40k mensen genieten van gratis Taylor Swift concert in Munchen

Chelsy Vanlerberghe-29 juli 2024 om 09:25

Duizenden fans zonder ticket voor Taylor Swift's Eras Tour in München vonden een geniale oplossing: ze genoten van het concert vanaf een nabijgelegen heuvel.

Volgens de Duitse krant Süddeutsche Zeitung schatte de politie dat er zo'n 40.000 mensen bijeenkwamen op de Olympische Heuvel, die uitkijkt over het Olympiastadion in München. In het stadion zelf waren 74.000 fans verzameld.

Aan het begin van het concert bedankte de Grammy-winnares het publiek en gaf een shout-out aan de fans buiten het stadion."Er zijn duizenden mensen in een park buiten het stadion aan het luisteren", zei de popster. "Ik voel me echt ontzettend welkom", voegde ze eraan toe.

Het fenomeen, ook wel 'taygaiting' genoemd, begon al snel nadat The Eras Tour van start ging. Fans komen samen in straten, parken en parkeerplaatsen dichtbij concertlocaties om mee te zingen en te dansen op hun favoriete nummers die uit de stadionluidsprekers knallen.

Hoewel veel steden fans sterk afraden om naar de concertlocaties te komen, meldde LBC dat er voor de show in München toiletten en drinkstations waren opgezet in het park op de heuvel. Volgens de Olympiapark-website biedt de Olympische Heuvel een "geweldig uitzicht op het Olympisch Park" en is het "al jaren een topplek om gratis openluchtconcerten te beleven." Ze voegen toe dat de heuvel toegankelijk is voor "iedereen die gratis wil genieten van rock- en popsterren vanaf hun picknickkleed." Klinkt als de perfecte spot voor een gratis Taylor Swift concert, toch?

Gamespeciaalzaak 'Game Mania' doet officieel de boeken toe

Nico De Greef-15 september 2024 om 10:35

Eén van de laatste fysieke gamespeciaalzaken van het land, Game Mania, gooit de handdoek in de ring. Het bedrijf, dat over een 30-tal winkelpanden in België en Nederland beschikte, is officieel failliet verklaard. Alle fysieke winkels en de online webshop zijn sinds deze maand niet meer toegankelijk. Talrijke games en gadgets die nog in voorraad waren, zullen worden geveild.

Game Mania was een van de laatste gamespeciaalzaken die hard inzette op fysieke media. Echter door de versnelde digitalisering van de game-industrie en moordende concurrentie, begon het steeds moeilijker te worden voor het bedrijf om het hoofd boven het water te houden. Het duurde dan ook niet lang tot Game Mania in slechte papieren terechtkwam.

Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen al bescherming (lees: uitstel van betaling) tegen zijn schuldeisers aangevraagd en gekregen, waarna een zoektocht naar een overnemer konden worden gelanceerd. Uiteindelijk kon er geen overnemer worden gevonden en vroeg het bedrijf op dinsdag 3 september officieel het faillissement aan, waarna onmiddellijk alle fysieke winkelketens werden gesloten. De online webshop bleef nog een tijdje langer open, maar is inmiddels ook niet langer operationeel.

Als gevolg van het faillissement kunnen klanten die nog over een (digitale) waardebon beschikken, deze niet langer meer inruilen. Ook kunnen ze geen openstaande pre-orders meer cancellen om hun geld proberen terug te krijgen. Dat geld zal namelijk worden gebruikt om de schuldeisers te betalen.

De resterende inboedel - bestaande uit onder meer video games, consoles en grote life-sized standbeelden van gamekarakters - van de winkelketens wordt in de komende dagen geveild.

Game Mania werd in 1992 te Merksem opgericht door Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue, en was meer dan 30 jaar lang actief in België en Nederland.

Stromae brengt binnenkort nieuwe muziek uit

Karen Luiken-14 september 2024 om 09:05- Foto:

Reuters

Stromae is na een pauze bezig met een comeback. De zanger, die eerder deze week al bekendmaakte bezig te zijn met een concertfilm, brengt binnenkort een nieuw nummer uit.

Het gaat om de soundtrack voor ‘Arcane’, een animatieserie van Netflix. Het liedje is gemaakt in samenwerking met de Franse zangeres Pomme. Andere artiesten die op de soundtrack te horen zijn, zijn Twenty One Pilots, Ashnikko en Stray Kids.

Het tweede seizoen van ‘Arcane’ verschijnt in november op Netflix.

Ontdek meer