Met deze tips overleef jij het academiejaar

Chelsy Vanlerberghe-23 september 2024 om 16:33

Het nieuwe academiejaar is van start gegaan! De boeken worden afgestoft, de feestoutfits worden uit de kast getrokken en de katers van de zomer zijn nog niet helemaal voorbij. Hier zijn wat tips om dat nieuwe academiejaar met een knal te beginnen. Ready? Let’s go!

Maak een to-do list (maar minder saai)

Zet je doelen voor het jaar op papier, maar maak het leuk. Schrijf niet alleen "studeren voor tentamens", maar ook "5 nieuwe koffieplekken uitproberen" of "een keer niet in de bib slapen". Hierdoor blijft het luchtig én houd je je motivatie hoog.

Maak je kot gezellig

Kan je bureau een upgrade gebruiken? Voeg wat kleur toe met posters van je favoriete bands, een paar planten (ja, dat is een hulpmiddel tijdens de blok!) en wat funky verlichting. Een gezellige ruimte maakt studeren net iets minder saai. Bonus: een goede vibe helpt je concentreren!

Stel je doelen, maar hou het chill

Eén van de grootste fouten is te veel hooi op je vork nemen. Stel haalbare doelen voor jezelf. Wil je dit jaar je gemiddelde verbeteren? Super! Maar doe het stap voor stap. En geef jezelf af en toe een pauze. Netflix kijkt niet zichzelf, hè?

Zorg dat je je lesmateriaal op tijd hebt

Niks zo stressvol als last-minute op zoek gaan naar boeken of materialen. Begin op tijd met het verzamelen van je studiemateriaal. Check online, kijk op tweedehands websites, en vraag rond bij vrienden. Zo kan je met een gerust hart de eerste lessen in!

Leer nieuwe mensen kennen

Zoek je squad! Of het nu gaat om studeren, feesten of gewoon een luisterend oor hebben, zorg dat je een paar goede vrienden om je heen hebt. Het gaat je academiejaar zoveel makkelijker maken.

Zoek gezellige koffiebars dichtbij campus

Het is geen geheim dat studenten en koffie een onmiskenbare band hebben. Investeer in een goede thermoskan en ga op zoek naar de beste koffietentjes in de buurt. Niets houdt je beter scherp dan een goede cappuccino (of vijf).

Wees sociaal, maar hou het realistisch

Je wilt misschien de leukste gast zijn op elk feestje, maar vergeet niet dat je ook nog moet studeren. Dus, kies je momenten. Soms moet je leren "nee" zeggen. Overbelasting is de vijand van elke student. Dus, plan je verplichtingen, maar laat ruimte voor spontane dingen. Een weekendje weg of een last-minute feestje kan net het juiste zijn!

Vergeet niet te feesten!

De balans is key. Studeren is belangrijk, maar je hebt ook tijd nodig om te ontspannen en te feesten. Zorg voor een goede mix. Geniet van het leven, je vrienden, en al het moois dat het academiejaar te bieden heeft. Maak herinneringen die je later met een grote glimlach terug kunt kijken.

Deze voedingsmiddelen zijn jouw hangover cure!

Chelsy Vanlerberghe-27 september 2024 om 16:01

Te veel gedronken gisteravond? Die kater is de ergste! Misselijkheid, droge mond en hangxiety kan je echt naar beneden halen. Iedereen die ooit een kater heeft gehad, heeft sowieso al gegoogeld hoe je er snel vanaf komt. De grote boosdoener? Uitdroging! Dus hoewel de schade al is aangericht, zijn er gelukkig een paar voedingsmiddelen die je kunnen helpen om je snel weer beter te voelen.

1. Elektrolyten

Hydratatie is key! Gooi wat elektrolyten in je water om je lichaam een boost te geven. Je kan zakjes elektrolyten kopen in de supermarkt. Daarnaast zit het ook in dranken als Aquarius. Pedialyte is ook je vriend, want het zit boordevol mineralen die je nodig hebt na een nachtje feesten. Dit helpt je sneller weer op de been!

2. Hydraterende vruchten

Fruit is niet alleen lekker, maar ook super hydraterend. Watermeloen en sinaasappels zijn je beste buddies. Ze zijn vol water en vitamine C, waardoor je je weer snel beter voelt. Plus, ze geven je bloedsuikerspiegel een flinke opkikker!

3. Bottenbouillon

Bottenbouillon klinkt misschien niet als iets waar je zin in hebt, maar het helpt! Het is laag in natrium en zit vol collageen en voedingsstoffen. Een kom warme bouillon is perfect om je weer op te warmen en te hydrateren. Ideaal als je je weer tot leven wilt brengen!

4. Zalm

Zalm is de MVP na een feestje. Het zit bomvol B-vitamines die je helpen herstellen en je energie een boost geven. Daarnaast zijn omega-3 vetten in zalm super voor je lichaam en kunnen ze ontstekingen verminderen. Lekker én gezond!

5. Eenvoudige voeding

Als je maag tegenstribbelt, ga dan voor simpele en makkelijke voeding. Rijst en toast zijn altijd een goede keuze. Bananen zijn ook perfect: ze zijn rijk aan kalium en helpen je lichaam weer in balans te komen. Ze zijn zacht voor je maag en helpen je om je beter te voelen.

Zo scoor JIJ een exclusieve uitnodiging voor de Poliakov Secret Party

Chelsy Vanlerberghe-27 september 2024 om 14:36

Zin in het meest exclusieve feestje van dit academiejaar? Poliakov Vodka en TAGMAG organiseren een Poliakov Secret Party die je absoluut niet wil missen. Denk: een geheime locatie, heerlijke Poliakov Vodka, de beste dj’s en tal van verrassingen die de avond alleen maar legendarischer maken.

En guess what, jij kan erbij zijn! Het enige wat je hoeft te doen is 4 korte vragen beantwoorden via deze link of scan de QR-code in de afbeelding hieronder. Simpeler wordt het niet, toch?

Beantwoord snel de vragen en wie weet sta jij binnenkort op de exclusieve guestlist voor de Poliakov Secret Party in Gent of Leuven. Dit is er eentje waar je later nog lang over zal praten! See you there?

ALCOHOLMISBRUIK SCHAADT DE GEZONDHEID.

Ontdek meer