Dit zijn de meest gestreamde Taylor Swift-nummers in België

Chelsy Vanlerberghe-04 juli 2024 om 10:11

It’s a cruel summer! Taylor Swift komt niet naar België. De komende drie dagen geeft de popster wel het beste van zichzelf in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In aanloop naar de eerste show, licht Spotify een tipje van de sluier op over het luistergedrag van de Belgen. Duimen wij massaal voor de ‘Anti-Hero’ of gaat een ander nummer met onze streams lopen?

Taylor Swift werd vorig jaar door Spotify gekroond tot onbetwiste kampioen als de meest gestreamde artiest wereldwijd in het Wrapped overzicht. En ook bij ons stond zij op nummer een.

Vorig jaar (in 2023) was ‘Anti-Hero’ onze favoriete Taylor Swift track, en onze noorderburen dachten er net hetzelfde over. In Frankrijk werd ‘Cruel Summer’ het vaakst afgespeeld op Spotify. Dit jaar nemen we samen met Nederland een voorbeeld aan het Franse publiek en draaien we met z’n allen volop ‘Cruel Summer’ grijs.

Als we specifiek inzoomen op het album 'The Tortured Poets Department', dan spant ‘Fortnight (feat. Post Malone)’ de kroon. Spotify gebruikers in België, Frankrijk en Nederland zijn het erover eens: dit is de hit van het jaar.

In ons land luistert er altijd wel iemand naar Taylor Swift. De grootste piek zien we om 7u ‘s ochtends. Om 11u lijken de Belgen opnieuw een opkikker te kunnen gebruiken en om 17u zijn we met z’n allen volop aan het shaken! Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het aantal jaarlijkse streams in ons land sinds 2018 met maar liefst 1112% gestegen is. In 2024, zijn de dagelijkse streams van het Belgische publiek zelfs met 1558% gestegen ten opzichte van 2018. Het aantal Swifties op Belgische bodem blijft dus onvermoeid groeien.

Dit waren de meest gestreamde Taylor Swift-nummers in België in 2023:

  • Anti-Hero
  • Cruel Summer
  • Blank Space
  • Shake It Off
  • Don’t Blame Me
  • Style
  • cardigan
  • Karma
  • exile (feat. Bon Iver)
  • Lover

Amerikaanse stalker Taylor Swift opgepakt in Duitsland

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:15

Een Amerikaanse man is opgepakt op verdenking van het stalken van Taylor Swift. Dat gebeurde in Duitsland, waar de zangeres op dit moment is voor optredens van haar ‘The Eras Tour’.

De man werd gearresteerd nadat hij Taylor en haar vriend Travis Kelce had lastiggevallen op social media. Hij wordt in ieder geval tot zaterdag vastgehouden, wat betekent dat hij tot die tijd niet in de buurt kan komen van Taylor. De zangeres is tot en met vandaag in het Duitse Gelsenkirchen en reist daarna voor andere concerten door naar Hamburg en München.

“De bedreigingen waren zo ernstig dat gevaar voor beide personen niet kon worden uitgesloten”, zegt de politie van Gelsenkirchen over de berichten van de stalker.

Zesde seizoen 'Too Hot To Handle' vanaf nu te zien

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:12

Na wekenlang aftellen is het moment nu eindelijk daar. Het zesde seizoen van ‘Too Hot To Handle’ staat (voor een deel) op Netflix!

In het zesde seizoen staan er heel wat plottwists op het programma. Kijkers van het programma krijgen verrassing na verrassing te verwerken en krijgen niet alleen te maken met een nieuwe prijs, maar ook met nieuwe wendingen, een nieuwe sidekick van LANA die voor problemen zal zorgen én een aantal bekende gezichten.

Het zesde seizoen is opgedeeld in meerdere delen. De eerste vier afleveringen zijn vanaf vandaag op Netflix te zien. De overige afleveringen verschijnen een weekje later op 26 juli.

Ontdek meer