Miley Cyrus beschuldigd van plagiaat met hit 'Flowers'

Karen Luiken-17 september 2024 om 09:06

Wat hebben de hits ‘Flowers’ van Miley Cyrus en ‘When I Was Your Man’ van Bruno Mars met elkaar gemeen? Meer dan je in eerste instantie misschien denkt. Miley zou voor haar liedje elementen van Bruno’s nummer hebben gebruikt en wordt daarom aangeklaagd voor plagiaat. Dat meldt Rolling Stone.

Het bedrijf Temp Music Investments, dat deels de auteursrechten van ‘When I Was Your Man’ heeft, zegt dat Miley onder andere de toonhoogte, baslijn en volgorde van coupletten heeft gekopieerd van Bruno’s song. Het bedrijf klaagt Miley aan en eist een schadevergoeding. Ook wil Temp Music Investments dat Miley niet langer met ‘Flowers’ optreedt.

Het is nog niet bekend hoe Miley over de aanklacht denkt. Ze heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Dit is de line-up van de Peterman stage hosted by TAGMAG op Student Kick-Off 2024

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 12:58

Op woensdag 25 september is het weer zover: het Sint-Pietersplein in Gent verandert in een mega studentenfeest tijdens de jaarlijkse Student Kick-Off! Dit evenement, dat elk jaar meer dan 30.000 studenten verwelkomt, is dé manier om het academiejaar te beginnen. En ook dit jaar heeft TAGMAG de eer om de Peterman stage te hosten en we beloven plechtig om Gent op zijn grondvesten te doen daveren. Check de line-up hieronder!

Student Kick-Off is een jaarlijks terugkerend evenement dat elke keer op de eerste woensdag van het academiejaar wordt gevierd op het Sint-Pietersplein in Gent. Het is het grootste studentenevenement in België, georganiseerd voor en door studenten.

Vanaf 11u45 gaan de deuren open. Voor slechts 1 euro kunnen studenten een bandje scoren bij de ingang, en alle opbrengsten gaan naar goede doelen die het welzijn van studenten ondersteunen. Dus niet alleen feesten, maar ook een goed doel steunen. Win-win!

In de Student Village en Partner Village vind je een berg infostandjes en activiteiten, ideaal om je nieuwe studentenleven een kickstart te geven. Verspreid over twee stages brengen verschillende artiesten je volledig in de mood. De main stage heeft een indrukwekkende line-up met optredens van onder andere Bart Peeters, De Bromeo's en Pommelien Thijs.

De Peterman stage hosted by TAGMAG bevindt zich dit jaar op het Sint-Amandsplein. Vanaf 15u barst het feest los met sets van onder andere Denoo x Whosalp x Boey, Senator, Exception, Sven & Clé, Hide N Seek, Manz, Karakals en Idle Days. Om 23u zorgt Paranoid voor een afsluiter van formaat!

MrBeast en Amazon aangeklaagd door deelnemers 'Beast Games'

Chelsy Vanlerberghe-19 september 2024 om 12:11

De populaire YouTuber MrBeast en Amazon zitten in een stevige rechtszaak. Een aantal deelnemers van de nieuwe realityshow 'Beast Games' klagen hen aan wegens onveilige omstandigheden tijdens de opnames.

MrBeast, oftewel Jimmy Donaldson, is misschien wel de bekendste YouTuber ter wereld, met video's waarin hij grote bedragen weggeeft in de vorm van extravagante challenges. Met meer dan 300 miljoen abonnees is zijn impact gigantisch, maar de laatste tijd komt hij steeds vaker in de problemen.

De laatste controverse draait rond zijn nieuwe show 'Beast Games', een soort real life 'Squid Game' waarin deelnemers strijden voor een prijs van 5 miljoen dollar. Klinkt nice, toch? Maar vijf anonieme deelnemers beweren dat er achter de schermen heel wat misging. Volgens hen kregen ze geen rust of eetpauzes, en daar stopt het niet. In rechtbankdocumenten staat dat vrouwen op de set te maken kregen met seksuele intimidatie. Bovendien moesten sommigen zelfs naar het ziekenhuis na de opnames. De deelnemers klagen dat ze zowel fysiek als mentaal kapot zijn gemaakt door de extreme omstandigheden en vragen nu om een schadevergoeding. Hoeveel dat precies is, is niet bekend.

Daarnaast werd MrBeast eerder al negatief in het nieuws gebracht door een ex-medewerker, Ava Kris Tyson, die beschuldigd werd van het sturen van ongepaste berichten naar minderjarigen. MrBeast nam afstand van deze situatie en stelde een intern onderzoek in naar de zaak. Hij zelf werd ook beschuldigd van het maken van racistische en ongepaste opmerkingen in het verleden.

De show 'Beast Games' zou binnenkort te zien zijn op Prime Video, maar met al deze controverses is het de vraag hoe dit verder verloopt.

Ontdek meer