Fire is Gold maakt line-up bekend

Karen Luiken-22 juli 2021 om 16:31

Na een pandemie die al anderhalf jaar duurt wordt het deze zomer eens hoog tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. Verzamel je vrienden, houd de datum van 4 september vrij en zet Fire is Gold in je agenda. De organisatie van het festival heeft vandaag de line-up bekendgemaakt en die is om te smullen.

Eén van de vele artiesten die een optreden zal verzorgen is Damso, de grootste Belgische rapper van dit moment. ’Hij is klaar om de hele zaal op zijn kop te zetten’, laat de festivalorganisatie weten. ‘De QALF-hitmaker zal de juiste energie brengen waar we allemaal naar hunkeren.’

Naast Damso kunnen we ook bezoekjes verwachten van onder anderen Bizzey, Bryan MG, Broederliefde, Dopebwoy, Miss Angel, Chuki Beats & Friends, Armizy, Dj Lizaay, Dystinct, Female Takover, Freddie Konings, Hakimm, Masai & The Roots, Springbreakers Soundsystem en Zoey Hasselbank.

De laatste editie van Fire is Gold vond in 2019 plaats en ontving 10.000 bezoekers. Dit keer hoopt de organisatie er net zo’n groot feest van te maken als toen. ‘We weten dat de pandemie voor ons allemaal vermoeiend is geweest. De juiste voorzorgsmaatregelen zullen worden genomen en veiligheidsprotocollen zullen worden gevolgd.’

Fire is Gold vindt op 4 september plaats op Middenvijver Antwerpen.

Max Colombie toch op Pukkelpop!

Dieter Blarinckx-08 augustus 2022 om 21:25

Héél leuk festivalnieuws uit eigen land want Max Colombie, de frontzanger van Oscar and the Wolf, heeft aangekondigd dat ze tóch op het podium van Pukkelpop zullen staan.

Midden vorige maand annuleerde Max alle aankomende optredens van de populaire Belgische band omdat hij even nood had aan een moment voor zichzelf. Hij zat niet lekker in zijn vel en kampte zelfs met de beginselen van een depressie. Maar nu liet hij via instagram weten dat hij klaar is voor twee festivals: Lowlands én Pukkelpop.

“Hey iedereen, Max hier. Ik weet dat het even geleden is sinds je van mij hoorde, maar hier ben ik. Ik besloot om mijn optredens op Lowlands en Pukkelpop te laten doorgaan. We gaan ook twee kleine try-outs doen in aanloop ernaartoe”, klinkt het.

“Het idee om weer op het podium te staan beangstigend, maar ik hoop echt dat het me kan helpen om weer voet aan grond te krijgen. Ik ga het proberen en ik ga alles geven”, klinkt het verder.

Succes Max!

King Gizzard & The Lizard Wizard zegt optreden Pukkelpop af

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 17:38

Nadat bekend werd gemaakt dat Madison Beer, Noah Cyrys, Self Esteem en Limp Bizkit cancelen voor Pukkelpop, is er nu nóg een band die verstek geeft: King Gizzard & The Lizard Wizard.

De band maakte het trieste nieuws zelf bekend via instagram. Ze zeggen dus de rest van hun tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk af. De reden? Frontzanger Stu heeft de Crohn-ziekte en moet daardoor snel terug naar huis om zich te laten behandelen.

“De afgelopen tien jaar heb ik de ziekte zo goed als mogelijk behandeld. Het is een wonder dat we in het verleden geen shows hebben geannuleerd. Maar op dit moment is mijn gezondheid er erg slecht aan toe en moet ik naar huis voor een dringende behandeling”, klinkt het bij de band.

“Sorry aan iedereen die kaartjes heeft gekocht, aan iedereen die heeft geholpen om de shows mogelijk te maken, aan onze crew en ons management. Het is zo’n voorrecht om de wereld rond te reizen en elke avond livemuziek voor mensen te spelen, en ik ben zo dankbaar voor de shows die we hebben kunnen afwerken in Ierland, Kroatië en Tsjechië. Bedankt voor het begrip en nogmaals, het spijt me zo”, gaat hij nog verder.

Veel beterschap Stu!

Ontdek meer