Sony kondigt PlayStation 5 Pro officieel aan

Nico De Greef-10 september 2024 om 17:04

Sony heeft op dinsdag het langverwachte upgrade-model van de PlayStation 5 onthuld. De PlayStation 5 Pro lanceert officieel op 7 november en komt met een aanzienlijk grotere interne geheugenopslag en verbeterde grafische prestatie.

Na maanden van geruchten en speculatie heeft Sony op dinsdag dan officieel de PlayStation 5 Pro aangekondigd. De nieuwe spelconsole belooft voornamelijk verbetering te bieden op vlak van grafische prestatie.

Zo heeft de GPU een flinke upgrade gekregen die ervoor moet zorgen dat gameplay maar liefst 45% meer vloeiender loopt dan in vergelijking met het standaard PS5-model.

De Pro introduceert daarnaast ook een nieuwe upscaling-technologie bekend als PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution). Deze nieuwe technologie maakt gebruik van AI om nog meer scherpere en meer heldere beelden te scheppen dan wat eerder mogelijk was. Objecten die zich bijvoorbeeld in de achtergond bevinden kunnen op deze manier met veel meer detail in beeld worden gebracht. Sony heeft ook gesleuteld aan raytracing (deze technologie brengt reflecties, lichtinval en schaduwen in beeld, red.), welke nu maar liefst 2 keer zo doeltreffend is.

Met al deze verbeteringen vraag je je waarschijnlijk af of ook oudere games enig voordeel uit de vernieuwde console halen. Het antwoord daarop is: ja, ook PS4- en PS5-games kunnen op de Pro genieten van een verhoogde performance boost, al zullen sommige games daar wel eerst een patch voor moeten ontvangen.

Sony heeft tot slot ook geluisterd naar de vele klachten over de interne opslagcapaciteit van de PlayStation 5. Die had namelijk na het installeren van de systeemsoftware nog slechts tussen de 600 en 700 GB aan opslagruimte over voor games. De Pro zet die fout recht door maar liefst 2TB aan interne opslagruimte aan te bieden.

De PlayStation 5 Pro lanceert officieel op 7 november maar wie hem hebben wil, zal diep in de buidel moeten tasten. De console komt namelijk met een exotisch prijskaartje van 799,99 euro en dat zonder een disk drive. Wil je fysieke PS4- en PS5-games op de Pro spelen, dan moet je dus eerst nog een aparte disk drive aanschaffen die je zelf aan de console moet koppelen.

Sony Interactive Entertainment

Het is officieel: er komt een film van The Sims!

Chelsy Vanlerberghe-18 september 2024 om 11:04

Sul sul Sims-fans! Het is eindelijk officieel: The Sims krijgt een film, en niemand minder dan Margot Robbie is erbij betrokken! Al maanden gingen er geruchten, maar nu is het bevestigd. EA, de gaminggigant achter iconische levenssimulator, liet via hun website weten dat ze zee gaan met met Amazon MGM Studios en LuckyChap om de film te maken.

'Loki'-regisseur Kate Herron doen ook mee.Briony Redman, een Britse schrijfster en comedian, gaat meeschrijven aan het script. Zij werkte eerder al met Herron samen aan 'Doctor Who' en Netflix' 'Sex Education'. EA heeft nog niet veel details gegeven. In 2025, wanneer The Sims zijn 25e verjaardag viert, worden er meer updates verwacht.

Voor wie onder een steen leeft: The Sims, gelanceerd in 2000, laat spelers het leven van hun virtuele Sims volledig bepalen, van relaties tot werk en alles daartussen. Van buitenechtelijke affaires, tot mysterieuze zwembadmoorden. Door de jaren heen zijn er talloze uitbreidingen uitgebracht. The Sims 4 is de laatste versie van de game en blijft wereldwijd miljoenen spelers boeien.

Margot Robbie, die vorig jaar nog schitterde in de succesvolle 'Barbie'-film, werkt met haar productiebedrijf ook aan een 'Monopoly'-film. In een interview met Variety zei ze: “We willen nog meer films maken die hetzelfde effect hebben als Barbie. Waarom kan het niet weer iets groots, origineels en gedurfds zijn, met een geweldig filmmaker, een groot budget en het vertrouwen van een grote studio? Dat wil ik doen.”

LuckyChap werkte eerder samen met Amazon voor de release van 'Saltburn', dat een groot succes werd toen het eind vorig jaar op Prime Video verscheen.

Nostalgisch spel Flappy Bird keert terug

Karen Luiken-17 september 2024 om 09:25

Herinner je je Flappy Bird nog? Het verslavende spel dat je urenlang vol frustratie kon spelen zonder verveeld te raken? Guess what: de wereldwijde gamehit keert terug! Dat meldt IGN.

Flappy Bird ging in 2013 viral en werd razend populair over de hele wereld. Tientallen miljoenen mensen speelden het spel en tikten urenlang op hun scherm in een poging de highscore te verbreken. De game was zó verslavend, dat de ontwikkelaar ervan in 2014 besloot Flappy Bird offline te halen.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en is Flappy Bird nog altijd niet vergeten. En da’s maar goed ook, want het vogeltje keer terug naar het scherm. Een nieuwe eigenaar, de Flappy Bird Foundation, blaast het spel in oktober een nieuw leven in door het op verschillende platformen te laten verschijnen. In 2025 volgt een release op iOS en Android.

Ontdek meer