Google stopt met de Chromecast

Chelsy Vanlerberghe-07 augustus 2024 om 08:11- Foto:

Victor Carvalho via Unsplash

Google stopt met de verkoop van hun Chromecast. Na meer dan elf jaar verdwijnt dit populaire tv-gadget. Maar geen paniek, er komt iets nieuws aan: de Google TV Streamer.

Je kunt de huidige Chromecast met Google TV nog een paar weken kopen, maar Google waarschuwt: op is op. Ze blijven voorlopig nog software- en beveiligingsupdates sturen, maar hoe lang dat duurt, is onbekend. Wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen Chromecasts verkocht.

Sinds de originele Chromecast uit 2013 is de technologie volgens Google enorm geëvolueerd. "We hebben flink geïnvesteerd in het integreren van Google Cast-technologie in miljoenen tv's, waaronder Android TV. Nu zetten we de volgende stap om streaming-apparaten nog slimmer te maken voor jouw smart-tv."

Google heeft intussen hun nieuwe streamingspeler onthuld: de Google TV Streamer. Deze opvolger van de Chromecast heeft betere specificaties en ondersteunt ook smart home-standaarden zoals Thread en Matter. Vanaf 24 september kun je deze nieuwe gadget scoren voor 119 euro.

Vanaf nu ook officieel elektronica te koop op Vinted

Chelsy Vanlerberghe-10 september 2024 om 09:03

Ooit al iets verkocht of gekocht op Vinted? Wat begon als een plek waar je kleren en accessoires kon kopen en verkopen, is nu uitgebreid met een nieuwe categorie: elektronica.

In het begin ging het vooral om tweedehands kleding, oorbellen, kettingen en zonnebrillen. Maar steeds vaker werden er oortjes en andere tech-items gepost. Blijkbaar werden die als "accessoires" gezien. Vinted liet het begaan en dacht al snel: "Waarom niet?"

En voilà, nu hebben ze een officiële elektronica-sectie in de app! Je vindt die meteen naast ‘Alles’ en ‘Designer’. Wat staat er zoal op? E-readers, koptelefoons, games, consoles en zelfs VR-brillen. Maar vooral games, telefoonhoesjes en headsets worden het meest aangeboden.

HMD en Mattel lanceren knalroze Barbie-flipphone

Chelsy Vanlerberghe-30 augustus 2024 om 09:18

Stel je voor: een knalroze klaptelefoon met een groot Barbie-logo, maar zonder internet. Klinkt als iets uit de jaren '00, toch? Fout! Welkom in 2024, waar HMD, het bedrijf achter de Nokia-telefoons, samenwerkt met Mattel. Het resultaat? De Barbie-telefoon, perfect voor als je even wil ontsnappen aan die eindeloze scroll.

De telefoon is nu te koop voor € 129,99 via deze site. Deze felroze klaptelefoon doet precies wat je van een telefoon verwacht: bellen en sms’en. Maar internet? Dat kun je vergeten. Hij is gemaakt voor iedereen die zin heeft in een digitale detox. Het concept van een ‘domme’ telefoon, zonder internet, is de laatste tijd namelijk steeds populairder geworden, vooral onder Gen Z. Met deze telefoon word je dus niet door sociale media.

Dus: geen internet, geen social media-apps, maar wél een 0,3 megapixelcamera, perfect voor old school foto’s. Je krijgt er zelfs extra’s bij, zoals een Barbie-hoes, verwisselbare achtercovers en een kralen telefoonkoord. Helemaal retro dus.

De lancering volgt natuurlijk op de enorme hype rond de Barbie-film van vorig jaar, die wereldwijd meer dan een miljard dollar opbracht. Hoewel de telefoon nu pas verschijnt, lijkt het een slimme zet van HMD. De combinatie van nostalgie en de behoefte om af en toe aan de digitale wereld te ontsnappen, zou deze telefoon wel eens erg populair kunnen maken.

Ontdek meer