The 1975 aangeklaagd voor 2,2 miljoen euro na zoen Matty Healy

Chelsy Vanlerberghe-31 juli 2024 om 09:34

De Maleisische organisator van het 'Good Vibes Festival' heeft de Britse band The 1975 voor de rechter gesleept. Reden? De beruchte kus tussen frontman Matty Healy en bassist Ross MacDonald tijdens hun optreden in 2023. Die actie zorgde ervoor dat het hele festival werd afgelast. De organisatie vraagt nu een schadevergoeding van maar liefst 1,9 miljoen pond (ongeveer 2,2 miljoen euro). Dat meldt Variety.

Het begon allemaal vorig jaar toen de band headliner was op het festival. Frontman Matty Healy kuste tijdens het optreden bassist Ross MacDonald, wat meteen een groot schandaal veroorzaakte. Het was een statement tegen de strenge anti-LHBTQ-wetten in Maleisië, en dat viel niet in goede aarde. Het resultaat? Het hele festival werd geannuleerd en The 1975 kreeg te horen dat ze nooit meer welkom zijn in het land.

Volgens de aanklacht wisten Healy en co precies waar ze aan begonnen, want ze hadden alle regels van tevoren te horen gekregen. PUSPAL, de Maleisische organisatie die buitenlandse artiesten toestemming geeft om op te treden, had hen duidelijk gemaakt dat dingen zoals kussen op het podium absoluut niet mochten. Ook vloeken, roken en drinken op het podium waren verboden.

The 1975 had zelfs aanvankelijk geen toestemming gekregen om op te treden omdat Healy's verleden met drugsproblemen een probleem was. Toch kregen ze groen licht nadat ze beloofden zich aan alle lokale regels te houden. Maar de band dacht daar blijkbaar anders over en besloot op het laatste moment om hun eigen plan te trekken, inclusief een felle speech van Healy tegen de anti-LHBTQ-standpunten van Maleisië en een gepassioneerde omhelzing met MacDonald. Het concert werd vroegtijdig stopgezet en het festival werd de volgende dag helemaal gecanceld. Daardoor vielen ook andere optredens, zoals die van The Strokes, in het water

De Maleisische regering was furieus en bestempelde The 1975 als onbeschoft, met een permanent verbod op verdere optredens in het land als gevolg.

Is verhaal 'Squid Game' gestolen? Indiase producent klaagt Netflix aan

Karen Luiken-14 september 2024 om 09:10

Netflix wordt aangeklaagd voor plagiaat. De Indiase filmproducent Sohan Shah beweert dat de streamingsdienst het verhaal van ‘Squid Game’ heeft gestolen van zijn film ‘Luck’, die in 2009 werd uitgebracht. Dat meldt TMZ.

‘Luck’ gaat over een onderwereldbaas die mensen van over de hele wereld rekruteert om deel te nemen aan een reeks uitdagingen die zijn ontworpen om hun ‘Luck’-factor te testen. Terwijl meerdere kandidaten overlijden tijdens het doen van de spellen, zijn er in de ‘echte’ wereld mensen die er geld mee verdienen door geld in te zetten op spelers die volgens hen de meeste kans maken om te winnen.

Filmproducent Sohan Shah is ervan overtuigd dat het verhaal van ‘Squid Game’ is gestolen van zijn film. De eerste plannen van ‘Squid Game’ zijn volgens hem in 2009 gemaakt, vlak na het verschijnen van ‘Luck’.

Stromae brengt binnenkort nieuwe muziek uit

Karen Luiken-14 september 2024 om 09:05- Foto:

Reuters

Stromae is na een pauze bezig met een comeback. De zanger, die eerder deze week al bekendmaakte bezig te zijn met een concertfilm, brengt binnenkort een nieuw nummer uit.

Het gaat om de soundtrack voor ‘Arcane’, een animatieserie van Netflix. Het liedje is gemaakt in samenwerking met de Franse zangeres Pomme. Andere artiesten die op de soundtrack te horen zijn, zijn Twenty One Pilots, Ashnikko en Stray Kids.

Het tweede seizoen van ‘Arcane’ verschijnt in november op Netflix.

Ontdek meer