Disneyland Paris krijgt twee nieuwe themagebieden

Karen Luiken-12 augustus 2024 om 11:15

Als je nog geen goede reden had om een bezoekje aan Disneyland Parijs te plannen, dan heb je die nu wel. Het attractiepark krijgt er twee nieuwe themagebieden bij.

Het eerste gebied staat in het teken van ‘The Lion King’ en wordt gebouwd in Disney Adventure World. Er komt onder meer een gloednieuwe waterattractie.

Het andere gebied is geïnspireerd op ‘Frozen’ en zal zowel nieuwe winkels als restaurants en een nieuwe attractie bevatten. Het is de bedoeling dat dit themaland in 2026 de deuren opent.

Van griezels tot glitter: Halloween en Kerst in Disneyland Parijs

Chelsy Vanlerberghe-30 september 2024 om 14:30

De bladeren vallen en de dagen worden korter, wat betekent dat de magie van Disneyland Paris in volle gang is! Van een spookachtig Halloween tot een betoverende kerst, overal is er magie. Hier is wat je kunt verwachten als je deze winter naar het populaire pretpark gaat.

Halloween Festival
Zet je schrap voor een vrolijk, maar spooky Halloween! Van 1 oktober tot 3 november verandert Disneyland Paris in een betoverend decor met meer dan 330 grijnzende pompoenen en mysterieuze figuren. Ontmoet iconische schurken zoals Cruella, Maleficent en zelfs Moeder Gothel, terwijl je het park verkent. En vergeet de Halloween parade niet! Geniet van Mickey’s Halloween Celebration met tal van Disney-figuren en artiesten die de straat op gaan.

Disney Betoverende Kerst
Na alle angst is het tijd voor de kerstmagie! Van 9 november tot 6 januari nodigt Disneyland Paris je uit voor een feestelijke ervaring met een gigantische kerstboom van 24 meter en een overvloed aan feestelijke decoraties. Ontmoet de kerstman en Disney-figuren in hun mooiste kerstoutfits en geniet van de legendarische Mickey’s Dazzling Christmas Parade, die je met bijna 90 artiesten en sprankelende lichten zal betoveren.

Nieuwe Efteling-attractie 'Danse Macabre' opent met Halloween

Karen Luiken-11 juli 2024 om 09:08

‘Danse Macabre’, de nieuwste aanwinst van de Efteling, opent op 31 oktober voor het eerst de deuren. In een video worden de allereerste beelden van de aanstaande attractie gedeeld.

De ‘Danse Macabre’ is de opvolger van het Spookslot en biedt per rit plek voor 108 pretparkbezoekers. Ze worden meegevoerd door een verhaal met de onvergetelijke muziek uit het Spookslot als rode draad. ‘Het mysterieuze decor en het twintig meter hoge attractiegebouw zorgen voor een griezelervaring in de Efteling als nooit tevoren’, zo klinkt het bij het pretpark.

De bouw van de attractie begon twee jaar geleden. De kosten werden in eerste instantie begroot op 25 miljoen euro, maar het hele project heeft de Efteling uiteindelijk 10 miljoen euro extra gekost.