Cleymans zingt 'Spring' in de AB in Brussel

Chelsy Vanlerberghe-17 september 2024 om 08:20

Spring, spring, spring, de AB in! Jelle Cleymans viert zijn 40ste verjaardag op een manier die pure nostalgie ademt: hij haalt het legendarische repertoire van 'Spring' nog eens boven! Op 14 mei 2025 staat hij in de Ancienne Belgique in Brussel.

Voor Cleymans is de muziek van Spring waar het allemaal mee begon. Als 17-jarige sprong hij in salopette en Hawaï hemd recht in de Vlaamse tienerharten. Al die jaren geleden was het totaal nog niet duidelijk hoe bepalend deze periode wel niet zou worden voor hem, maar ook voor een hele generatie jonge mensen. Die waanzinnige nostalgische kracht valt, volgens Cleymans, met niets te vergelijken. De succesvolle reünieconcerten bewezen 'Spring' nog altijd leeft, en dat gevoel wil hij op 14 mei opnieuw naar boven halen.

Maar omdat tram 4 op hem wacht, pakt hij het deze keer graag net iets anders aan. Samen met zijn muzikale vrienden Mario Goossens, Axl Peleman, Florejan Verschueren, Vincent Van Santfoort en Damian Corlazzoli - al 23 jaar zijn partner in crime- trekt Jelle Cleymans op 14 mei naar de Ancienne Belgique in Brussel.

Tickets voor het concert zijn te koop vanaf vrijdag 20 september om 10u via livenation.be en kosten €30. Spring jij mee?

Het is officieel: er komt een film van The Sims!

Chelsy Vanlerberghe-18 september 2024 om 11:04

Sul sul Sims-fans! Het is eindelijk officieel: The Sims krijgt een film, en niemand minder dan Margot Robbie is erbij betrokken! Al maanden gingen er geruchten, maar nu is het bevestigd. EA, de gaminggigant achter iconische levenssimulator, liet via hun website weten dat ze zee gaan met met Amazon MGM Studios en LuckyChap om de film te maken.

'Loki'-regisseur Kate Herron doen ook mee.Briony Redman, een Britse schrijfster en comedian, gaat meeschrijven aan het script. Zij werkte eerder al met Herron samen aan 'Doctor Who' en Netflix' 'Sex Education'. EA heeft nog niet veel details gegeven. In 2025, wanneer The Sims zijn 25e verjaardag viert, worden er meer updates verwacht.

Voor wie onder een steen leeft: The Sims, gelanceerd in 2000, laat spelers het leven van hun virtuele Sims volledig bepalen, van relaties tot werk en alles daartussen. Van buitenechtelijke affaires, tot mysterieuze zwembadmoorden. Door de jaren heen zijn er talloze uitbreidingen uitgebracht. The Sims 4 is de laatste versie van de game en blijft wereldwijd miljoenen spelers boeien.

Margot Robbie, die vorig jaar nog schitterde in de succesvolle 'Barbie'-film, werkt met haar productiebedrijf ook aan een 'Monopoly'-film. In een interview met Variety zei ze: “We willen nog meer films maken die hetzelfde effect hebben als Barbie. Waarom kan het niet weer iets groots, origineels en gedurfds zijn, met een geweldig filmmaker, een groot budget en het vertrouwen van een grote studio? Dat wil ik doen.”

LuckyChap werkte eerder samen met Amazon voor de release van 'Saltburn', dat een groot succes werd toen het eind vorig jaar op Prime Video verscheen.

Studentenwelkom Leuven trapt op 3 oktober het academiejaar af

Chelsy Vanlerberghe-18 september 2024 om 10:19

Op donderdag 3 oktober is het weer zover: de legendarische Studentenwelkom op de Oude Markt in Leuven. Al 34 jaar lang verwelkomt Leuven haar studenten met een stevig feest. Het is de perfecte manier om het nieuwe academiejaar af te trappen, nieuwe vrienden te maken en misschien zelfs je eerste les te missen de volgende dag. (Overkomt de beste, no worries.)

De eerste Studentenwelkom vond plaats in 1990, toen schoudervullingen nog een ding waren en niemand kon voorspellen dat dit het feest zou worden waar elke student jaar na jaar naar uitkijkt. Leuven trapte een traditie af die later ook in steden zoals Gent en Antwerpen werd overgenomen, maar eerlijk? Er is maar één origineel, en dat is op de Oude Markt.

Dit jaar organiseert Oude Markt de studentenwelkom in samenwerking met Industria om er een echte knallereditie van te maken vol met gekke lichtshows en sfeer van de beste artiesten. Vanaf 12u kan je al meedoen aan allerlei dagactiviteiten. Zo komt Smet Group af met VR-games, Totally Snow zorgt voor wat winterpret. Vanaf 19u barst het echte feest los, met een zotte line-up die binnenkort bekend wordt gemaakt en een sfeer die enkel op de Oude Markt te vinden is. En als je denkt dat het daarna gedaan is? Nope, afterparty in elk café op de Oude.

Wat deze editie extra speciaal maakt, is dat het het enige grote evenement is om je academiejaar in Leuven af te trappen, aangezien Project L is stopgezet.

En het beste van al? Het is helemaal gratis! Geen reden dus om niet af te zakken naar de Oude Markt en gewoon te genieten van wat Leuven zo speciaal maakt. De Studentenwelkom is al drie decennia dé plek waar vriendschappen worden gesmeed en de eerste pintjes van het jaar worden geproefd. Of je nu een eerstejaars bent of al wat langer meedraait, dit feestje is de ideale start van het academiejaar.

Dus, schrijf 3 oktober met dikke letters in je agenda, want het belooft weer een onvergetelijke avond te worden. En natuurlijk is TAGMAG ook van de partij. Tot op de Oude Markt?!

Ontdek meer