Studentenwelkom Leuven trapt op 3 oktober het academiejaar af

Chelsy Vanlerberghe-18 september 2024 om 10:19

Op donderdag 3 oktober is het weer zover: de legendarische Studentenwelkom op de Oude Markt in Leuven. Al 34 jaar lang verwelkomt Leuven haar studenten met een stevig feest. Het is de perfecte manier om het nieuwe academiejaar af te trappen, nieuwe vrienden te maken en misschien zelfs je eerste les te missen de volgende dag. (Overkomt de beste, no worries.)

De eerste Studentenwelkom vond plaats in 1990, toen schoudervullingen nog een ding waren en niemand kon voorspellen dat dit het feest zou worden waar elke student jaar na jaar naar uitkijkt. Leuven trapte een traditie af die later ook in steden zoals Gent en Antwerpen werd overgenomen, maar eerlijk? Er is maar één origineel, en dat is op de Oude Markt.

Dit jaar organiseert Oude Markt de studentenwelkom in samenwerking met Industria om er een echte knallereditie van te maken vol met gekke lichtshows en sfeer van de beste artiesten. Vanaf 12u kan je al meedoen aan allerlei dagactiviteiten. Zo komt Smet Group af met VR-games, Totally Snow zorgt voor wat winterpret. Vanaf 19u barst het echte feest los, met een zotte line-up die binnenkort bekend wordt gemaakt en een sfeer die enkel op de Oude Markt te vinden is. En als je denkt dat het daarna gedaan is? Nope, afterparty in elk café op de Oude.

Wat deze editie extra speciaal maakt, is dat het het enige grote evenement is om je academiejaar in Leuven af te trappen, aangezien Project L is stopgezet.

En het beste van al? Het is helemaal gratis! Geen reden dus om niet af te zakken naar de Oude Markt en gewoon te genieten van wat Leuven zo speciaal maakt. De Studentenwelkom is al drie decennia dé plek waar vriendschappen worden gesmeed en de eerste pintjes van het jaar worden geproefd. Of je nu een eerstejaars bent of al wat langer meedraait, dit feestje is de ideale start van het academiejaar.

Dus, schrijf 3 oktober met dikke letters in je agenda, want het belooft weer een onvergetelijke avond te worden. En natuurlijk is TAGMAG ook van de partij. Tot op de Oude Markt?!

Vernieuwing PXL Communicatie blijkt succesvol

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 13:40

Hogeschool PXL in Hasselt zit in de lift met z’n communicatieopleiding! Het Engelstalige International Communication Management (ICM) programma trekt dit jaar 70% meer eerstejaarsstudenten. Ook de specialisatie Branding & Advertising krijgt een serieuze upgrade om studenten beter voor te bereiden op de jobmarkt.

Internationaal Succes

Drie jaar geleden startte Hogeschool PXL met het Engelstalige programma International Communication Management, en dit blijkt nu een schot in de roos. Het programma, dat identiek is aan de Vlaamse opleiding maar word in het 3de jaar volledig in het Engels aangeboden. En dat werkt! Zowel Vlaamse als internationale studenten kiezen massaal voor dit programma. Plus, er zijn keuzevakken in Frans en Spaans, wat een extra troef is voor de internationale arbeidsmarkt.

Nieuwe Aanpak in Branding & Advertising

De specialisatie Branding & Advertising krijgt een frisse wind. In nauw overleg met verschillende partners uit het werkveld heeft de opleiding haar inhoud bijgesteld om studenten nog beter voor te bereiden op de eisen van de huidige communicatiesector. Sectorprofessionals zoals Julie Proesmans en Stijn Spaas geven nu les en brengen hun praktijkervaring in de klas. Stijn Spaas, Director of Corporate Brand Strategy bij Hawaiian Host Group, geeft zijn lessen online vanuit Honolulu! Hij neemt vanuit Hawaii de studenten mee in de wereld van merkstrategie en branding op internationaal niveau.

Praktijkgerichte Opleiding

Deze vernieuwingen komen voort uit een nauwe samenwerking met het werkveld, zodat studenten helemaal klaar zijn voor de echte wereld. En dat is nog niet alles: PXL biedt ook specialisaties zoals PR & Media Influencer en Event & Experience, zodat studenten hun eigen richting kunnen kiezen.

Dit is de line-up van de Peterman stage hosted by TAGMAG op Student Kick-Off 2024

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 12:58

Op woensdag 25 september is het weer zover: het Sint-Pietersplein in Gent verandert in een mega studentenfeest tijdens de jaarlijkse Student Kick-Off! Dit evenement, dat elk jaar meer dan 30.000 studenten verwelkomt, is dé manier om het academiejaar te beginnen. En ook dit jaar heeft TAGMAG de eer om de Peterman stage te hosten en we beloven plechtig om Gent op zijn grondvesten te doen daveren. Check de line-up hieronder!

Student Kick-Off is een jaarlijks terugkerend evenement dat elke keer op de eerste woensdag van het academiejaar wordt gevierd op het Sint-Pietersplein in Gent. Het is het grootste studentenevenement in België, georganiseerd voor en door studenten.

Vanaf 11u45 gaan de deuren open. Voor slechts 1 euro kunnen studenten een bandje scoren bij de ingang, en alle opbrengsten gaan naar goede doelen die het welzijn van studenten ondersteunen. Dus niet alleen feesten, maar ook een goed doel steunen. Win-win!

In de Student Village en Partner Village vind je een berg infostandjes en activiteiten, ideaal om je nieuwe studentenleven een kickstart te geven. Verspreid over twee stages brengen verschillende artiesten je volledig in de mood. De main stage heeft een indrukwekkende line-up met optredens van onder andere Bart Peeters, De Bromeo's en Pommelien Thijs.

De Peterman stage hosted by TAGMAG bevindt zich dit jaar op het Sint-Amandsplein. Vanaf 15u barst het feest los met sets van onder andere Denoo x Whosalp x Boey, Senator, Exception, Sven & Clé, Hide N Seek, Manz, Karakals en Idle Days. Om 23u zorgt Paranoid voor een afsluiter van formaat!

Ontdek meer