MAKSIM & Hannah Mae winnen Zomerhit

Karen Luiken-01 september 2024 om 08:45

MAKSIM & Hannah Mae hebben met hun liedje ‘Ik Wil Dat Je Liegt’ de Zomerhit van 2024 in de wacht gesleept. Ze namen het in de finale in Blankenberge op tegen negen andere artiesten.

Voor de finale van Zomerhit waren twintig zomersingles genomineerd, waarvan er tien tegen elkaar mochten strijden in de finale. Naast MAKSIM & Hannah Mae waren dat Aaron Blommaert, Bart Kaëll, Bart Peeters, Berre, Camille, Günther Neefs, Laura Tesoro, Omdat Het Kan & Average Rob en Sam Gooris. Het publiek mocht bepalen wie de winnaar werd en koos dus voor MAKSIM & Hannah Mae.

"Ik kan dit niet beschrijven”, zegt MAKSIM. “Ik wil iedereen bedanken: Radio2 en VRT voor deze prachtige kans en om in ons te geloven. Ik wil de companions bedanken en ik wil Hannah bedanken. We gaan zeker co-ouderschap over de trofee doen, week om week. Ik heb trouwens ook nog een verrassing: op 25 oktober komt mijn nieuwe album uit!"

Hannah Mae is net zo blij als haar collega en zegt: "Ik wil heel graag ook nog het publiek bedanken, dat jullie allemaal op ons gestemd hebben!"

Is verhaal 'Squid Game' gestolen? Indiase producent klaagt Netflix aan

Karen Luiken-14 september 2024 om 09:10

Netflix wordt aangeklaagd voor plagiaat. De Indiase filmproducent Sohan Shah beweert dat de streamingsdienst het verhaal van ‘Squid Game’ heeft gestolen van zijn film ‘Luck’, die in 2009 werd uitgebracht. Dat meldt TMZ.

‘Luck’ gaat over een onderwereldbaas die mensen van over de hele wereld rekruteert om deel te nemen aan een reeks uitdagingen die zijn ontworpen om hun ‘Luck’-factor te testen. Terwijl meerdere kandidaten overlijden tijdens het doen van de spellen, zijn er in de ‘echte’ wereld mensen die er geld mee verdienen door geld in te zetten op spelers die volgens hen de meeste kans maken om te winnen.

Filmproducent Sohan Shah is ervan overtuigd dat het verhaal van ‘Squid Game’ is gestolen van zijn film. De eerste plannen van ‘Squid Game’ zijn volgens hem in 2009 gemaakt, vlak na het verschijnen van ‘Luck’.

Stromae brengt binnenkort nieuwe muziek uit

Karen Luiken-14 september 2024 om 09:05- Foto:

Reuters

Stromae is na een pauze bezig met een comeback. De zanger, die eerder deze week al bekendmaakte bezig te zijn met een concertfilm, brengt binnenkort een nieuw nummer uit.

Het gaat om de soundtrack voor ‘Arcane’, een animatieserie van Netflix. Het liedje is gemaakt in samenwerking met de Franse zangeres Pomme. Andere artiesten die op de soundtrack te horen zijn, zijn Twenty One Pilots, Ashnikko en Stray Kids.

Het tweede seizoen van ‘Arcane’ verschijnt in november op Netflix.

Ontdek meer