Nieuwe update laat je stiekem snaps screenshotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juli 2024 om 13:50- Foto:

May Gauthier via Unsplash

Een TikTok-gebruiker heeft ontdekt dat je met de nieuwste macOS-update stiekem screenshots kunt maken op Snapchat, zonder dat de afzender er iets van merkt. Op Snapchat krijg je normaal gesproken een melding als iemand een screenshot van je snap maakt, met deze hack is dat niet meer het geval.

Hier is hoe het werkt: met de nieuwste macOS kun je je iPhone-scherm 'mirrorren' naar je computer. Superhandig als je graag je TikToks of Insta-verhalen op een groot scherm bekijkt. Maar hier komt de kicker: als je eenmaal je scherm op je computer hebt, kun je een screenshot maken zonder dat Snapchat of de arme ziel aan de andere kant van je snap erachter komt.

Dus: als je een flirterige snap ontvangt van je crush, kan je nu een screenshot maken zonder dat hij/zij/die daar iets van merkt. Onthoud wel: respecteer altijd de privacy van anderen. Gebruik deze hack verantwoordelijk en let op met wat je naar wie stuurt.

Dit zijn de 8 nieuwe emoji's

Chelsy Vanlerberghe-27 september 2024 om 15:19

Goed nieuws: er komen acht nieuwe emoji's aan, waaronder een slaperig gezichtje met dikke wallen. Die heeft slaaptekort want die slaapt te kort! 😴

Unicode, de organisatie achter de emoji's, is de laatste jaren wat terughoudend geweest met nieuwe toevoegingen, maar nu is het weer zover. et deze nieuwe toevoegingen komt het totaal aantal emoji's op maar liefst 3.800!Naast het slaapkopje komen er ook een schep, vingerafdruk, harp en een boom zonder blaadjes. En ja, zelfs een vlag van het autonome eiland Sark, voor de kust van Normandië!

Het slaperige gezichtje werd verkozen tot meest gewilde nieuwe emoji tijdens de ‘World Emoji Awards’. Maar liefst 60% van de stemmers vond dit een waardevolle toevoeging aan de bestaande collectie. Naast het slaapkopje stonden ook paarse druppels en een schep in de top, maar de boom zonder bladeren was de minst populaire. Toch is die boom niet voor niets toegevoegd; hij moet ons bewust maken van klimaatverandering en droogte.

Je kunt de nieuwe emoji's verwachten in een smartphone-update begin 2025. En let op: hoe ze eruitzien, kan per merk verschillen, want Apple, Google en andere bedrijven maken hun eigen versies.

HMD en Mattel lanceren knalroze Barbie-flipphone

Chelsy Vanlerberghe-30 augustus 2024 om 09:18

Stel je voor: een knalroze klaptelefoon met een groot Barbie-logo, maar zonder internet. Klinkt als iets uit de jaren '00, toch? Fout! Welkom in 2024, waar HMD, het bedrijf achter de Nokia-telefoons, samenwerkt met Mattel. Het resultaat? De Barbie-telefoon, perfect voor als je even wil ontsnappen aan die eindeloze scroll.

De telefoon is nu te koop voor € 129,99 via deze site. Deze felroze klaptelefoon doet precies wat je van een telefoon verwacht: bellen en sms’en. Maar internet? Dat kun je vergeten. Hij is gemaakt voor iedereen die zin heeft in een digitale detox. Het concept van een ‘domme’ telefoon, zonder internet, is de laatste tijd namelijk steeds populairder geworden, vooral onder Gen Z. Met deze telefoon word je dus niet door sociale media.

Dus: geen internet, geen social media-apps, maar wél een 0,3 megapixelcamera, perfect voor old school foto’s. Je krijgt er zelfs extra’s bij, zoals een Barbie-hoes, verwisselbare achtercovers en een kralen telefoonkoord. Helemaal retro dus.

De lancering volgt natuurlijk op de enorme hype rond de Barbie-film van vorig jaar, die wereldwijd meer dan een miljard dollar opbracht. Hoewel de telefoon nu pas verschijnt, lijkt het een slimme zet van HMD. De combinatie van nostalgie en de behoefte om af en toe aan de digitale wereld te ontsnappen, zou deze telefoon wel eens erg populair kunnen maken.

Ontdek meer