Studentenfestival Brussel Brost keert terug naar centrum Brussel

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 15:09- Foto:

by Robin De Raedt

Op donderdag 26 september knalt Brussel Brost het nieuwe academiejaar in. Dit jaar keert het gratis festival terug naar het bruisende hart van Brussel. De Congresplaats en Reset vormen het toneel voor 6.000 studenten om de start van het nieuwe jaar te vieren.

Na twee edities in Paleis 12 keert Brussel Brost terug naar het centrum, en dat betekent meer feest en minder gedoe met vervoer. De Congresplaats biedt een groot open air podium met een prachtig uitzicht over de stad, terwijl Reset, een creatieve evenementenlocatie in een oud bankgebouw, de plek is voor allerlei coole socio-culturele partners zoals KVS en Circus Zonder Handen.

De Congresplaats wordt het grootste open air podium, met een panoramisch uitzicht over de Brusselse skyline. Op een steenworp afstand vind je Reset, een oud bankgebouw dat intussen uitgroeide tot een bekende indoor-evenementenlocatie. Daar is 'Brussels Village' te vinden: een vaste waarde van Brussel Brost, de plek voor allerlei coole socio-culturele partners zoals KVS en Circus Zonder Handen.

Op muzikaal vlak krijg je een mix van jong Brussels talent en gevestigde namen. In Reset slaan Stoemp!, de caféconcertenreeks van VI.BE, en Youth L’AB, het jongerenlab van Ancienne Belgique, de handen opnieuw in elkaar om jonge artiesten een podium te geven in het mooi bewaarde auditorium. In de clubruimte van Reset zijn de headliners het Brussels dj-collectief Frontal Soundsystem en rijzende ster EMILIJA, die deze zomer haar elektronische beats al door de boksen van onder andere Tomorrowland, Dour en Pukkelpop joeg.

De nodige portie funk wordt op de Congresplaats voorgeschoteld door Zouzibabe, bekend in de bloeiende Brusselse scene en DTM Funk, die zijn naam alle eer aandoet door de meest groovy beats te presenteren. Het einde van de avond wordt toevertrouwd aan Omdat Het Kan, een zelfverklaarde ‘shtampking’ die als geen ander weet hoe je studenten doet losgaan.

Check www.brusselbrost.be voor de volledige line-up. Je reserveert er ook je gratis ticket.

Antwerpse handjes in ruil voor confessions!

Simon Smetryns-16 september 2024 om 15:17

Uit een onderzoek van Deltaworx en TAGMAG bij meer dan 2000 Vlaamse studenten blijkt dat 70% alleen bij echte nood hun studentenjob afbelt. Kobe kan het niet geloven en gaat op onderzoek uit op de Antwerpse Meir.

In ruil voor Antwerpse handjes vraagt hij studenten naar hun redenen om werk af te zeggen. Welk excuus gebruik je? Welk excuus gaat te ver? En ben je al ooit naar de dokter geweest, als dat niet nodig was?

Dua Lipa komt naar het Sportpaleis in Antwerpen

Chelsy Vanlerberghe-13 september 2024 om 09:19

Dit is geen illusion: Dua Lipa komt volgend jaar terug naar België! Na haar legendarische show op Rock Werchter deze zomer, staat de popster woensdag 11 en vrijdag 13 juni 2025 in het Sportpaleis in Antwerpen. Dit wordt sowieso een feestje dat je niet wilt missen.

Haar nieuwste album 'Radical Optimism' is nog maar net uit, en tracks zoals 'Houdini', 'Training Season' en 'Illusion' krijgen we niet meer uit ons hoofd. Als je haar deze zomer gemist hebt, krijg je in juni twee nieuwe kansen. Ready to dance the night away?

De ticketverkoop start op vrijdag 20 september om 12u via livenation.be, maar let op: je moet er snel bij zijn! De prijzen liggen tussen €67,90 en €123,91. En als je al een Live Nation-account hebt, kan je op donderdag 19 september al meedoen met de presale.

Ontdek meer