Taylor Swift reageert op dodelijk steekpartij kinderfeestje

Chelsy Vanlerberghe-30 juli 2024 om 11:18

Taylor Swift heeft via sociale media gereageerd op het de tragische steekpartij in Southport, Engeland, waarbij drie kinderen om het leven kwamen en elf anderen gewond raakten. Op het moment van de aanslag vond een yoga- en dansles plaats met het thema Taylor Swift.

"De verschrikking van de aanval van gisteren in Southport overspoelt me voortdurend, en ik ben gewoon volledig in shock", schrijft de zangeres. "Het verlies van onschuldige levens, en het enorme trauma voor iedereen die erbij was, de families en de hulpverleners. Het waren gewoon kleine kinderen in een dansles. Ik weet echt niet hoe ik ooit sterk genoeg mijn medeleven aan deze families kan uitdrukken."

Een crowdfundingpagina genaamd 'Swifties for Southport' heeft intussen meer dan £51.000 (wat neerkomt op €58.000) opgehaald voor het Alder Hey Children's Hospital, waar veel van de gewonden zijn behandeld. Doneren kan hier.

Gamespeciaalzaak 'Game Mania' doet officieel de boeken toe

Nico De Greef-15 september 2024 om 10:35

Eén van de laatste fysieke gamespeciaalzaken van het land, Game Mania, gooit de handdoek in de ring. Het bedrijf, dat over een 30-tal winkelpanden in België en Nederland beschikte, is officieel failliet verklaard. Alle fysieke winkels en de online webshop zijn sinds deze maand niet meer toegankelijk. Talrijke games en gadgets die nog in voorraad waren, zullen worden geveild.

Game Mania was een van de laatste gamespeciaalzaken die hard inzette op fysieke media. Echter door de versnelde digitalisering van de game-industrie en moordende concurrentie, begon het steeds moeilijker te worden voor het bedrijf om het hoofd boven het water te houden. Het duurde dan ook niet lang tot Game Mania in slechte papieren terechtkwam.

Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen al bescherming (lees: uitstel van betaling) tegen zijn schuldeisers aangevraagd en gekregen, waarna een zoektocht naar een overnemer konden worden gelanceerd. Uiteindelijk kon er geen overnemer worden gevonden en vroeg het bedrijf op dinsdag 3 september officieel het faillissement aan, waarna onmiddellijk alle fysieke winkelketens werden gesloten. De online webshop bleef nog een tijdje langer open, maar is inmiddels ook niet langer operationeel.

Als gevolg van het faillissement kunnen klanten die nog over een (digitale) waardebon beschikken, deze niet langer meer inruilen. Ook kunnen ze geen openstaande pre-orders meer cancellen om hun geld proberen terug te krijgen. Dat geld zal namelijk worden gebruikt om de schuldeisers te betalen.

De resterende inboedel - bestaande uit onder meer video games, consoles en grote life-sized standbeelden van gamekarakters - van de winkelketens wordt in de komende dagen geveild.

Game Mania werd in 1992 te Merksem opgericht door Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue, en was meer dan 30 jaar lang actief in België en Nederland.

Demi Lovato stelt jongere zelf gerust in nieuwe single

Chelsy Vanlerberghe-13 september 2024 om 09:39

Demi Lovato heeft een nieuwe single uitgebracht: 'You'll be OK, kid'. Het nummer werd geschreven en opgenomen voor de aankomende Hulu-documentaire 'Child Star'.

"Werken aan 'Child Star' was voor mij een heel reflectieve ervaring", legt Lovato uit in een verklaring. "Het gaf me de kans om diep in emoties uit mijn kindertijd te duiken, terwijl ik ook contact maakte met anderen die zoveel soortgelijke ervaringen hadden. Tijdens het bewerken van de film werd ik enorm geïnspireerd om een lied te schrijven. Het idee om via pijn en moeilijkheden van mijn kindster-periode contact te maken met mijn jongere zelf was erg belangrijk voor mij. Ik schreef het nummer als een brief aan mijn innerlijke kind, en ik hoop dat het anderen ook de kans geeft om met hun innerlijke kind in contact te komen."

Child Star onderzoekt de hoogte- en dieptepunten van opgroeien in de schijnwerpers, door de ogen van enkele van de bekendste voormalige kindsterren ter wereld. In de documentaire zit Lovato samen met beroemdheden zoals Drew Barrymore, Kenan Thompson, Christina Ricci, Raven-Symoné, JoJo Siwa en Alyson Stoner. Lovato regisseerde de film samen met Nicola Marsh, en het is haar regiedebuut.

Ontdek meer