Instagram laat je nu muziek aan je profiel toevoegen

Chelsy Vanlerberghe-23 augustus 2024 om 09:29- Foto:

Brett Jordan via Unsplash

Stel je voor: je opent Instagram, en naast de perfecte selfie of je laatste vakantiepost, is je favoriete nummer te beluisteren om je profiel. Klinkt goed, toch? Vanaf nu kan het! Instagram heeft een nieuwe feature waarmee je een nummer aan je profiel kunt toevoegen.

Instagram lanceert deze nieuwe functie samen met niemand minder dan popster Sabrina Carpenter. Haar hit 'Espresso' was al niet uit je hoofd te krijgen, en nu heeft ze een exclusieve teaser van haar nieuwste track 'Taste' klaarstaan op haar profiel.

Hoe werkt het? Easy. Je gaat naar je profiel, klikt op "profiel bewerken", en je ziet de nieuwe optie om een liedje toe te voegen. Zoek je favoriete nummer in de muziekbibliotheek, kies een stukje van 30 seconden (net zoals bij Reels en Stories), en voilà, jouw profiel heeft nu een soundtrack.

Ben je het nummer beu? No worries, je kunt het net zo makkelijk wisselen of verwijderen. Gewoon weer even naar "profiel bewerken", op het nummer klikken en je hebt de optie om het te veranderen of te verwijderen.

Donald Trump: "Ik haat Taylor Swift"

Chelsy Vanlerberghe-16 september 2024 om 09:25

Popster Taylor Swift heeft miljoenen fans, maar Donald Trump hoort daar duidelijk niet bij. Op zijn eigen platform, Truth Social, postte hij zondag in capslock: "IK HAAT TAYLOR SWIFT." Zonder verdere uitleg of context.

Swift sprak zich na het debat tussen Trump en Kamala Harris uit op sociale media. Ze liet haar volgers weten dat ze Harris steunde en riep hen op om zelf goed onderzoek te doen. Haar steun leek meteen effect te hebben: volgens Amerikaanse media hebben meer dan 400.000 mensen de officiële stemwebsite vote.gov bezocht dankzij haar oproep.

In een interview met Fox News reageerde Trump op haar statement. Hij zei dat hij "geen fan" is van Swift en het wel had verwacht dat ze Harris zou steunen. Volgens hem zou Swift commercieel de gevolgen kunnen ondervinden van haar politieke keuze. "Ik denk dat het impact zal hebben op haar verkoopcijfers", zei hij.

In 2020 steunde Swift ook al Joe Biden. Trump liet toen weten dat hij "haar muziek 25% minder leuk vond". Swift gaf subtiel antwoord door 25% korting te geven op haar merchandise.

Stromae brengt binnenkort nieuwe muziek uit

Karen Luiken-14 september 2024 om 09:05- Foto:

Reuters

Stromae is na een pauze bezig met een comeback. De zanger, die eerder deze week al bekendmaakte bezig te zijn met een concertfilm, brengt binnenkort een nieuw nummer uit.

Het gaat om de soundtrack voor ‘Arcane’, een animatieserie van Netflix. Het liedje is gemaakt in samenwerking met de Franse zangeres Pomme. Andere artiesten die op de soundtrack te horen zijn, zijn Twenty One Pilots, Ashnikko en Stray Kids.

Het tweede seizoen van ‘Arcane’ verschijnt in november op Netflix.

Ontdek meer