Als je de 52-delige 'Who TF Did I Marry?'-serie van Tareasa “Reesa Teesa” Johnson op TikTok leuk vond, heb je geluk! Het verhaal wordt ontwikkeld tot een televisieserie. Natasha Rothwell, bekend van haar rol als Belinda in 'The White Lotus', wordt de hoofdrolspeelster en producent.
Virale 'Who TF Did I Marry?'-serie op TikTok wordt tv-serie
Reesa Teesa, die bekend werd door haar 52-delige TikTok-serie kan niet wachten om de show tot leven te brengen liet ze weten op Instagram.
De serie, die meer dan acht uur aan video's beslaat en bijna een half miljard keer is bekeken, onthult hoe Johnson ontdekte dat haar ex-man Legion over zijn leven loog. Elk deel van de serie laat zien hoe Legion’s leugens over zijn baan, financiën en criminele verleden haar leven hebben beïnvloed.
Tijdens hun huwelijk, dat begon tijdens de pandemie, bleek Legion niet alleen te liegen over zijn baan en financiële situatie, maar ook over het volgen van cursussen en het betalen van een begrafenis voor iemand die nog leefde. Deze onthullingen hebben haar mentaal zwaar getroffen, vooral na een miskraam die ze alleen moest doorstaan omdat Legion zogenaamd op een zakelijke bijeenkomst was.
Johnson vertelde dat ze pas na zes maanden huwelijk ontdekte wie Legion echt was, wat uiteindelijk leidde tot haar beslissing om te scheiden. Ze gaf aan dat de situatie haar mentaal zwaar viel en dat ze therapie zocht om te herstellen. Ondertussen heeft haar ex-man zijn kant van het verhaal gedeeld op YouTube, waar hij haar beschuldigt van ontrouw en ontkent financiële problemen te hebben gehad.
Je kan vanaf nu stemmen op De Jamies 2024
Voor de vijfde keer kun jij beslissen welke Vlaamse content creators dit jaar een Jamie in de wacht slepen. Van gevestigde namen zoals Acid en Average Rob tot nieuwe talenten als MrFlemish en Dorien Nuts: stemmen kan vanaf nu.
De Jamies, genoemd naar kunstenaar James Ensor, vieren online creativiteit in al zijn vormen. Of je nu uren scrolt op TikTok, jezelf kwijt raakt in YouTube-vlogs of mee bent met de nieuwste Instagram-trends, er is voor elk wat wils. Met 14 categorieën – waaronder Comedy, Vlog en Rising Star – krijg je als fan de kans om je favorieten te ondersteunen. En in de categorie Video van het Jaar draait het helemaal om jouw stem, zonder inmenging van de jury!
Vanaf vandaag tot en met zondag 12 januari 2025 kan je stemmen via dejamies.be. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 6 februari tijdens een exclusieve show in De Grote Post, Oostende. Bonus: dit jaar vieren De Jamies ook hun vijfde verjaardag, dus reken maar op een avond vol feest en verrassingen.
Ben jij zelf een beginnend creator? De Jamies organiseren ook workshops om je content naar het volgende niveau te tillen. Van auteursrechten tot de nieuwste tools: ze komen langs Vlaamse hogescholen en universiteiten met hun creator-karavaan. Check hun socials voor updates.
Wie verdient jouw stem? Laat je favoriet shinen en stem via dejamies.be.
Nieuwe campagne helpt jongeren om fake news te doorprikken
Nepnieuws, clickbait, deepfakes… het internet staat er vol mee. Toch checkt bijna de helft van de Vlaamse jongeren zelden of nooit de betrouwbaarheid van wat ze lezen. Daar wil de nieuwe campagne ‘Klopt da wel?’ verandering in brengen. Het doel? Jongeren wapenen tegen de overload aan misleidende informatie die ze dagelijks op TikTok, Instagram en YouTube tegenkomen.
Met opvallende affiches op scholen, een handige website en herkenbare video's van influencers zoals Maximiliaan Verheyen, hoopt de Vlaamse overheid jongeren te leren hoe ze kritischer kunnen omgaan met nieuws. De campagne maakt duidelijk: je hoeft geen onderzoeksjournalist te zijn om nepnieuws te doorprikken. Een simpele vraag als ‘Klopt da wel?’ kan al een groot verschil maken.
Uit onderzoek blijkt dat slechts 42% van de jongeren drie op vijf fake news-verhalen correct kan herkennen. Ondertussen vertrouwen amper 11% van hen op nieuws dat ze op sociale media zien. Jongeren scrollen non-stop, maar staan zelden stil bij wat écht waar is en wat niet. Door hen tools en tips te geven, wil de campagne hun vertrouwen in zichzelf en betrouwbare bronnen versterken.
De campagne blijft lopen tot 2025 en pakt in verschillende fases onderwerpen aan zoals algoritmes, complottheorieën en propaganda. Op de website kloptdawel.be vind je alles over de campagne: handige tips, artikels, en tools om zelf fake news te doorprikken.
Dus: volgende keer dat je iets leest wat te gek lijkt om waar te zijn, vraag jezelf even af... klopt da wel?
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 05/12 Conan Gray
- 06/12 Conan Gray
- 07/12 Conan Gray
- 08/12 Céline Dept
- 08/12 Nicki Minaj