James Bay komt naar Brussel

Chelsy Vanlerberghe-09 september 2024 om 11:12

James Bay viert feest en neemt ons mee op zijn 'Up All Night Tour'! Zijn hit 'Let It Go' blaast 10 kaarsjes uit en begin oktober dropt hij zijn vierde album 'Changes All The Time'. Op 29 januari 2025 staat hij in La Madeleine in Brussel om dat samen te vieren!

In 2015 brak James Bay door met 'Let It Go' en 'Hold Back The River', en sindsdien is hij niet meer te stoppen. Meer dan 1,2 miljard streams en samenwerkingen met artiesten als Mick Jagger en Alicia Keys bewijzen dat hij echt een blijver is.

Wil jij erbij zijn? Tickets voor het concert zijn vanaf vrijdag 13 september om 10u te koop via livenation.be voor €37,80.

Studentenwelkom Leuven trapt op 3 oktober het academiejaar af

Chelsy Vanlerberghe-18 september 2024 om 10:19

Op donderdag 3 oktober is het weer zover: de legendarische Studentenwelkom op de Oude Markt in Leuven. Al 34 jaar lang verwelkomt Leuven haar studenten met een stevig feest. Het is de perfecte manier om het nieuwe academiejaar af te trappen, nieuwe vrienden te maken en misschien zelfs je eerste les te missen de volgende dag. (Overkomt de beste, no worries.)

De eerste Studentenwelkom vond plaats in 1990, toen schoudervullingen nog een ding waren en niemand kon voorspellen dat dit het feest zou worden waar elke student jaar na jaar naar uitkijkt. Leuven trapte een traditie af die later ook in steden zoals Gent en Antwerpen werd overgenomen, maar eerlijk? Er is maar één origineel, en dat is op de Oude Markt.

Dit jaar organiseert Oude Markt de studentenwelkom in samenwerking met Industria om er een echte knallereditie van te maken vol met gekke lichtshows en sfeer van de beste artiesten. Vanaf 12u kan je al meedoen aan allerlei dagactiviteiten. Zo komt Smet Group af met VR-games, Totally Snow zorgt voor wat winterpret. Vanaf 19u barst het echte feest los, met een zotte line-up die binnenkort bekend wordt gemaakt en een sfeer die enkel op de Oude Markt te vinden is. En als je denkt dat het daarna gedaan is? Nope, afterparty in elk café op de Oude.

Wat deze editie extra speciaal maakt, is dat het het enige grote evenement is om je academiejaar in Leuven af te trappen, aangezien Project L is stopgezet.

En het beste van al? Het is helemaal gratis! Geen reden dus om niet af te zakken naar de Oude Markt en gewoon te genieten van wat Leuven zo speciaal maakt. De Studentenwelkom is al drie decennia dé plek waar vriendschappen worden gesmeed en de eerste pintjes van het jaar worden geproefd. Of je nu een eerstejaars bent of al wat langer meedraait, dit feestje is de ideale start van het academiejaar.

Dus, schrijf 3 oktober met dikke letters in je agenda, want het belooft weer een onvergetelijke avond te worden. En natuurlijk is TAGMAG ook van de partij. Tot op de Oude Markt?!

Miley Cyrus beschuldigd van plagiaat met hit 'Flowers'

Karen Luiken-17 september 2024 om 09:06

Wat hebben de hits ‘Flowers’ van Miley Cyrus en ‘When I Was Your Man’ van Bruno Mars met elkaar gemeen? Meer dan je in eerste instantie misschien denkt. Miley zou voor haar liedje elementen van Bruno’s nummer hebben gebruikt en wordt daarom aangeklaagd voor plagiaat. Dat meldt Rolling Stone.

Het bedrijf Temp Music Investments, dat deels de auteursrechten van ‘When I Was Your Man’ heeft, zegt dat Miley onder andere de toonhoogte, baslijn en volgorde van coupletten heeft gekopieerd van Bruno’s song. Het bedrijf klaagt Miley aan en eist een schadevergoeding. Ook wil Temp Music Investments dat Miley niet langer met ‘Flowers’ optreedt.

Het is nog niet bekend hoe Miley over de aanklacht denkt. Ze heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Ontdek meer