunnen feesten. Maar helaas: de vooruitzichten bleken te mooi om waar te zijn. Naast Pukkelpop heeft nu ook het Grote Bevrijdingsfeest besloten om de editie niet door te laten gaan.


Het Grote Bevrijdingsfeest stond eigenlijk gepland voor 26 juni. Omdat die datum niet realistisch bleek, werd het uitgesteld naar 30 juli. Maar ook door die planning kan nu een rood kruis worden gezet. “Het feest wordt met pijn in ons hart geannuleerd”, aldus de organisatie. “We hadden het heel graag anders gezien.”

Jammer, want de kaartjes voor het feest vlogen in eerste instantie als zoete broodjes over de toonbank. Iedereen die een ticket in zijn of haar bezit had, krijgt het betaalde bedrag teruggestort.

(Photo by Marvin Meyer on Unsplash)

J. Cole en Future komen naar hiphopfestival WOO HAH!

Karen Luiken-21 januari 2022 om 08:34

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar met een beetje geluk kunnen we deze zomer eindelijk weer maximaal feesten. Festivalorganisaties zijn in ieder geval vast druk bezig met de voorbereidingen en daar doet WOO HAH! natuurlijk vrolijk aan mee. De organisatie van het evenement heeft een deel van de line-up bekendgemaakt en we kunnen je vertellen: die is niet mis.

Eerder werd al duidelijk dat WOO HAH! de handen voor komende editie ineen slaat met de Amerikaanse festivalorganisatie Rolling Loud. Samen komen ze met een line-up waar je u tegen zegt. Zo komen grote artiesten als J. Cole, Future, Dave en Roddy Ricch in het weekend van 1, 2 en 3 juli naar de Beekse Bergen in het Nederlandse plaatsje Hilvarenbeek.

Andere artiesten waarvan bekend is dat ze zullen optreden, zijn Jack Harlow, Polo G, Flo Milli, Bia en Central Cee. De complete line-up wordt later naar buiten gebracht.

(Photo by Anthony DELANOIX on Unsplash)

Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Ontdek meer