Deze man slaapt 300 dagen per jaar

Karen Luiken-23 juli 2021 om 04:00

Een gemiddeld mens zou zeven tot negen uur moeten slapen om te herstellen van alle indrukken van de dag. Een 42-jarige man uit India doet daar iets langer over. Hij heeft een aandoening waardoor hij 300 dagen per jaar slaapt.

Pukhram, een inwoner van het dorp Bhadwa, lijdt volgens The Indian Express al 23 jaar aan Axis Hypersomnia. Die zeldzame aandoening zorgt ervoor dat zodra de man zijn ogen sluit, hij 25 dagen in dromenland verblijft. Van de 30 tot 31 dagen die een maand telt, kan hij er slechts 5 in zijn kruidenierswinkel werken.

“Voorheen sliep hij meer dan vijf tot zeven dagen achter elkaar”, vertelt een familielid volgens Ladbible. “We zochten medische hulp, maar zijn ziekte kon niet worden genezen. Zijn toestand verslechterde geleidelijk en zijn slaapperiodes namen toe. Nu slaapt hij 20 tot 25 dagen per maand.”

(Photo by Ava Sol on Unsplash)

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer