Tiener krijgt vogel in gezicht tijdens ritje in attractie

Karen Luiken-23 juli 2021 om 04:00

Een adrenalineboost, plezier en misschien een beetje angst. Dat zijn dingen die je verwacht als je een ritje in een kermisattractie maakt. Maar een klap van een zeemeeuw in je gezicht? Die zie je waarschijnlijk niet aankomen.

Het overkwam de 13-jarige Kiley Holman, die samen met een vriendin op een Amerikaans attractiepark in een bal de lucht in werd gekatapulteerd. Toen ze met snelheden van 120 kilometer per uur grote hoogtes bereikten, werd Kiley verrast door een onuitgenodigde gast. Een zeemeeuw ‘landde’ op haar gezicht.

Vraag ons niet hoe, maar de tiener kreeg het op wonderbaarlijke manier voor elkaar zichzelf van de vogel te bevrijden. “Ik wist dat er geen weg terug was. Die vogel zou me hoe dan ook raken”, vertelt het meisje tegen Fox News. “Ik wachtte tot het dier zich omdraaide en pakte het vast. Daarna gooide ik het snel van me af.”

Goed om te weten: Kiley is niet gewond geraakt.

In Brugge kan je nu op café tussen de kippen

Dieter Blarinckx-15 augustus 2022 om 16:37

Van een honden- of kattencafé had je waarschijnlijk al gehoord, maar nu kan je in Brugge ook naar het eerste kippencafé!

In de Kippen Theetuin van Liesbeth Goegebeur geniet je van een heerlijk kopje thee, in het gezelschap van een tiental kippen.

“Eigenlijk weet men maar heel weinig over kippen en dat is jammer. Het zijn eigenlijk heel intelligente dieren waar je ook veel vriendschap van terugkrijgt. Het zijn gewoon hele leuke beestjes waar je ook veel mee kan doen.”

Ze trainde de kippen om in interactie te gaan met de mensen om zo al haar klanten de ultieme ervaring te bieden:

“Als de mensen hen roepen, komen ze daar meestal spontaan op af. De kippen zijn erop getraind om in interactie te gaan met mensen, al doen we dat steeds vanuit het oogpunt dat dit ook leuk moet zijn voor de kippen zelf. Zo organiseren we binnenkort knutselnamiddagen, waarbij kinderen hooinetten maken waar de kippen dan lekkers uit kunnen pikken.”

Op het menu staat thee, ice tea, pannenkoeken en allerlei gebak. Kippen Theetuin is dagelijks geopend van 14 uur tot 17 uur, behalve op woensdag.

Zien: meisje valt meerdere keren flauw in attractie

Karen Luiken-15 augustus 2022 om 16:09

Een ritje in een attractie heeft voor een 9-jarig meisje anders uitgepakt dan de bedoeling was. Molly Barrett viel meerdere keren flauw, werd gefilmd toen dat gebeurde en gaat inmiddels viral.

Molly was samen met haar vader AJ in een themapark tijdens een familievakantie in Australië, waar ze samen besloten in een attractie te gaan zitten. Maar wat een leuk ritje had moeten worden, eindigde in een helse gebeurtenis.

Op beelden is te zien hoe Molly doodsangsten uitstaat als zij en haar vader in de lucht worden gekatapulteerd. Een paar seconden later valt ze flauw, om vervolgens weer bij te komen en het opnieuw uit te schreeuwen. Daarna verliest ze wederom haar bewustzijn.

"Ze schreeuwde meteen en toen: black-out, wakker, schreeuw, black-out", vertelt vader AJ volgens LadBible, eraan toevoegend dat het Molly's idee was om het ritje te maken. Hoewel het op de video lijkt dat het meisje het niet naar haar zin had, blijkt het tegenovergestelde waar. “We hebben er allemaal keihard om gelachen. Zodra we thuiskwamen, hebben we het filmpje naar onze computer geüpload. Het is het grappigste dat we ooit hebben gezien.”

Ontdek meer