'13 Reasons Why'-ster uit de kast als transgender

Karen Luiken-23 juli 2021 om 03:55

Tommy Dorfman komt uit de kast als transgender. De ’13 Reasons Why’-ster laat in een interview met Time Magazine weten dat ze zich nu al een jaar identificeert als transvrouw.

“Ik beschouw vandaag als een herintroductie van mij als vrouw, die medisch een overgang heeft gemaakt”, aldus Tommy. Ze behoudt haar voornaam, maar verandert haar voornaamwoorden wel naar zij en haar. “Ik ben vernoemd naar de broer van mijn moeder die een maand na mijn geboorte overleed. Ik voel me erg verbonden met die naam, met een oom die me vasthield terwijl hij stervende was. Dit is een evolutie van Tommy. Ik word steeds meer Tommy.”

De actrice, die vooral bekendstaat om haar rol als Ryan Shaver in ’13 Reasons Why’, heeft ook besloten niet langer mannelijke personages te willen spelen. Ze legt uit: “Mijn lichaam en gezicht zijn verbonden met mijn carrière. Ik word het meest erkend voor het spelen van een bitchy homoseksuele dichter in een soap, en ik was bang dat ik mijn carrière zou verliezen door de keuze die ik in mijn persoonlijke leven gemaakt heb. Maar ik ben niet langer geïnteresseerd in het spelen van mannelijke personages. Soms moet je gewoon zeggen: ‘Nee, dit is wie ik ben’.”

Contact tussen Amy en K3 verwaterd

Karen Luiken-19 januari 2022 om 07:41

Van de band die Amy met Hanne en Marthe opbouwde tijdens ‘K2 zoekt K3’ is niet veel meer over. In een gesprek met HLN vertelt de verliezende finalist dat ze de zangeressen nauwelijks nog spreekt.

Amy geeft toe dat ze Hanne, Marthe en het gloednieuwe K3’tje Julia na de finale slechts een enkele keer heeft gesproken via Instagram. “Ik heb Julia gisteren toevallig een berichtje gestuurd, maar ik denk dat ze ondertussen een nieuw nummer heeft.”

En ook van Studio100 hoort Amy weinig. Ze had gehoopt op een nieuwe job bij het entertainmentbedrijf, maar daar is helaas (nog) geen sprake van. “Gertje heeft mij geen bericht gestuurd, maar hij mag dat nog steeds doen.”

Wel zegt Amy dat er andere leuke dingen op de planning staan. “Daar kan ik nog niet te veel over zeggen.”

Daniel Radcliffe heeft nieuwe grote rol beet

Dieter Blarinckx-18 januari 2022 om 21:16

Hij zal voor velen altijd Harry Potter blijven, maar toch heeft acteur Daniel Radcliffe een nieuwe grote rol beet. De inmiddels 32-jarige Britse acteur kruipt binnenkort in de huid van muzikant Weird Al Yankovic. Dat werd begin deze week bekendgemaakt.

‘Weird: The Al Yankovic Story’, vertelt het verhaal van de bekende zanger rond de tijd dat hij zijn eerste grote hits ‘Eat It’ en ‘Like a Surgeon’ maakte, maar ook zijn celebrity-affaires en extravagante levensstijl komen aan bod. Opnames zullen al starten in februari.

Waar en wanneer de film net te zien zal zijn, is helaas nog niet geweten, dus stay tuned!

Ontdek meer