Helaas: Pukkelpop zet streep door festival

Karen Luiken-23 juli 2021 om 12:10

Het nieuws waar we al voor vreesden, is vandaag dan toch naar buiten gebracht. Er komt dit jaar geen Pukkelpop. De organisatie van het festival heeft vanwege de grote onzekerheid besloten een streep door deze editie te zetten.

Het besluit is niet zomaar gemaakt. Gisteren werd al duidelijk dat de festivalorganisatie de opbouw en ticketverkoop stil had gelegd. Een klein beetje hoop was er toen nog, maar een dag later is die als sneeuw voor de zon verdwenen.

Het cancelen van het festival heeft alles te maken met de maatregelen die het overlegcomité eerder deze week deelde. Om toegang te krijgen tot een (meerdaags) evenement moet je volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test laten zien. Voorheen volstond een negatieve PCR-test die niet ouder was dan 72 uur, maar dat tijdslimiet is flink bijgesteld.

“Met alle bijkomende eisen inzake testing voor een meerdaags massa-event met zo’n jong publiek waarvan velen de kans nog niet hebben gehad om zich te laten vaccineren, is het dagelijks testen van zo vele jongeren volstrekt onhaalbaar”, aldus Pukkelpop. De organisatie heeft daarom geen andere keus dan het feest te verplaatsen naar volgend jaar. “Ons hart bloedt.”

Pukkelpoppers die een ticket hebben gekocht zullen voor 8 augustus via e-mail worden gecontacteerd. Zij krijgen de keuze tussen een terugbetaling van hun ticket of een automatische overzetting naar de editie van 2022.

(Photo by Maxime Bhm on Unsplash)

Student Kick-Off maakt groot deel line-up bekend

Karen Luiken-17 augustus 2022 om 17:08

Student Kick-Off pakt dit jaar uit met een line-up waar je u tegen zegt. Op het festival, dat op 28 september plaatsvindt op het Sint-Pietersplein in Gent, komen onder meer CAMILLE en Flemming langs voor een muzikale noot.

De line-up van Student Kick-Off is de duurste ooit. Naast CAMILLE en Flemming komen ook Gestapo Knallmuzik, Kurkdroog, de Bromeo’s, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Arthur Lewis, Green Onions én de twee winnaars van de Student Rock Rally, Lani en Blind Drift, langs.

Maar dat was het nog steeds niet, want de line-up is nog niet helemaal compleet. Voor het einde van deze maand wordt de headliner bekendgemaakt. “Dit is veruit de duurste headliner die Student Kick-Off ooit geboekt heeft,
wat het ook direct de duurste line-up van Student Kick-Off ooit maakt”, zegt Ruben Maesfranckx, Team Lead PR Student Kick-Off.

PUKKELPOP '22 - RED CARPET LIVESTREAM!

Simon Smetryns-17 augustus 2022 om 14:57

Op donderdag 18/8 openen iets na 17u de deuren van Pukkelpop! Kan je niet in real life bij dit magische moment zijn? Beleef het dan online op onze website en ons YouTube-kanaal. Jael Ost ontvangt de leukste festivalgangers en bekende vrienden op onze rode loper.

Ontdek meer