Dit zijn de meest gestreamde Taylor Swift-nummers in België

Chelsy Vanlerberghe-04 juli 2024 om 10:11

It’s a cruel summer! Taylor Swift komt niet naar België. De komende drie dagen geeft de popster wel het beste van zichzelf in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In aanloop naar de eerste show, licht Spotify een tipje van de sluier op over het luistergedrag van de Belgen. Duimen wij massaal voor de ‘Anti-Hero’ of gaat een ander nummer met onze streams lopen?

Taylor Swift werd vorig jaar door Spotify gekroond tot onbetwiste kampioen als de meest gestreamde artiest wereldwijd in het Wrapped overzicht. En ook bij ons stond zij op nummer een.

Vorig jaar (in 2023) was ‘Anti-Hero’ onze favoriete Taylor Swift track, en onze noorderburen dachten er net hetzelfde over. In Frankrijk werd ‘Cruel Summer’ het vaakst afgespeeld op Spotify. Dit jaar nemen we samen met Nederland een voorbeeld aan het Franse publiek en draaien we met z’n allen volop ‘Cruel Summer’ grijs.

Als we specifiek inzoomen op het album 'The Tortured Poets Department', dan spant ‘Fortnight (feat. Post Malone)’ de kroon. Spotify gebruikers in België, Frankrijk en Nederland zijn het erover eens: dit is de hit van het jaar.

In ons land luistert er altijd wel iemand naar Taylor Swift. De grootste piek zien we om 7u ‘s ochtends. Om 11u lijken de Belgen opnieuw een opkikker te kunnen gebruiken en om 17u zijn we met z’n allen volop aan het shaken! Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het aantal jaarlijkse streams in ons land sinds 2018 met maar liefst 1112% gestegen is. In 2024, zijn de dagelijkse streams van het Belgische publiek zelfs met 1558% gestegen ten opzichte van 2018. Het aantal Swifties op Belgische bodem blijft dus onvermoeid groeien.

Dit waren de meest gestreamde Taylor Swift-nummers in België in 2023:

  • Anti-Hero
  • Cruel Summer
  • Blank Space
  • Shake It Off
  • Don’t Blame Me
  • Style
  • cardigan
  • Karma
  • exile (feat. Bon Iver)
  • Lover

De Sugababes komen naar Antwerpen!

Chelsy Vanlerberghe-22 oktober 2024 om 09:37

Markeer 22 april 2025 alvast in je agenda, want de iconische Sugababes staan dan in de Lotto Arena. Na meer dan twee decennia en een bomvolle Dance Hall op Pukkelpop afgelopen zomer, bewijzen de Sugababes dat ze nog steeds de ultieme girlband zijn.

Sugababes werden opgericht in 1998 en hebben sindsdien de popwereld veroverd met bangers als 'Overload', 'About You Now' en 'Push The Button'. De originele line-up – Mutya, Keisha en Siobhán – maakte in 2022 een comeback en sindsdien zijn ze helemaal terug van weggeweest.

Tickets zijn vanaf 25 oktober om 11u verkrijgbaar via livenation.be, met prijzen vanaf €39,90. Wil je voorrang? Mastercard-houders kunnen al een ticket kopen vanaf 23 oktober.

Lady Gaga komt deze week met nieuwe muziek

Karen Luiken-22 oktober 2024 om 06:42

Lady Gaga blijft haar fans verrassen. Nadat ze een paar weken geleden haar ‘Joker’-album ‘Harlequin’ uitbracht, komt ze later deze week met nóg meer nieuwe muziek.

Terwijl het ‘Harlequin’-album nog volop ontdekt wordt door fans, is Lady Gaga alweer bezig met de komst met haar volgende plaat. In februari brengt ze, zoals eerder al werd aangekondigd, haar zevende album uit. En één nummer daarvan verschijnt deze week al.

Fans zijn er deze week zelf achter gekomen dat het liedje 'Disease' heet. Vanaf aanstaande vrijdag is de song te beluisteren.

Ontdek meer