Fire is Gold maakt line-up bekend

Karen Luiken-22 juli 2021 om 16:31

Na een pandemie die al anderhalf jaar duurt wordt het deze zomer eens hoog tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. Verzamel je vrienden, houd de datum van 4 september vrij en zet Fire is Gold in je agenda. De organisatie van het festival heeft vandaag de line-up bekendgemaakt en die is om te smullen.

Eén van de vele artiesten die een optreden zal verzorgen is Damso, de grootste Belgische rapper van dit moment. ’Hij is klaar om de hele zaal op zijn kop te zetten’, laat de festivalorganisatie weten. ‘De QALF-hitmaker zal de juiste energie brengen waar we allemaal naar hunkeren.’

Naast Damso kunnen we ook bezoekjes verwachten van onder anderen Bizzey, Bryan MG, Broederliefde, Dopebwoy, Miss Angel, Chuki Beats & Friends, Armizy, Dj Lizaay, Dystinct, Female Takover, Freddie Konings, Hakimm, Masai & The Roots, Springbreakers Soundsystem en Zoey Hasselbank.

De laatste editie van Fire is Gold vond in 2019 plaats en ontving 10.000 bezoekers. Dit keer hoopt de organisatie er net zo’n groot feest van te maken als toen. ‘We weten dat de pandemie voor ons allemaal vermoeiend is geweest. De juiste voorzorgsmaatregelen zullen worden genomen en veiligheidsprotocollen zullen worden gevolgd.’

Fire is Gold vindt op 4 september plaats op Middenvijver Antwerpen.

Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Harry Styles headliner op Coachella

Karen Luiken-13 januari 2022 om 17:05

Harry Styles is dit jaar als headliner geboekt voor Coachella, een van ’s werelds bekendste muziekfestivals. Eerder werd al duidelijk dat ook Billie Eilish, Swedish House Mafia en Kanye West een optreden weg zullen geven.

Het nieuws over Billie, Swedish House Mafia en Kanye was gebaseerd op geruchten. Maar nu heeft de organisatie van Coachella ook zelf bevestigd dat de zangeres, dj's en rapper het podium van het festival zullen betreden. Net als Harry Styles, want ook hij is toegevoegd aan de line-up.

Coachella vindt (vooralsnog) in april plaats na twee jaar afwezigheid. In 2020 kon het feest vanwege het coronavirus niet doorgaan; toen zouden eigenlijk Frank Ocean, Rage Against the Machine en Travis Scott de headliners zijn. Ocean is al vastgelegd voor de editie van volgend jaar. Scott zou van de line-up zijn geschrapt na het drama dat zich op Astroworld afspeelde. En ook Rage Against the Machine staat niet meer op de planning.

Ontdek meer