Proef nu al van het urban culture-programma van ASFALT

Chelsy Vanlerberghe-31 juli 2024 om 12:09

ASFALT, het grootste street sports & urban culture festival van België, vindt plaats in Gent van 20 tot 22 september. Maar geen zorgen, je hoeft niet tot dan te wachten om alvast in de sfeer te komen. De komende weken zitten vol verrassingen en events die je niet wilt missen.

Skateboards en Kunst: De ASFALT Exhibition

Vanaf 22 augustus opent de ASFALT Exhibition Skateboard Show de deuren. Hier zie je kunstwerken van maar liefst 33 Belgische artiesten die hun creativiteit hebben losgelaten op skateboards. Verwacht 42 unieke ontwerpen van kunstenaars die variëren van graffiti- tot mode- en digitale kunstenaars. Curator Bart Warnier heeft een selectie gemaakt die skategeschiedenis en moderne kunst met elkaar verbindt. De expo loopt tot en met het ASFALT-weekend en is gratis te bezoeken in de Oude Bib aan het Woodrow Wilsonplein.

Street Art Takeover

Gent krijgt een urban makeover met street art verspreid over de stad. Het basketbalplein in Rabotpark verandert in een kleurrijk kunstwerk dankzij Lindert Steegen. De groene kraan bij het Houtdok krijgt een boost van street artist Dzia, en de basketring in het Groenevalleipark wordt omgetoverd tot een kleurrijke Basket Tree door David Bruce. Ook de Oude Bib krijgt op 22 en 23 augustus een artistieke upgrade van Pink Painter en Straatletters. Een reden te meer om door de stad te zwijlen!

ASFALT Talks: Creatieve Inspiratie

Op drie vrijdagen (30/8, 6/9, 13/9) staan de ASFALT Talks op het programma. Deze panelgesprekken brengen toonaangevende namen uit kunst, muziek en sport samen.

  • 30 augustus: Kunst in het digitale tijdperk met Aykun Umut, Loulou João en Victor Verhelst. Ontdek hoe deze artiesten hun creativiteit inzetten in de digitale wereld.
  • 6 september: Sound Waves of Today met Nele De Gussem, Yalla Soundsystem en Spreej. Deze muzikale experts delen hun ervaringen en laten je kennismaken met hun unieke geluiden.
  • 13 september: Sport en het verleggen van grenzen met Barre Neirynck en Viki Gómez. Laat je inspireren door deze freestyle sporters over hoe ze hun grenzen verleggen op het gebied van Flatland BMX (best te vergelijken met breakdance op een fiets).

Alle talks zijn gratis en vinden plaats bij Bar Bricolage in de Chinastraat. Geen tickets nodig, maar kom op tijd want vol is vol! Bij slecht weer is er een overdekte optie beschikbaar.

Check hier het volledige programma.

Dua Lipa komt naar het Sportpaleis in Antwerpen

Chelsy Vanlerberghe-13 september 2024 om 09:19

Dit is geen illusion: Dua Lipa komt volgend jaar terug naar België! Na haar legendarische show op Rock Werchter deze zomer, staat de popster woensdag 11 en vrijdag 13 juni 2025 in het Sportpaleis in Antwerpen. Dit wordt sowieso een feestje dat je niet wilt missen.

Haar nieuwste album 'Radical Optimism' is nog maar net uit, en tracks zoals 'Houdini', 'Training Season' en 'Illusion' krijgen we niet meer uit ons hoofd. Als je haar deze zomer gemist hebt, krijg je in juni twee nieuwe kansen. Ready to dance the night away?

De ticketverkoop start op vrijdag 20 september om 12u via livenation.be, maar let op: je moet er snel bij zijn! De prijzen liggen tussen €67,90 en €123,91. En als je al een Live Nation-account hebt, kan je op donderdag 19 september al meedoen met de presale.

Je kan vanaf nu takeaway voor je huisdier bestellen met Deliveroo

Chelsy Vanlerberghe-10 september 2024 om 12:42- Foto:

by Louis-Philippe Poitras via Unsplash

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Je favoriete viervoeter kan nu ook genieten van takeaway. Deliveroo gaat namelijk samenwerken met Tom&Co, de populaire Belgische dierenspeciaalzaak. Dit betekent dat je straks hondenvoer of kattenbrokjes gewoon via Deliveroo kunt laten thuisbezorgen. Handig!

Tom&Co heeft maar liefst 262 verschillende dierenvoedingproducten in het aanbod. En tot eind september 2024 krijg je zelfs gratis levering bij een bestelling van minimaal €15. Het aanbod is nu al beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk, met plannen om snel naar meer steden uit te breiden. Een ideale manier om je huisdier te trakteren zonder zelf naar de winkel te moeten.

Luiz Richter, General Manager van Deliveroo België, zegt: “We zijn enthousiast om ons aanbod uit te breiden naar non-food met Tom&Co. Dit is een belangrijke stap in het bedienen van Belgische huishoudens.”

Ontdek meer