Tiener krijgt vogel in gezicht tijdens ritje in attractie

Karen Luiken-23 juli 2021 om 04:00

Een adrenalineboost, plezier en misschien een beetje angst. Dat zijn dingen die je verwacht als je een ritje in een kermisattractie maakt. Maar een klap van een zeemeeuw in je gezicht? Die zie je waarschijnlijk niet aankomen.

Het overkwam de 13-jarige Kiley Holman, die samen met een vriendin op een Amerikaans attractiepark in een bal de lucht in werd gekatapulteerd. Toen ze met snelheden van 120 kilometer per uur grote hoogtes bereikten, werd Kiley verrast door een onuitgenodigde gast. Een zeemeeuw ‘landde’ op haar gezicht.

Vraag ons niet hoe, maar de tiener kreeg het op wonderbaarlijke manier voor elkaar zichzelf van de vogel te bevrijden. “Ik wist dat er geen weg terug was. Die vogel zou me hoe dan ook raken”, vertelt het meisje tegen Fox News. “Ik wachtte tot het dier zich omdraaide en pakte het vast. Daarna gooide ik het snel van me af.”

Goed om te weten: Kiley is niet gewond geraakt.

Man overlijdt nadat hij 1,5 liter cola drinkt binnen 10 minuten

Karen Luiken-26 september 2021 om 08:00

Een man uit China is onlangs overleden nadat hij binnen tien minuten anderhalve liter Coca-Cola had gedronken. Hij nuttigde het drankje om af te koelen vanwege het warme weer. Dat meldt Daily Mail.

De man kwam er al snel achter dat het drinken van zo’n enorme hoeveelheid cola geen goed idee was. Hij kreeg last van een gezwollen maag en hevige buikpijn. Er zat voor hem niets anders op dan een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis.

Eenmaal daar werd duidelijk dat de man, die geen onderliggende gezondheidsproblemen had, kampte met een verhoogde hartslag, lage bloeddruk en snelle ademhaling. Uit scans bleek vervolgens dat hij een enorme hoeveelheid gas in zijn darmen en poortader had. Er is nog geprobeerd om het gas uit het spijsverteringsstelsel van de man te laten ontsnappen en zijn lichaamsfuncties te stabiliseren met medicijnen, maar dat mocht niet meer baten. Twaalf uur later kwamen artsen erachter dat de man ernstige leverschade had. Zijn toestand verslechterde en hij overleed achttien uur na de behandeling.

Hoewel doktoren denken dat het slachtoffer overleed door een gasophoping in zijn lichaam, is een Britse expert van mening dat het aan iets anders ligt. Hij denkt dat een bacteriële infectie, een bekend gevolg van een interne gasophoping, de man uiteindelijk fataal is geworden.

(Photo by Krisztian Matyas on Unsplash)

Hema verkoopt nu tompoezen voor honden

Karen Luiken-26 september 2021 om 06:00

Honden eten over het algemeen voornamelijk brokken. Sommige viervoeters hebben geluk en worden af en toe getrakteerd op een plakje kaas, worst of een stukje paté. Kan het voor jouw harige vriend niet gek genoeg zijn? Breng dan eens een bezoekje aan Hema. Daar verkopen ze nu tompoezen voor honden.

Of nou ja, da’s niet helemaal waar. Hema verkoopt een bakmix waar je zelf twee tompoezen mee kunt maken. Niet met bladerdeeg, room en een roze glazuur, maar met ingrediënten die goed zijn voor je hond. Zo is het de bedoeling dat je aan de bakmix dingen als appelmoes, wortel, banaan, lactosevrije Griekse yoghurt en roomkaas toevoegt. De ‘glazuur’ maak je met een paar druppels sap van rode biet, granaatappel, frambozen of cranberry’s.

De tompouce is bedoeld als tussendoortje en kan dus niet gezien worden als een vervangende maaltijd. Gelukkiger ga je je doggo waarschijnlijk niet maken.

Ontdek meer