Gamespeciaalzaak Game Mania doet officieel de boeken toe

Nico De Greef-15 september 2024 om 10:35

Eén van de laatste fysieke gamespeciaalzaken van het land, Game Mania, gooit de handdoek in de ring. Het bedrijf, dat over een 30-tal winkelpanden in België en Nederland beschikte, is officieel failliet verklaard. Alle fysieke winkels en de online webshop zijn sinds deze maand niet meer toegankelijk. Talrijke games en gadgets die nog in voorraad waren, zullen worden geveild.

Game Mania was een van de laatste gamespeciaalzaken die hard inzette op fysieke media. Echter door de versnelde digitalisering van de game-industrie en moordende concurrentie, begon het steeds moeilijker te worden voor het bedrijf om het hoofd boven het water te houden. Het duurde dan ook niet lang tot Game Mania in slechte papieren terechtkwam.

Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen al bescherming (lees: uitstel van betaling) tegen zijn schuldeisers aangevraagd en gekregen, waarna een zoektocht naar een overnemer konden worden gelanceerd. Uiteindelijk kon er geen overnemer worden gevonden en vroeg het bedrijf op dinsdag 3 september officieel het faillissement aan, waarna onmiddellijk alle fysieke winkelketens werden gesloten. De online webshop bleef nog een tijdje langer open, maar is inmiddels ook niet langer operationeel.

Als gevolg van het faillissement kunnen klanten die nog over een (digitale) waardebon beschikken, deze niet langer meer inruilen. Ook kunnen ze geen openstaande pre-orders meer cancellen om hun geld proberen terug te krijgen. Dat geld zal namelijk worden gebruikt om de schuldeisers te betalen.

De resterende inboedel - bestaande uit onder meer video games, consoles en grote life-sized standbeelden van gamekarakters - van de winkelketens wordt in de komende dagen geveild.

Game Mania werd in 1992 te Merksem opgericht door Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue, en was meer dan 30 jaar lang actief in België en Nederland.

Het is officieel: er komt een film van The Sims!

Chelsy Vanlerberghe-18 september 2024 om 11:04

Sul sul Sims-fans! Het is eindelijk officieel: The Sims krijgt een film, en niemand minder dan Margot Robbie is erbij betrokken! Al maanden gingen er geruchten, maar nu is het bevestigd. EA, de gaminggigant achter iconische levenssimulator, liet via hun website weten dat ze zee gaan met met Amazon MGM Studios en LuckyChap om de film te maken.

'Loki'-regisseur Kate Herron doen ook mee.Briony Redman, een Britse schrijfster en comedian, gaat meeschrijven aan het script. Zij werkte eerder al met Herron samen aan 'Doctor Who' en Netflix' 'Sex Education'. EA heeft nog niet veel details gegeven. In 2025, wanneer The Sims zijn 25e verjaardag viert, worden er meer updates verwacht.

Voor wie onder een steen leeft: The Sims, gelanceerd in 2000, laat spelers het leven van hun virtuele Sims volledig bepalen, van relaties tot werk en alles daartussen. Van buitenechtelijke affaires, tot mysterieuze zwembadmoorden. Door de jaren heen zijn er talloze uitbreidingen uitgebracht. The Sims 4 is de laatste versie van de game en blijft wereldwijd miljoenen spelers boeien.

Margot Robbie, die vorig jaar nog schitterde in de succesvolle 'Barbie'-film, werkt met haar productiebedrijf ook aan een 'Monopoly'-film. In een interview met Variety zei ze: “We willen nog meer films maken die hetzelfde effect hebben als Barbie. Waarom kan het niet weer iets groots, origineels en gedurfds zijn, met een geweldig filmmaker, een groot budget en het vertrouwen van een grote studio? Dat wil ik doen.”

LuckyChap werkte eerder samen met Amazon voor de release van 'Saltburn', dat een groot succes werd toen het eind vorig jaar op Prime Video verscheen.

Nostalgisch spel Flappy Bird keert terug

Karen Luiken-17 september 2024 om 09:25

Herinner je je Flappy Bird nog? Het verslavende spel dat je urenlang vol frustratie kon spelen zonder verveeld te raken? Guess what: de wereldwijde gamehit keert terug! Dat meldt IGN.

Flappy Bird ging in 2013 viral en werd razend populair over de hele wereld. Tientallen miljoenen mensen speelden het spel en tikten urenlang op hun scherm in een poging de highscore te verbreken. De game was zó verslavend, dat de ontwikkelaar ervan in 2014 besloot Flappy Bird offline te halen.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en is Flappy Bird nog altijd niet vergeten. En da’s maar goed ook, want het vogeltje keer terug naar het scherm. Een nieuwe eigenaar, de Flappy Bird Foundation, blaast het spel in oktober een nieuw leven in door het op verschillende platformen te laten verschijnen. In 2025 volgt een release op iOS en Android.

Ontdek meer