4 op de 10 jongeren haalt reisinspiratie uit TikTok

Chelsy Vanlerberghe-30 september 2024 om 16:06

Heb jij je wel eens laten inspireren door TikTok voor je volgende citytrip? Je bent niet alleen! Uit een onderzoek van iVOX voor CheapTickets.be blijkt dat 4 op de 10 jonge Vlamingen hun reisplannen maken met een vinger op het scherm.

Bijna één op de drie Vlaamse reizigers zoekt z’n volgende bestemming op sociale media. Instagram (59%) en TikTok (43%) zijn de favoriete platforms voor Gen Z en Millennials. Gen Z gaat voor meerdere korte citytrips (45%), terwijl Millennials liever één langere vakantie plannen.

Maar waar ga je naartoe? Of je nu wil feesten in Madrid, de hippe straatjes van Kopenhagen wilt verkennen, of gewoon wilt relaxen in de zon van Barcelona, de opties zijn eindeloos. Jongeren laten zich vooral leiden door toffe bezienswaardigheden (46%) en lekker lokaal eten (40%). Cultuur opsnuiven (45%) en weten wat je ervoor betaalt (22%) zijn ook belangrijke factoren.

TikTok is voor velen de nieuwe Google als het gaat om reisadvies. Wil je weten waar je de beste streetfood vindt of de verborgen pareltjes van een stad ontdekt? TikTok is de perfecte go-to! Met echte tips en creatieve content krijg je een echt gevoel van de bestemming.

Mira van Houwelingen van CheapTickets.be zegt: “Met de herfst in aantocht zien we een stijging in zoekopdrachten naar warmere bestemmingen. Populaire keuzes zijn Alicante, Malaga en Barcelona!”

Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

Doja Cat geeft uniek huiskamerconcert in eigen woonkamer

Chelsy Vanlerberghe-04 oktober 2024 om 10:06- Foto:

Jacob Webster

Fan van Doja Cat? Dan wil je dit écht niet missen! De ster nodigt 15 lucky fans uit voor een exclusief huiskamerconcert, in haar eigen woning!.Dit superintieme optreden wordt mogelijk gemaakt door Airbnb Icoon, een nieuw concept waarmee je de grootste sterren van dichtbij kunt meemaken, in settings die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Op zaterdag 26 oktober neemt Doja je mee in haar wereld. Denk aan kunst van haar oma, een handpicked playlist en natuurlijk... een live akoestisch optreden. En dat gewoon in haar huiskamer in Los Angeles.

Wat kun je verwachten?

    • Je wordt naar een geheime locatie gebracht. Daar bezoek je de persoonlijke galerij van Doja, waar de schilderijen van haar grootmoeder hangen. Je luistert er ook naar een playlist die Doja zelf heeft samengesteld.
    • Geniet van haar favoriete hapjes: fruit, kaas en kaviaar.
    • Laat je creativiteit de vrije loop aan de make-uptafel, waar je een vraag beantwoordt die Doja voor jou heeft achtergelaten.
    • Laat in het gastenboek je naam en een persoonlijk bericht achter voor Doja.
    • Beleef een intiem live-optreden met Doja's meest recente hits en enkele van haar persoonlijke favorieten.
    • Leuke afsluiter? Maak een groepsselfie met Doja en de andere gasten.

Hoe je erbij kunt zijn?

Vanaf dinsdag 8 oktober om 15:00 kun je proberen een plekje te scoren via airbnb.be/dojacat. Let op: er zijn maar 15 plekken, dus wees snel! Je hebt tot vrijdag 12 oktober om 08:59 om je boeking in te dienen. Voor €70 (ja, echt!) kan je kans maken op deze unieke ervaring. Kleine sidenote: je moet wel zelf in West-Hollywood geraken.

Oh, en je moet wel 21+ zijn en je ID meenemen.

'De Campus Cup' komt terug!

Chelsy Vanlerberghe-03 oktober 2024 om 12:51

Goed nieuws: 'De Campus Cup' is weer helemaal terug van even weggeweest. Na drie seizoenen op VRT 1 en een sabbatjaar keert de studentenquiz dit voorjaar terug op VRT Canvas. Otto-Jan Ham gaat weer op zoek naar een nieuwe lichting slimme koppen. Wie volgt de rechtenstudenten van KU Leuven op, die de laatste beker mee naar huis mochten nemen?

Het format blijft hetzelfde: 17 afleveringen waarin telkens twee teams het tegen elkaar opnemen. Wat staat je te wachten? Multiplechoice-examens, een blokronde (waar één teamlid een spoedcursus moet verwerken), een mondeling examen en groepswerk. En ja, het komt echt op seconden aan, want alleen de snelsten geraken bij de top acht en stoten door naar de kwartfinales. In de finale strijden de twee sterkste teams voor de felbegeerde beker.

Is jouw team het volgende dat de beker mee naar de unief of hogeschool neemt? Schrijf je dan in met vier studenten (maximaal twee van hetzelfde geslacht M/V/X) en waag je kans. Inschrijven kan nog tot 11 november via www.vrtmax.be/doemee.

De nieuwe afleveringen van De Campus Cup worden in het voorjaar van 2025 uitgezonden op VRT Canvas.

Ontdek meer